"פרויקטים שנבנו על בסיס אמון בעבר מגלגלים היום מיליארדים"
יו"ר חברת איינג'לוורלד ביוטק פאריד אל זארוני אמר את הדברים במסגרת ועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. אל זארוני: "החברות הישראליות הן חלוצות בתחום הביוטכנולוגיה, החדשנות והבינה המלאכותית. בשבילנו זו הזדמנות נהדרת להבטיח את הקשרים והיחסים עם בני הדודים שלנו"
"החברות הישראליות הן חלוצות בתחום הביוטכנולוגיה, החדשנות והבינה המלאכותית, אז בשבילנו זו הזדמנות נהדרת להבטיח את הקשרים והיחסים עם בני הדודים שלנו - עם חברות ישראליות ויזמים ישראלים, ולפתח שווקים גדולים יותר לכלכלה שלנו"; כך אמר פאריד אל זארוני, יו"ר חברת איינג'לוורלד ביוטק (AngelWorld BioTech) מאיחוד האמירויות, במסגרת ועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי.
- דובאי תארח את ועידת הזהב; חברת התעופה איתיחאד מוסיפה עוד 10 יעדים
- משחק אלוף האלופים עשוי להיערך בדובאי
- מנהל חברת ההשקעות של אבו דאבי: "מקווה לבקר בקרוב בירושלים ובתל אביב"
"החברה שהקמנו התמחתה בהתחלה בתחום הסחר הכללי, וספציפית בסחורות קשות ורכות. במשך הזמן בנינו קשרים חזקים עם שווקים ברחבי העולם ובמיוחד עם ממשלות", אמר אל זארוני לרון פרידמן, כתב CTech, בראיון וידאו מדובאי. לדבריו, בעקבות רשת הקשרים והיחסים שבנתה החברה, הוחלט להיכנס גם לתחום הביוטכנולוגיה. בעזרת רוח גבית מהממשל, המשיכה החברה שהוקמה בשנת 2016 להשקיע גם בתחומי הביוטכנולוגיה והבינה המלאכותית, תחומים אשר לדבריו "הופכים בעצמם למוצרי צריכה בביקוש נרחב". ואכן, לאחרונה החברה התחילה לפתח ולייצר מכשירי בדיקה רפואיים תוך-גופיים (in vitro diagnosti) למגוון מחלות, כולל בדיקת הימצאות נוגדני קורונה.
"אני לא אסתיר זאת, ניצלנו את המגיפה והקריסה הכלכלית", אמר פריד בנוגע לפיתוח מכשיר גילוי הקורונה. "פיתחנו מכשיר שנתמך בישומי בינה מלאכותית שלדעתינו מספק פתרון יותר טוב ויותר מהיר, וכיום אנחנו משווקים אותו לדרום אמריקה, צפון אפריקה, אירופה, רוסיה וחלקים מאסיה". אל זרוני ציין שתחומי המחקר בהם עוסקת החברה כוללים ביוטכנולוגיה, ביוסימילר (העתקת תרופה ביולוגית רשומה של חברה אחרת) ובינה מלאכותית, הכוללת ממשק עם סייבר וניתוח מידע.
בהתייחסו לקשרים העסקיים בין מדינתו לבין ישראל לפני חתימת הסכמי השלום, הוא ציין שבעבר כבר היה ביחסי עסקים עקיפים עם חברות ישראליות, ושהוא שמח על כך שכעת ניתן לעשות את זה בדרך גלויה וישירה, בברכת הממשל של איחוד האמירויות. לדבריו, ישראלים ששואפים לעשות עסקים באיחוד צריכים להתנהג בהתאם לכללים שנלמדים בבתי הספר לניהול בקורסי המבוא לעסקים - כולל עריכת מחקר על התרבות והרגולציה של התחום, ובניית אמון בין הצדדים. "ראיתי בעבר הרבה מאד פרויקטים שנבנו על בסיס אמון, והיום הם מגלגלים מיליארדים", אמר.