בדיקת כלכליסט
אייפון 12 ואייפון 12 פרו: העיצוב חוזר אחורה, היכולות רצות קדימה
החידוש המדובר ביותר בדגמי האייפון 12 - ההתאמה לדור 5 - אינו זמין עדיין למשתמשים בישראל, אבל העיצוב היוקרתי, המעבד העוצמתי והמצלמה המעולה הופכים אותם לרכישה מצוינת בכל זאת
- דור 5 בישראל? לא אם יש לכם אייפון או גלקסי
- אייפון עם 5G? אפל תמכור בישראל מכשיר מסורס
- אפל השיקה את סדרת מכשירי האייפון 12 עם תמיכה ב-5G: "תחילתו של עידן חדש"
עיצוב ומבנה: אייפון 5 סטייל
שני המכשירים שקיבלנו לבדיקה הם אייפון 12 בצבע כחול (64 גיגה-בייט) ואייפון 12 פרו בצבע זהוב (256 גיגה-בייט). האייפון 12 והאייפון 12 פרו מגיעים שניהם עם מסך בגודל 6.1 אינץ' וטכנולוגיית תצוגה שבאפל מכנים Super Retina XDR התומכת בתצוגת HDR ומדגישה את הצבעים במסך, הרזולציה של שני המכשירים היא 2,532 על 1,770 פיקסלים, פחות מזו של הגלקסי S20 אולטרה אך ההבדל לא ניכר לעין בלתי מזוינת. המסך כולל את אותה מגרעת בחלקו העליון של המסך שאופיינית לאייפונים באשר הם, ולמרות שגודלו נותר זהה לזה של האייפון 11, המכשיר עצמו דק יותר, קטן יותר וקל יותר מהדור הקודם (13.15 ס"מ אורך ו- 6.42 רוחב לעומת 14.4 ס"מ אורך ו- 7.14 רוחב באייפון 11).
האייפון 12 מגיע בצבעים שחור, לבן, אדום, ירוק וכחול והאייפון 12 פרו מגיע בצבעי כסף, שחור, זהב וכחול עמוק. שני המכשירים נוחים לאחיזה ביד ומרגישים כמו שהם אמורים להרגיש - דגמי פרימיום מודרניים.
בדגמי ה-12 אפל בחרה לחזור לעיצוב המרובע והמתכתי של האייפון 5. המכשיר נוח לאחיזה וניתן אפילו להעמיד אותו על השולחן, לחצני הווליום מופרדים זה מזה, כמו בדגמים קודמים, וכפתור הנעילה מעט גדול יותר מבעבר. כבל הטעינה נותר עם מחבר ה-Lightning של אפל אך מגיע עם חיבור USB-C בקצה השני וללא שנאי החשמל - נושא שהצליח להרגיז לא מעט אנשים ברשתות החברתיות. באפל טוענים שמדובר במהלך שמונע מרצון להגן על הסביבה עם כמה שפחות מוצרים נלווים, אך בפועל המשמעות היא שרוב הקונים יצטרכו לרכוש בנפרד גם שנאי חשמל עם חיבור USB-C בכמה מאות שקלים.
כמו האייפון 5, הדומה לו בעיצוב, האנטנות בדגמי ה-12, שהפעם כוללות תמיכה בדור 4 (LTE) ודור 5, שולבו במעטפת המכשיר. האייפון 12 עשוי אלומיניום ודגמי ה-12 פרו עשויים מפלדת אל-חלד, ולכן גם מוסיפים למשקל המכשיר (189 גרם לעומת 164 גרם).
זכוכית המסך בדגמים החדשים, לטענת אפל, היא החזקה ביותר בתעשיית הסמאטרפונים וכוללת את טכנולוגיית ה-Ceramic Shield המשלבת קריסטלים ננו-קרמיים המספקים הגנה מירבית לנפילות ולפגיעות אחרות. מצפייה בסרטוני השוואה שכבר החלו לצוץ ברשת, נראה שאכן מדובר במסך עמיד יותר. בנוסף, המכשיר מגיע עם תקן IP68 לעמידות בפני מים ואבק. כל אלו לא הצליחו להציל את האייפונים מהצטברות טביעות האצבעות שכיסו את המכשירים תוך זמן קצר, והפריעו מאוד לצפייה במסך ביום של שמש חזקה.
בניגוד לדגמי העבר של החברה, הקייס שתרכשו עבור אחד המכשירים יתאים גם לדגם השני, וזאת למרות שהאייפון 12 פרו מצויד בשלוש מצלמות וחיישן לידאר והאייפון 12 הרגיל מצויד בשתי מצלמות בלבד (עליהן בהמשך).
