בלעדי לכלכליסט
אלשטיין משווה את הצעת מגה אור, והלחץ על נחמיאס גובר
בעל השליטה לשעבר בדסק"ש יגיש היום הצעה חדשה לרכישת 70% מהחברה. במקביל, במכתב ששלח למגה אור של צחי נחמיאס טוען בית ההשקעות ורדן כי שיתופי הפעולה עם ביג הן עסקאות בעלי עניין ומאיים בתביעה נגזרת. מגה אור: "העיתוי והטענות מעלים תהיות"
- המשוכה של מבנה לרכישת דסק"ש: אחזקת פורר בבזק
- מבנה מאשרת: בוחנת את רכישת השליטה בדסק"ש
- המתמודדים על השליטה בדסק"ש יוכלו להשוות רק עד יום שלישי את הצעת מגה אור
בכך, על הנייר, אלשטיין משווה את ההצעה שלו לזו של הקבוצה שאותה מובילה מגה אור שבשליטת היו"ר צחי נחמיאס, ושבה חברה גם ביג. הקבוצה מציעה לרכוש 70% מדסק"ש תמורת 950 מיליון שקל וכן 12% נוספים לפי אותו שווי חברה של 1.36 מיליארד שקל.
הגשת ההצעה של אלשטיין היום תבטיח כי השליטה תימכר במכרז רגיל. הקבוצה בראשות מגה אור הגיעה לסיכום עם הנאמנים כי ניתן יהיה להגיש הצעות רק אם הן יהיו גבוהות ב־40 מיליון שקל משלה, אולם השופט חגי ברנר קבע שהתנאי הזה ייכנס לתוקף רק אם לא יוגשו היום הצעות נוספות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד נודע כי מבנה, שמנוהלת בידי דודו זבידה, תחליט רק מחר אם להגיש הצעת לרכישת השליטה בדסק"ש. מבנה מנהלת מגעים עם שותפים פוטנציאליים כדי לרכך את מגבלת חוק הריכוזיות.
ורדן מפנה אש לנחמיאס
בתוך כך, בית ההשקעות ורדן מעלה הילוך בקרב שלו מול מגה אור וביג. ביום ראשון האחרון שלח בית ההשקעות מכתב למגה אור ונחמיאס. המכתב, שהגיע לידי "כלכליסט", מכיל טענות קשות נגד החברה, שבמניותיה הוא מחזיק, ובעיקר נגד נחמיאס. את הטענות במכתב, שנשלח באמצעות עוה"ד נועם צבר וגיא נאמן ממשרד בלטר־גוטה־אלוני, מגדיר ורדן כ"רעידת אדמה תאגידית של ממש".
במכתב, שמהווה התראה לפני הגשת תביעה ייצוגית ונגזרת, דורש בית ההשקעות ממגה אור לתבוע את נחמיאס, ביג, בעלי השליטה בביג ונושאי משרה בחברה, בשל נזקים שנגרמו לחברה, לטענתו בהיקפי עתק.
לטענת ורדן, מגה אור דיווחה באיחור על המכתב שבית ההשקעות שלח בשבוע שעבר לאפי נכסים, שבה היא מחזיקה ב־21.3% מהמניות, שבו נטען כי מגה אור וביג הן בעלות השליטה בחברה שפורמלית נסחרת ללא גרעין שליטה, ושעל כן היה עליהן לערוך הצעת רכש לכלל בעלי המניות מהציבור. כמו כן, ורדן טוען כי הדיווח היה חסר, משום שנמסר בו כי לא ברור מה היקף הנזק שלו טוענת ורדן, בעוד שלדברי ורדן הסכום - 263.2 מיליון שקל - צויין במפורש.
טענה מרכזית נוספת של ורדן נגד מגה אור היא שהאחרונה ביצעה עסקאות רבות עם ביג שלא אושרו כנדרש. לטענת ורדן, מערכת היחסים הענפה בין ביג ומגה אור הופכת את נחמיאס לבעל עניין אישי בכל הקשור לביג, ועל כן את כל ההתקשרויות מולה יש לאשר במתכונת של עסקאות בעלי עניין.
ברשימת העסקאות נכללים שמונה מרכזים מסחריים שבהם מחזיקה מגה אור יחד עם ביג; הקמת המרלו"ג בכפר החורש על ידי שתי החברות; אג"ח שהקצתה מגה אור לביג בעבר וההצעה המשותפת של השתיים לרכוש את השליטה בדסק"ש. לטענת ורדן, "שיעור העסקאות בין ביג למגה אור מהווה 55% מהשווי הנכסי ו־48% מהמאזן של מגה אור, נכון ל־2019", וכן "בעל השליטה במגה אור מקיים קשרים עסקיים מהותיים וממושכים עם ביג, באופן שבעל השליטה בחברה אף תלוי בביג. הדבר מביא למצב שההתקשרות עלולה להיות מושפעת מאינטרס מהותי נוסף, שמקורו באותם קשרים. נוכח כך, בעל השליטה עשוי להעדיף את קשריו העסקיים, ולפיכך, עסקאות אלו נחשבות ככאלו שמתקיים עניין אישי טעון אישורים מיוחדים לביצוען".
המכתב סוקר באריכות את מערכת היחסים ארוכת השנים של ביג ומגה אור, שבמסגרתה גם ניסו לרכוש שלל חברות יחד, בהן ישפרו, גזית גלוב ישראל, רבוע כחול נדל"ן וכעת דסק"ש. מי שעשוי להרוויח מכך שהגשת ההצעה על דסק"ש תוכרז כלא חוקית הוא אלשטיין.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בנוסף, אתמול שלח ורדן מכתב נוסף לאפי נכסים, שממוען גם ליו"ר איתן בר־זאב, שמכהן גם כיו"ר ביג, ובו נטען כי כהונתה של הדח"צית רחל לוין אינה חוקית, משום שהיא מכהנת גם כדח"צית בהפניקס, שמחזיקה ב־6.9% ממניות אפי נכסים. הכהונה הכפולה, לטענת ורדן, הופכת את כהונת לוין לפסולה.
זו לא הפעם הראשונה ששמו של ורדן עולה בהקשר לאי.די.בי. לפני חודש, כששלח מכתב בשם מחזיק אג"ח של אי.די.בי ובו טענות נגד הנציגות, טענה קרן ברוש, אחת מנושי אי.די.בי, כי מבדיקתה עולה שאותו מחזיק אג"ח פועל יחד עם יועץ של אלשטיין. בסביבת נחמיאס משוכנעים שהפנייה לאפי נכסים הגיעה מאותו גורם. באי.ד.בי הכחישו את מעורבותם.
"טענות חסרות בסיס"
מגה אור הגיבה למכתבים בדיווח לבורסה בו כתבה כי "העלאת הטענה על ידי מי שפנה לאפי נכסים, עיתוי המכתבים והטענות הלא מנומקות מעלות תהיות בדבר המניעים שמאחורי המכתבים. החברה ויועציה המשפטיים בדעה כי הטענות קלושות ונעדרות בסיס עובדתי ומשפטי".