שר הבריאות הגרמני, ג'נס ספאן, נדבק בקורונה
דובר הממשלה בברלין מסר כי הקנצלרית אנגלה מרקל ושרים אחרים אינם צריכים להיכנס לבידוד; איטליה: יותר מ-15 אלף נדבקים - שיא יומי מפרוץ המגפה; אמזון: העובדים יכולים לעבוד מהבית עד יוני 2021; שיא מתים יומי חדש ברוסיה מקורונה - 317; שיא נדבקים בצ'כיה - 12 אלף ביממה, ובאיראן - מעל 5,600; לראשונה מאז אפריל: תאילנד אפשרה כניסת תיירים
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
21:39 - צרפת: יותר מ-26 אלף מאובחנים חדשים בקורונה
רשויות הבריאות הצרפתיות דיווחו על 26,676 מאובחנים חדשים היום בקורונה. בפעם השישית מזה 12 יום, המספר היומי של הנדבקים החדשים נשאר מעל רף 25,000. מספר המתים עלה ב-163, ל-34,048 בני אדם. ב פריז ושמונה ערים מרכזיות אחרות יש סגר בין השעות 21:00 ל-6 בבוקר למחרת.
21:00 - שר הבריאות הגרמני, ג'נס ספאן, נדבק בקורונה
שר הבריאות הגרמני, ג'נס ספאן, נדבק בקורונה. קודם לכן הוא השתתף בישיבת הממשלה, אך דובר הממשלה מסר כי הקנצלרית אנגלה מרקל ושרים אחרים אינם צריכים להיכנס לבידוד. זאת משום שבישיבות הממשלה מקפידים מאד על ההוראות של ריחוק וכללי היגיינה, שמטרתם להבטיח שגם אם אדם אשר יאובחן מאוחר חיובי לקורונה השתתף בישיבה, אין צורך בבידוד של יתר המשתתפים.
19:00 - הקורונה באיטליה: יותר מ-15 אלף נדבקים ביממה - שיא יומי מפרוץ המגפה
משרד הבריאות באיטליה דיווח כי 15,199 בני אדם אובחנו כחיוביים לקורונה ביממה האחרונה. מדובר בנתון היומי הגבוה ביותר במקום מאז פרוץ המגפה. עוד דווח כי 127 חולים מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. עד כה התגלו במדינה 449,648 נשאים מאומתים. מניין הנפטרים עומד כעת על 36,832.
15:45 - הקורונה באיראן: 5,616 נדבקים אובחנו ביממה, שיא מאז פברואר
משרד הבריאות של איראן דיווח כי ביממה האחרונה אובחנו 5,616 נדבקים נוספים בנגיף הקורונה. זהו הנתון היומי הגבוה ביותר ברפובליקה האיסלאמית מאז פברואר. מפרוץ המגפה אובחנו בה 545,286 נדבקים - המספר הגבוה ביותר במזרח התיכון. באיראן מתו עד כה 33,146 בני אדם מקורונה, מתוכם 312 ב-24 השעות האחרונות.
13:50 - שיא נדבקים חדש בצ'כיה
בצ'כיה דיווחו על שיא נוסף במספר הנדבקים היומי, שעמד אתמול על קרוב ל-12 אלף. במדינה, המונה 10.6 מיליון תושבים כבר אובחנו 193,246 נדבקים בקורונה מאז פרצה המגיפה. בעקבות זאת, יכנסו היום לתוקף בצ'כיה הגבלות חדשות, ביניהן חובת עטיית מסיכה בחוץ ובמכונית אם מסיעים אנשים מבתים אחרים. בתוך כך, שר הפנים וסכן ראש הממשלה, יאן האמצ'ק, אישר כי נדבק בקורונה. האמצ'ק (41) שעומד בראש המפלגה הסוציאל דמוקרטית החברה בקואליציה, עומד גם בראש וועדת המשבר שמתאמת את המאמצים הלוגיסטיים לבלימת המגיפה.
13:10 - לראשונה מאז אפריל: תיירים נכנסו לתאילנד
תאילנד אפשרה לראשונה מאז אפריל כניסה של תיירים לשטחה. התיירים הראשונים הם קבוצה של 39 סינים שטסו משנגחאי, והם הגיעו כחלק מתוכנית "ויזה מיוחדת לתיירים", שמטרתה לסייע להחיות את הענף במדינה. בשנה שעברה ביקרו בתאילנד קרוב ל-40 מיליון תיירים זרים, והתיירות מייצגת בסביבות 10% מהתמ"ג.
12:00 - רוסיה: 317 מתו אתמול מקורונה - שיא יומי חדש
ברוסיה מתו ביממה האחרונה 317 בני אדם מנגיף הקורונה. זהו הנתון היומי הגבוה ביותר מפרוץ המגפה במדינה. כמו כן אובחנו עוד 15,700 נדבקים בנגיף. בך הכול אובחנו ברוסיה 1,447,335 נדבקים מפרוץ המגפה ומתו 24,952 חולים.