אחת מהתוספות שהפתיעו לטובה באייפונים החדשים היא טבעת המגנט סביב לוגו התפוח בגב המכשיר, שמאפשרת לא רק להצמיד את המכשיר למטען אלחוטי תואם, אלא גם לכל משטח מגנטי אחר: כמו לדש בורד ברכב, לקורקינט החשמלי או לכידון האופניים. המכשיר נצמד בקלות ונותר מחובר למגנט גם כשהוא עטוף בקייס דקיק. מהחוויה האישית שלנו, זה הופך את הטעינה האלחוטית לנוחה מאוד וייתכן שאפל תעדיף אותה בעתיד על פני מחבר ה-Lightning בתחתית המכשיר (מה שיחסוך קנייה בנפרד של כבל).
מצלמה: באנו חושך לגרש
ההבדל הגדול בין האייפון 12 לאייפון 12 פרו הוא במצלמה, או יותר נכון בכמות החיישנים שיש בה. האייפון 12 פרו מצוייד בשני חיישנים של 12 מגה פיקסל, חיישן שלישי לזום האופטי, המגדיל את התמונה פי 4, ובנוסף מצויד בחיישן הלידאר שבאמצעות לייזר זעיר סורק את הסביבה בטכנולוגיית AR.לעומתו באייפון 12 הרגיל תמצאו רק שני חיישני 12 מגה פיקסל כך שאפשרויות הצילום בו מוגבלות יותר מאלו שבפרו. הצילום יום באייפונים החדשים מספק תמונות חדות במיוחד, כנ"ל לגבי צילומי וידאו, כשבדגם הפרו ניתן לצלם כעת סרטוני סלואו מושין גם באיכות 4K ב-60 פריימים לשנייה.
אחד ההבדלים המשמעותיים בין המצלמה הנוכחית לבין זו של הדגמים מהשנים הקודמות היא תשומת הלב שניתנה לצילום לילה, תחום שאפל תמיד פיגרה בו אחרי המתחרות. צילומי הלילה בדגמים החדשים היו חדים ובהירים יותר והחיישנים, בייחוד בדגם הפרו, הצליחו לקלוט הרבה יותר אור ופרטים. זו גרמה לנו להיזכר כמה התקדמנו באיכות הצילום הסלולרי בעשור האחרון עם מכשירים מתחרים כמו הגלקסי S20 אולטרה או השיאומי MI 10 וכעת ניתן לומר שאיכות הצילום החדשה של אפל אך יישרה קו עם המתחרות.
ממשק וחוויית משתמש: iOS 14 והאייפונים החדשים נועדו לעבוד יחד
הממשק באייפונים החדשים נותר זהה לדגמי העבר והשינויים המרכזיים בו מצויים במערכת ההפעלה iOS 14 שזמינה להורדה גם לדגמים ישנים יותר (החל מדגמי אייפון 6s ומעלה). מערכת ההפעלה מגיבה במהירות ובקלילות לכל מחוות אצבע שתבצעו על גבי המסך. היא כוללת, בין היתר, עיצוב מחדש של מסך הבית עם אפשרות להוסיף ווידג'טים בכל מקום שתחפצו, ואפשרות של תמונה בתוך תמונה (PIP) המאפשרת לבצע שתי פעולות במקביל, צפייה בסרטונים בזמן התכתבות בווטסאפ, למשל.
ביצועים וזמן סוללה: ממתינים לסיום פריסת דור 5
גולת הכותרת של האייפונים החדשים היא כמובן החיבור לרשת הסלולרית החדשה ומהירה, ברשתות דור 5. למרבה הצער, האופציה הזו עדיין לא זמינה ברוב הארץ ולא ידוע מתי תושלם פריסת האנטנות. לדברי אפל, המכשירים החדשים יודעים לעבור באופן אוטומטי בין הרשתות בעת הצורך, כך שכאשר תהיו בסביבת אנטנות דור 5 ותבצעו במכשירים פעולה הדורשת חיבור אינטנסיבי לרשת – הם יתחברו באופן אוטומטי לרשת החדשה ובסיומה ישובו לרשת ה-LTE. ההליך אמור למנוע זלילה מאסיבית של הסוללה.
בנוסף, כפי שפורסם בעבר בכלכליסט, המכשירים שניתן יהיה לרכוש בארץ הינם ממודל אירופאי שתומך ברשת דור 5 מוגבלת יחסית לדגמים בארה"ב, מה שישפיע על מהירות הגלישה בהם באופן ניכר.
