דעה
ליצור קשרים המבוססים על המשאב החיוני ביותר לאדם
בהיעדר משקעים ומים עיליים האמירויות נשענות בעיקר על מים מותפלים, על שאיבה של מי תהום מליחים ובמידה מוגבלת על מים מושבים – מי קולחים; התפלה והשבת קולחים הן חלק מפתרונות המים שמקורות מתמחה בהם כבר 80 שנה, והיום, לנוכח ההסכמים האחרונים, אנחנו מעוניינים לשתף את הידע שלנו
הסכם השלום עם איחוד האמירויות הוא מהלך חשוב למדינת ישראל, והצלחתו תיבחן במהות ובתכנים. עומק השלום הוא כעומק הקשרים בין אנשים ובין חברות עסקיות. אנחנו בחברת מקורות מתרגשים לנוכח ההתפתחויות המדיניות ומאמינים שבקרוב ייערכו מפגשים עסקיים עם משרדי הממשלה וחברות המים של נסיכויות איחוד האמירויות, ובראשן חברות המים והחשמל של אבו דאבי - DWEA ודובאי - ADWEA. זוהי הזדמנות לרקום קשרים כלכליים, שמקרבים בין עמים ומבוססים על המשאב הכי חיוני לאדם - מים.
הסכם השלום עם איחוד האמירויות פוגש אותנו - חברת המים הלאומית של ישראל - בשיאם של מהפכה עסקית ושינוי ארגוני נרחב, שתכליתם התמודדות עם בצורת ממושכת ועם אתגרי הפיתוח של משק המים. השינויים הארגוניים האלה ויעדי הפיתוח החדשים שיזמה ישראל בהחלטת ממשלה, מקנים למקורות עצמאות ניהולית ועסקית באיתור שווקים לייזום, פיתוח ומתן שירותי ייעוץ במיזמי מים בארץ ובעולם.
עם החתימה על הסכמי היחסים נפתחה בעבורנו הזדמנות מפתיעה ומרתקת קרוב אלינו, במדינות המפרץ. זאת הזדמנות הדדית, כי גם באיחוד האמירויות מתמודדים בשנים האחרונות עם אתגרים מהותיים במשק המים שמחריפים בעקבות משבר האקלים.
הפרופיל האקלימי וההידרולוגי של הנסיכויות דומה לאקלים המדברי אצלנו. הן שוכנות 7 מעלות רוחב מדרום לישראל וכמות המשקעים השנתית (כ-80 מ"מ בממוצע) היא כשישית מכמות המשקעים הממוצעת שלנו. בהיעדר משקעים ומים עיליים האמירויות נשענות בעיקר על מים מותפלים, על שאיבה של מי תהום מליחים ובמידה מוגבלת על מים מושבים – מי קולחים.
התפלה והשבת קולחים הן חלק מפתרונות המים שמקורות מתמחה בהם כבר 80 שנה בהצלחה אדירה, שהקנתה לה שם עולמי בניהול משק מים בתנאי משבר ובצורת מתמשכת.
היום, ולנוכח החלטת הממשלה שהתקבלה באחרונה, אנחנו מעוניינים לשתף את הידע שלנו ולהעניק פתרונות כוללים לחברות מים ותשתית: טכנולוגיות פורצות דרך, התייעלות באנרגיה וראייה תהליכית וארוכת טווח.
ערך מרכזי נוסף שאנחנו נותנים ללקוח הוא נושא הסייבר - ביטחון ובטיחות מים - תחום קריטי שישראל מובילה בו ברמה עולמית. אנחנו מנוסים בייעוץ ותכלול פתרונות אינטגרטיביים של הגנה רב שכבתית על המערכות ומתקני המים הלאומיים.
בינינו ובין האמירויות כבר נרקמים כאמור הסכמים לשיתופי פעולה עסקיים ואנחנו מתכננים להגיע לאבו דאבי בחודש הבא, במטרה לחזק את היחסים באמצעות שיתופי פעולה עסקיים עם גורמים נבחרים במדינות המפרץ.
חשוב לזכור כי באמירויות יש משק מים מתקדם מבוסס טכנולוגיה, ומדינות האיחוד מתמודדות היטב עם אתגרי המים באזורן. לא מכבר ניסח משרד האנרגיה והתשתיות בדובאי אסטרטגיית מים לשנת 2036, השואפת להבטיח קיימות וגישה מתמשכת למים בתנאי חירום רגילים וקיצוניים, להשיג גישה אוניברסלית ושוויונית למי שתייה בטוחים ובמחיר סביר, להגדיל את כושר האחסון הלאומי של המים ולהשיג התייעלות, חיסכון במים, מענה למחסור שיפור איכות המים ומִחזור מים. למהלך זה בדיוק שואפת מקורות להתחבר כדי לסייע לאיחוד לעמוד ביעדיו.
אנחנו, אנשי מקורות, מאמינים ומתכוונים שהקשרים העסקיים החדשים ישמשו עמוד תווך ביחסים בין המדינות, ויסללו את הדרך לחברות נוספות ולשיתופי פעולה שייצקו תוכן אמיתי לשלום.
ברק גרבר הוא מנהל היחידה העסקית במקורות