"ליחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות יש פוטנציאל של מיליארדי דולרים"
ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ"ל משרד ההשקעות של אבו דאבי, בוועידת האונליין של כלכליסט: "כשמדובר באיחוד האמירויות, מדובר בפתח לאיזור כולו, אסיה, הודו וגם אפריקה, הישראלים יוכלו להשתמש בנו כפתח לאיזורים האלה"
"ליחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות יש פוטנציאל של מיליארדי דולרים", כך לדברי ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ״ל משרד ההשקעות (ADIO) של אבו דאבי
בראיון עם סופי שולמן מכלכליסט, בוועידת אונליין על הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות. "אבל מעבר למשמעות הכלכלית אנחנו רוצים לוודא שהקשר בין המדינות יהיה איתן ולכן לא מסתכלים עליו רק כעל עסקה, אלא שותפות. הכמות חשובה, אבל גם מערכת היחסים שנבנה".
- לראשונה: משקיעים זרים יורשו להחזיק בבעלות מלאה בעסקים באבו דאבי
- דובאי תארח את ועידת הזהב; חברת התעופה איתיחאד מוסיפה עוד 10 יעדים
- מנהל חברת ההשקעות של אבו דאבי: "מקווה לבקר בקרוב בירושלים ובתל אביב"
לדברי בן הינדי, שעדיין לא ביקר בישראל, אבל צפוי להגיע בקרוב במסגרת הקמת משרד של ADIO בתל אביב, היחסים הכלכליים בין שתי המדינות שחתמו באחרונה על הסכם הנורמליזציה מתקדמים מהר יותר מהצפוי. "לא היו לי ציפיות מעבר להתרגשות, אבל הקצב והמהירות של הקשר ובנייתו מפתיעים במהירותם. אנחנו מתחילים לראות שזה מתגשם והפוטנציאל מתחיל להתממש. מהפגישות שכבר קיימתי עם ישראלים אני מזהה שיש לנו הרבה ערכים עסקיים משותפים, חשיבה איך להשיג מטרות כלכליות, סקרנות ושאפתנות. עכשיו אנחנו לוקחים את הסקרנות הזאת והופכים אותה לתוכניות ממשיות שיוכלו לצאת לפועל".
בן הינדי הסביר כי ADIO הוקם על ידי ממשלת אבו דאבי בתחילת 2019 כדי לעודד לקדם, למשוך ולסייע לעסקים שרוצים לבוא לאבו דאבי. "זיהינו את ההזדמנויות שקיימות באבו דאבי ורצינו לוודא שאנחנו מאפשרים את השיח עם יזמים, מסייעים להם לקחת רעיונות ולממש אותם ליזמות", הוא מוסיף. בן הינדי ואנשי ADIO כבר פגשו לדבריו אנשי עסקים ישראלים רבים ואלה כבר בודקים את השטח בכמה.
"אנחנו מסייעים ומטפלים בכל תחומי הכלכלה עם מגוון תוכניות לענפי מפתח כמו אגטק, מוצרי צריכה רפואיים, הלת'קייר וביוטק - כל מה שיכול לשפר יעילות, ליצור חדשנות", אומר בן הינדי, "במקביל יש גם לנו מגזרים מפותחים שבהם אנחנו יכולים לייצא ידע, מומחיות והשקעות לישראל כמו למשל לוגיסטיקה, אירוח וכן נפט וגז".
לדברי בן הינדי, קיימת פתיחות לכל סוגי ההשקעות בין אם הקמת מיזמים משותפים או בניית מפעלים בשטח. "כמשרד ההשקעות אין לנו העדפה, אנחנו רק רוצים לוודא שעוזרים ליזמים ופותרים את השאלות. כך למשל, הייתה חברת אגטק בינלאומית שעבדנו עימה בעבר ובמסגרת זו בדקנו עוברם את השטח, את אפשרויות המימון הקיימות לחלק מההוצאות ויותר חשוב מכך איך לקשר אותה לאקו סיסטם המקומי באבו דאבי כדי לייצר לידים לעסקאות ולאפשר צמיחה", מסביר בן הינדי, "חשוב להבין כי כשמדובר באיחוד האמירויות, מדובר בפתח לאיזור כולו, אסיה, הודו וגם אפריקה, הישראלים יוכלו להשתמש בנו כפתח לאיזורים האלה".
מה בכל זאת יכול להוות מחסום להתקדמות בעסקים בין הצדדים והיכן מזהה בן הינדי פערי תרבות ופערי ציפיות? "יהיה כאן תהליך למידה לכולם", אומר בן הינדי, "ככל שננהל יותר שיחות כך יעלו גם יותר שאלות והמסר שחשוב לי להעביר הוא שצריך לשאול הרבה שאלות. חשוב לנו שהישראלים יבינו מה קיים בשטח ומה לא, שאלות כמו אם נבוא ונפתח עסקים באבו דאבי מה זה אומר לגבי הצמיחה. גם לנו חשוב להבין מה קיים בשטח בישראל כדי לכוון את המשקיעים שלנו. בקיצור, שאלות שאלות שאלות ואנחנו נעזור עם התשובות".