השבב שהוצמד לדגמים החדשים בסדרה הוא ה- A14 Bionic, שבב המובייל הראשון שמבוסס על טכנולוגיית 5 ננו-מטר שמאפשרת להגביר את הביצועים של המכשיר תוך ניצול משופר של הסוללה. המעבד החדש כולל 6 ליבות, ולמעבד הגרפי 4 ליבות.
משחקים כמו Call Of Duty Mobile או GTA San Andreas, הכוללים גרפיקת תלת-ממד מתקדמת, פעלו בקלילות על המכשירים החדשים, אך כן הביאו לצניחה דרמטית באחוזי הסוללה בשני הדגמים שבדקנו.
עבור המשתמש הממוצע, ביצועי הסוללה טובים, אך לא חשנו בשיפור ניכר מסוללת האייפון 11 וה-11 פרו מקס. שני המכשירים התייצבו על 30% סוללה בשעת השקיעה המוקדמת של שעון החורף, ודווקא בדגם הזול יותר מבין השניים, סוללת האייפון 12 החזיקה כשעתיים יותר מזו של האייפון 12 פרו. פער שלא מצאנו לו הסבר למרות שהקפדנו על שימוש זהה בדגמים. כן הבחנו שהסוללה מרבה להתחמם בכיס אך לא מעבר למה שכבר הורגלנו אליו בדגמים הקודמים של החברה.
המבחן האמיתי של המכשירים יהיה בחלוף חודש של שימוש , אז אפשר יהיה לבחון אם רמת הביצועים ירדה, השתפרו או נותרה כשהייתה.
סאונד ומולטימדיה: ללא קצב רענון של 120 אך עם סאונד עוצמתי ומפתיע
התצוגה באייפונים החדשים מרשימה במיוחד עם חיסרון בולט אחד: קצב רענון המסך. מסך ה-OLED של המכשירים כולל קצוות דקים במיוחד ותצוגת HDR צבעונית, בהירה ומרשימה. למרות זאת, קצב הרענון נותר 60 הרץ לשנייה ולא 120. קצב רענון 120 מכפיל את מהירות התגובה של המסך ובכך גם את מהירות המכשיר כולו.יש לשערה שהחלטה זו נבעה מחשש לפגיעה בחיי הסוללה אך כששאר המתחרים בשוק כבר עמוק בקצב הרענון החדש, כולל דגם האייפד פרו החדש, אפל נשארת מאחור – וחבל שכך.
הסאונד בדגמים החדשים הצליח להפתיע, לשני הדגמים שני רמקולי סטריאו ובהשוואה לאייפון XR לדוגמה, יש הבדלים משמעותיים בעוצמה ובחדות הצליל. המסך הצבעוני והחד של האייפונים מאפשר צפייה נוחה ונעימה בסדרות, סרטים ומשחקים.
מחיר, סיכום ואלטרנטיבות: יקר מדי לימי הקורונה
לסיכום, שני דגמי האייפון החדשים: האייפון 12 והאייפון 12 פרו מאוד דומים אחד לשני עם הבדל קטן במשקל והבדל משמעותי באפשרויות ואיכות הצילום. התוספת המשמעותית ביותר במכשירים היא החיבור לרשת הסלולרית החדשה שעתידה לשנות לחלוטין את הרגלי הגלישה של כולנו. עד שזה יקרה תוכלו ליהנות מתצוגה מרשימה, מסאונד איכותי ברמקולים, מעבד עוצמתי שהוכיח יכולות גרפיות מרשימות, בייחוד כשזה נוגע למשחקים, ומצלמה שגם בחושך מוחלט הצליחה לצלם תמונה מלאת אור.
מחיר המכשירים בארה"ב הוא החל מ-799 לדגם האייפון 12 עם 64 גיגה-בייט מרחב אחסון והחל מ-999 דולרים לדגם הפרו שמתחיל ב-128 גיגה-בייט מרחב אחסון. iStore, משווקת רשמית של אפל בישראל, מבהירה כי טווח המחירים של הדגמים החדשים צפוי להיות דומה לזה של הדגמים מהשנה שעברה עם שינויים קלים בלבד. ועדיין מדובר מחירי פרימיום שבימי הקורונה נחשבים ליקרים וגבוהים ביחס לאלטרנטיבות בשוק, אך אם אתם מתכננים לרכוש אייפון – אתם כנראה כבר יודעים את זה.
מכשירי הסקירה סופקו באדיבות iStore