לאחר הדיון האחרון של אורנשטיין: מפרקת הבימה הסירה התנגדותה להסדר הנושים
נשיא ביהמ"ש המחוזי הפורש צפוי לאשר את הסכם הנושים, לאחר שביממה האחרונה הסירו מספר המתנגדים להסכם את התנגדותם. המשמעות: הקטנת הסיכוי שיוגש ערעור על פסיקתו של הנשיא לפני פרישתו
הדיון בגורל תיאטרון הבימה שהתקיים אתמול (ד') וממתין להחלטת נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, היה הדיון האחרון של הנשיא לפני פרישתו מכס השיפוט. אורנשטיין, הנחשב לשופט מוערך ויעיל המגלה כמו בתיק הבימה גמישות מחשבתית, צפוי לפרוש ב-1 בנובמבר. במסגרת תיק הבימה שהחל לפני כשנה, הוגשה היום לבית המשפט הסרת התנגדות של מבקשת הפירוק נגד הבימה, חברת פאוור דיאלינג, לאישור הסדר הנושים לתיאטרון.
- השופט אורנשטיין: "על פניו, יש לאשר את הסדר הנושים להבימה"
- עיריית ת"א מבקשת ממשרד הפנים אישור להקמת תאגיד עירוני להבימה
- שחקן חדש? עיריית ת"א בדרך להפוך לבעלים של הבימה
החברה המיוצגת על ידי עוה"ד גבי ספרן ואורי גיל ממשרד ספרן, שרף, יפה ושות' ציינה בהודעה על הסרת ההתנגדות של מבקשת הפירוק, להסדר הנושים המוצע כי "הואיל והנשיא הודיע במהלך הדיון כי המדובר בדיון האחרון שלו כשופט במערכת המשפט של ישראל - מבקשת הפירוק לא רואה כל אפשרות בנסיבות אלו מלבד מתן תשובה חיובית לבקשתו, כשהיא מתבקשת במהלך הדיון האחרון שאותו הוא מנהל בבית המשפט".
משמעות הסדרת ההתנגדות הינה כי קטנים הסיכויים שיוגש ערעור על אחת מהחלטותיו האחרונות של הנשיא לפני פרישתו והוא צפוי לאשר את ההסדר. מעבר לכך, מציינת מבקשת הפירוק כי הבינה במהלך הדיון את השפעת קיומו של הסדר הנושים על עובדי הבימה ומשפחותיהם.
יחד עם זאת ציינה מבקשת הפירוק כי "התנערותה של מדינת ישראל מנושיו של התיאטרון הלאומי, והותרתם במצב שבו במקרה הטוב הם יזכו לאחוזים בודדים מתוך נשייתם על פני פרק זמן של 10 שנים מחייבת לכול הפחות את התייחסותו המפורשת של בית המשפט, לא רק בהיבט המשפטי כי אם גם בהיבט הערכי והציבורי, במסגרת החלטתו – וזאת על מנת לנסות ולמנוע הישנות של מקרים דומים בעתיד. ראוי לציין כי החלטותיו המשמעותיות והנוקבות של בית המשפט בתיק הבימה לרבות ההחלטה אודות העברתם מתפקידם של הנהלת התיאטרון והדירקטוריון שלו – הן שמנעו את האפשרות לכך שהיקף חובותיו העצום של התיאטרון הלאומי יוסיף להיות נסתר מן העין ושהחובות הללו ימשיכו לצמוח ללא גבול".
כזכור, בחודש נובמבר 2019, הורה בית המשפט המחוזי בתל-אביב על מינוים של עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב כנאמנים זמניים לתיאטרון והורה להם לפעול בדחיפות לשם גיבוש הסדר נושים שמטרתו הבראת התיאטרון.
חודש לאחר כניסתם לתפקיד הגישו הנאמנים באמצעות עו"ד מור נרדיה דו"ח מפורט בו הדגישו כי "תיאטרון אינו עסק" וכי "התייחסות אליו בעיניים עסקיות הינה שגויה". עוד ציינו אז הנאמנים כי "תיאטרון מחויב לשרת אמות מידה תרבותיות ויצירתיות, אשר לא אחת – אינן עולות בקנה אחד עם היכולת 'להרוויח כסף'". חובות התיאטרון נאמדו לאחרונה על פי המדינה בסך של כ-72 מיליון שקל.