המנכ"לים של גוגל, פייסבוק וטוויטר נגד ביטול הסעיף שמגן עליהן מאחריות לתכני המשתמשים
ועדת המסחר בסנאט האמריקאי צפויה לדון היום בסעיף 230 שמגן על הרשתות החברתיות מהאחריות על התכנים שמעלים המשתמשים. מנכ"לי החברות צפוים לטעון שהסעיף הזה סייע לביסוס הטכנולוגיה האמריקאית כמובילה עולמית ולהזהיר שביטולו יצמצם את התחרות ברשת
- טוויטר הסירה מאמרים נגד ביידן - המנכ"ל יזומן לשימוע בסנאט
- שבוע לפני הבחירות בארה"ב: מנכ"לי פייסבוק, טוויטר וגוגל יעידו בסנאט
- סוף סוף: פייסבוק תאסור הפצת חומרים הקשורים להכחשת שואה
המנכ"לים התבקשו לבוא ולהעיד בפני הוועדה בשל החשש של מחוקקים משתי המפלגות מהאופן שבו כל חברה מנטרת ולעיתים אף נכשלת בניטור התכנים. בעקבות זאת, בוועדה מתכוונים להעלות לדיון את סעיף 230 בחוק הגינות התקשורת (Communications Decency Act). הסעיף השנוי במחלוקת, שבתוקף מאז שלהי שנות ה-90, מעניק לחברות הטכנולוגיה חסינות מחבות משפטית לתכנים שמפרסמים המשתמשים בפלטפורמות.
טוויטר, למשל, ספגה ביקורת על האופן בו קיבלה את ההחלטה להסיר כתבה לא מאומתת של ״הניו יורק פוסט״ שטענה שבידיה מייל שמכיל מידע שיכול לשמש כ"אקדח מעשן" בנוגע למועמד לנשיאות ג'ו ביידן. מנכ"ל טוויטר, ג'ק דורסי, התנצל על כך שהחברה חסמה את כתובת ה-URL של הכתבה. החברה ספגה ביקורת גם על כך שהיא מסירה או חוסמת ציוצים שמכילים מידע שגוי. דורסי יטען הערב כי סעיף 230 איפשר לחברות קטנות להתחרות נגד חברות מבוססות ובינלאומיות, וביטול הסעיף עלול להרוס את האופן בו אנחנו מתקשרים באינטרנט, שכן הוא יוביל לכך שרק החברה הגדולות והעשירות ישרדו.
עוד בכוונתו לטעון, כי ביטול הסעיף יוביל להסרת פוסטים רבים יותר, ויגביל את היכולת של החברה להתמודד עם תכנים פוגעניים. דורסי יציין כי טוויטר מתכוונת לזכות באמון המשתמשים על ידי הגדלת השקיפות סביב המדיניות לפיקוח על תכנים, אימוץ הליכים הוגנים כמו שיטת ערעורים, הענקת שליטה גדולה יותר למשתמשים על האלגוריתם שמנהל את החוויה שלהם והגנה על פרטיות המשתמשים.
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג צפוי לומר בעדותו כי לדעתו הממשל צריך לנקוט בתפקיד פעיל יותר בפיקוח על חברות הטכנולוגיה. לדבריו, חברות הטכנולוגיה הגדולות לא צריכות לקבל החלטות גדולות על תכנים פוגעניים, פרטיות, מהימנות הבחירות וניידות הנתונים. זו אותה עמדה שהביע במרץ 2019 במאמר דעה שפרסם ובו קרא לקונגרס לפקח על פייסבוק.
בהמשך על פי ההערכות, צוקרברג יזהיר כי ביטול סעיף 230 יביא למבול של תביעות וטענות נגד החברות בנוגע לניטור בסיסי של תכנים . לפיכך הוא יציע לקונגרס לעדכן את הסעיף כך שיעבוד בצורה טובה יותר.
"אנחנו מאמינים בלהעניק לאנשים קול, גם אם זה אומר להגן על הזכות של אנשים שאיננו מסכימים איתם", יאמר צוקרברג. "חופש הביטוי הוא מרכזי לאופן שבו נתקדם כחברה. ראינו את זה במאבק על הדמוקרטיה ברחבי העולם ובתנועות כמו Black Lives Matter ו-#MeToo. סעיף 230 מאפשר לנו להעצים אנשים כדי שיעסקו בנושאים חשובים מסוג זה, ולספק מרחב שבומלכ"רים, ארגוני דת, ארגוני חדשות ועסקים מכל הגדלים יכולים להגיע לאנשים".
צוקרברג יאמר למחוקקים גם כי הרשת החברתית תומכת בעיתונות מקומית. "פייסבוק תומכת בדמוקרטיה שלנו גם על ידי מתן תמיכה לעיתונות, בעיקר לעיתונות מקומית, שחיונית כדי לסייע לאנשים להיות מעודכנים ומעורבים". לפי צוקרברג, פייסבוק תרמה 300 מיליון דולר לעזור למוציאים לאור להגדיל את קהל הקוראים ולחזק את מודל המנויים.
בשימוע יעיד גם סונדר פיצ'אי, מנכ"ל אלפבית (החברה האם של גוגל) ועל פי ההערכות הוא מתכוון להדגיש כי האינטרנט עוזר להגדיל את השוויון בין אנשים, ומאפשר להם לפרסם את הדעות שלהם. "הקלות שבה ניתן להשתמש באינטרנט מאפשרת גם לשחקנים רעים ליצור נזק", הוא יעיד, ויציין כי סעיף 230 חיוני על מנת לאפשר לגוגל לספק גישה לטווח רחב של מידע ודעות.
לדבריו, הסעיף עזר להפוך את ארה"ב למובילה בסקטור הטכנולוגיה העולמי. "אני קורא לוועדה לחשוב מאד בזהירות על כל שינוי אפשרי לסעיף 230 ולהיות מודעים להשלכות שעלולים להיות לשינויים מסוג זה על עסקים ועל הצרכנים".