מנהל ענקית האגרו-טק UPL: "קל מאוד לפעול בדובאי כזרים"
כך אמר ויקרם שרוף, מנהל החטיבה הגלובלית של החברה הפעילה ב-138 מדינות, בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. לדבריו, ישראל יכולה למלא תפקיד חשוב באמירויות בתחומי האגרו-טק: "יש כאן כר נרחב ללימוד הדדי"
"דובאי היא מקום נפלא לפעול ממנו", אומר ויקרם שרוף מנהל החטיבה הגלובלית של ענקית האגרו-טק UPL הפעילה ב-138 מדינות. "כשהחלטנו לפני 15 שנה להרחיב את פעילותנו הבינלאומית ושכרנו 20 מנהלים מארצות זרות (אוסטרליה, ארגנטינה, ארה"ב, גרמניה ועוד) - היה לנו ברור שנזדקק גם למקום שבו נוכל להבטיח להם דיור ברמה גבוהה ובתי ספר בינלאומיים.
- "הפעילות העסקית בין ישראל ואיחוד האמירויות היא אמיתית, ותמומש בקרוב"
- "פרויקטים שנבנו על בסיס אמון בעבר מגלגלים היום מיליארדים"
- "אנחנו בוחנים השקעות בתחומי הפינטק והקיימות"
"מומביי שממנה צמחנו לא יכלה לתת לנו את המענה. קיבלנו אותו בדובאי שגם מספקת לנו מגוון של ארגוני סיועי עצמי לקהילות זרות. קל מאוד לפעול מכאן גם בזכות חברות התעופה "אמירייטס" ו"איתיחאד" שמגיעות לכל מקום בעולם" אומר שרוף. "המקום בטוח מאוד והכללים בו פשוטים ונוחים".
שרוף אומר כי לחטיבת הזרעים של UPL שממוקמת בדובאי יש עניין רב בשיתוף פעולה עם חברות אגרו-טק ישראליות שזכו לחשיפה רבה במטות הארגון בעולם: במומביי, דובאי, לונדון וארה"ב.
הוא אומר עוד כי ישראל יכולה למלא תפקיד חשוב בהשקיה בטפטפות, בטכנולוגיות לחיסכון במים, בהתפלת מים, ביטחון תזונתי. "ישראל חלוצה בתחומים האלה וכאן ממוקמות אוניברסיטאות שמתמחות בחקלאות מדברית, גידול תמרים. אני בטוח שיש כאן כר נרחב ללימוד הדדי".
שרוף מחמיא לישראל על הישגיה בתחום הטכנולוגיה החקלאית ומזכיר בהקשר זה את השימוש שיו-פי-אל עושה ברחפנים למעקב חקלאי, לבחינת מצב היבול, זיהוי מחלות וכיו"ב.
UPL נחשבת לחברה מובילה בתחומי הסביבה והקיימות ולפי שרוף היא גם הגדולה בעולם במכירת מוצרים אורגניים, ביולוגיים וטבעיים שמסייעים לחקלאים בהדברת מזיקים ולשמירה על איכות האדמה. "מגפת הקורונה הוכיחה לעולם כולו שמוטל עלינו לשמור על אמא אדמה, אולם מה שיושפע יותר מכל יהיה עניין הנסיעות: העולם יעבור להשתמש בטכנולוגיות דיגיטליות, יקיים ועידות וידאו וימעיט בנסיעות, דבר שיתרום להפחתת הזיהום".
בתחום הפיתוח המדעי אומר שרוף כי "איחוד האמירויות תמיד היתה בחזית הטכנולוגית ומכאן שיש לצפות לשיתוף פעולה בינה לישראל - שתי חממות טכנולוגיות מצוינות - וזה מרגש מאוד. לאיחוד האמירויות יש כאן אוניברסיטאות ומכללות מרשימות ביותר שמעניקות מלגות טובות מאוד. אני צופה לחילופי סטודנטים, חילופי מרצים, מחקר משותף, מענקים צולבים – כולם ירוויחו מזה".