$
בארץ

נחתם הסכם חדש: ייצוא ישיר של פירות וירקות מישראל לאמירויות

איחוד האמירויות אישרה לראשונה ייבוא מישראל של תוצרת חקלאית, חומר ריבוי פקעות וזרעים, כך נחתם היום בהסכם עם משרד החקלאות; איחוד האמירויות מייבאת אליה תוצרת חקלאית בשווי 10 מיליארד דולר לשנה

נווית זומר 14:2529.10.20

איחוד האמירויות אישרה לראשונה ייצוא תוצרת חקלאית טרייה, חומר ריבוי פקעות, וזרעים ישירות לתחומה. כך עולה מהסכם שנחתם היום (ה') בין איחוד האמירויות ומשרד החקלאות והשירותים להגנת הצומח.

 

 

 

ישראל תהנה מיתרון מול ייצואניות אחרות לדובאי, גם בשל הקירבה הגיאוגרפית: שינוע במשאית דרך עקבה לדובאי אורכת 32 שעות בלבד ומוזילה עלויות שינוע מול מתחרים. ובאוניה מאילת דרך שך בין 8 ל-10 ימים.

ירקות ירקות צילום: שאטרסטוק

 

 

איחוד האמירויות מייבאת תוצרת חקלאית בשווי 10 מיליארד דולר לשנה. בתום סדרת מפגשים ותיאום בין שר החקלאות ופיתוח הכפר, אלון שוסטר, ומנכ"ל משרדו, ד"ר נחום איצקוביץ', לבין עמיתיהם מאיחוד האמירויות, קיבלה ישראל אישור רשמי מהשלטונות באמירויות לייצא תוצרת חקלאית טרייה וחומר ריבוי (לרבות זרעים) מישראל לאמירויות.

 

במשרד החקלאות מקווים כי החקלאים יתחילו לייצא ליעד החדש כבר בתחילת נובמבר. בשנים האחרונות הייצוא הישראלי נתקל בתחרות קשה ומתגברת באירופה, שכיום נחשבת לשוק הייצוא העיקרי של ישראל לתוצרת טרייה.

 

התחרות העזה היא בין החקלאות האירופית המקומית, אשר נהנית ממענקים והשקעות של האיחוד האירופי, לבין מתחרים ממדינות אחרות המייצאות לאירופה ובהן עלויות הגידול, מים, עבודה וכו' זולות משמעותית לעומת החקלאי הישראלי.

 

כתוצאה מכך, בשנים האחרונות הייצואנים הישראליים הסיטו חלק משמעותי מהיצוא לשוקים אחרים, כדוגמת: רוסיה ומזרח אירופה, המזרח הרחוק וארה"ב (לגידולים שיכולים לשרוד את אורך המסע). במשרד החקלאות מציינים כי גם הסטת שווקי הייצוא לא הספיקה וכעבור שנתיים שלוש מוצלחות, היצוא לרוסיה פוחת משנה לשנה. על כן ההזדמנויות לייצא ליעד חדש וקרוב גיאוגרפית לישראל, פותח עבור הייצוא הישראלי אפשרויות חדשות.

 

שוק החקלאות באמירויות מבוסס על ייבוא

 

איחוד האמירויות הוא שוק אטרקטיבי לשיווק תוצרת חקלאית בהיותו שוק המבוסס על ייבוא. באיחוד האמירויות חיים כ-10 מיליון תושבים, רובם עם הכנסה גבוהה לנפש. כ-80% מהצריכה של תוצרת חקלאית מיובאת מכל העולם בשווי כולל של מעל 10 מיליארד דולר (בשנת 2018). בנוסף, איחוד האמירויות מהווה מרכז סחר ומעבר עולמי לסחורות המיועדות למזרח התיכון.

 

ארה"ב ייצאה לאיחוד האמירויות בשנת 2018 בהיקף של 1.2 מיליארד דולר של תוצרת חקלאית, מרביתם למגזר הקמעוני. בנוסף, איחוד האמירויות מייבא תוצרת חקלאית ממרוקו, ירדן ומהרשות הפלסטינאית.

 

שר החקלאות אלון שוסטר: "מדובר בבשורה משמחת לחקלאי ישראל. ההסכם שחתמנו כעת עם האמירויות מצעיד אותנו קדימה לעבר עתיד של שיתוף פעולה בתחום החקלאות, לא רק בידע וטכנולוגיה גם בסחר ישיר של תוצרת חקלאית. לחקלאים שלנו נפתח שוק חדש לגמרי, ואני מברך על כך".

 

ד"ר נחום איצקוביץ', מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר: "משרד החקלאות רואה חשיבות רבה בפתיחת שווקים חדשים ועידוד היצוא החקלאי מישראל, וימשיך לפעול לפתיחת יעדים נוספים והרחבת השווקים הקיימים. משרד החקלאות הישראלי ידאג כי הייצוא ייבדק ויעמוד בתנאי איחוד האמירויות ויהיה חופשי ממזיקים.

x