10:50 - ב-UBS מעריכים: המגבלות החדשות במדינות רבות יפגעו בתמ"ג העולמי ברבעון הרביעי
המגבלות החדשות שמטילות מדינות ברחבי העולם יפגעו ככל הנראה בתמ"ג העולמי ברבעון הרביעי, כך לפי הערכות שפרסם הבנק השוויצרי UBS. "תשכחו מהבחירות בארה"ב או מתמריצים פיסקאליים – העלייה בהגבלות היא הסיכון הגדול ביותר בטווח הקצר לתחזית הכלכלית", טען הכלכלן ארנד קפטיאן מ-UBS. לדבריו, גם אם מדובר בסגר הנמשך שבועות ספורים בלבד זה יספיק כדי "להפוך צמיחה חיובית ברבעון הרביעי לשלילית". לפיכך, הוא אומר שיש לעקוב ולראות כמה זמן ההגבלות תהיינה בתוקף, אך מוסיף כי מדובר "בסיכון משמעותי לתחזית שלנו עבור הרבעון הרביעי".
09:20 - אמזון: העובדים יכולים לעבוד מהבית עד יוני 2021
אמזון תאפשר לעובדים שיכולים לעבוד מהבית להמשיך לעשות זאת עד יוני 2021, כך לפי דיווח באתר CNBC. "אנחנו ממשיכים להציב בראש סדר העדיפויות את הבריאות של העובדים שלנו ומצייתים להנחיות הרשויות המקומיות", מסר דובר של ענקית המסחר המקוון, "עובדים שניתן לבצע את התפקיד שלהם מהבית, יוכלו להמשיך לעשות זאת עד ה-30 ביוני, 2021". עובדי ההנהלה של החברה עובדים מהבית מאז מרץ. החברה כבר הודיעה כי תאפשר את המשך העבודה מהבית עד ינואר, וכעת היא מאריכה זאת.
07:30 - גרמניה: 7,595 נדבקים חיוביים אובחנו ביממה האחרונה
הרשויות בגרמניה דיווחו כי ביממה האחרונה אובחנו במדינה 7,959 נדבקים נוספים בנגיף הקורונה. מדובר במגמת עלייה בתחלואה בנגיף במדינה מתחילת החודש. בכך מניין הנדבקים במדינה מפרוץ המגפה עומד על 380,762 בני אדם. כמו כן, 39 חולים מתו ביממה האחרונה מסיבוכי הנגיף ומניין המתים מהנגיף במדינה עלה ל-9,875 בני אדם.
07:15 - ניו זילנד: 2 נדבקים חדשים אובחנו במדינה, 23 נדבקים הגיעו מחו"ל
הרשויות בניו זילנד דיווחו על שני נדבקים חדשים בנגיף הקורונה שאובחנו במדינה ביממה האחרונה, הקשורים בעובד אחד הנמלים במדינה שאובחן חיובי במהלך סוף השבוע. בנוסף, 23 נדבקים מאומתים הגיעו לניו זילנד מחוץ לגבולותיה. מדובר בקבוצת דייגים אוקראינים ורוסים שמתאכסנים במתקן בידוד בעיירה כרייסטצ'רץ'. בסך הכל מפרוץ המגפה נדבקו בנגיף בניו זילנד 1,556 בני אדם ו-25 מתו כתוצאה מסיבוכיו. ב-6 באוקטובר הודיעה ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן כי המדינה הביסה את הקורונה שנית לאחר שבלמה עוד התפרצות בעיר הגדולה ביותר בניו זילנד, אוקלנד.
07:00 - ברזיל: הקורונה משתוללת – והנשיא נוסק בסקרים
סקרים שפורסמו לאחרונה בברזיל העלו שכ-40% מהברזילאים מגדירים כעת את תפקודם של הנשיא ז'איר בולסונרו וממשלתו כטוב או מצוין – שיעור שיא עבור בולסונרו. מדובר בנתון די מדהים עבור נשיא שבדצמבר של השנה שעברה, כשבברזיל לא אובחן עדיין שום חולה קורונה, זכה לתמיכת 29% מהציבור בלבד.
ההישג של בולסונרו מעניין במיוחד בהתחשב בכך שממשלות רבות ברחבי העולם מוצאות עצמן כעת תחת חיצי ביקורת מאזרחיהן. במדינות שונות, אלה דווקא מפלגות האופוזיציה שזוכות כעת לאהדה, בזכות התוכניות החלופיות שהן מציעות לטיפול בקורונה במקום אלה שנוקטת הממשלה.
ברזיל מדורגת במקום השלישי בעולם במספר הנדבקים בנגיף, עם יותר מ-5.2 מיליון נשאי קורונה, ובמקום השני בעולם במספר המתים, עם יותר מ-154 אלף. במספר המתים ביחס לגודל האוכלוסייה היא מדורגת במקום השביעי בעולם.
לפי הסקרים, לא רק ששיעור שבעי הרצון מתפקוד ממשלתו של בולסונרו עלה ל-40% – שיעורם של הסבורים כי תפקודה רע או נורא ירד מ-38% ל-29%.
הנתונים האלה נרשמים אף שמומחי בריאות מתחו בחודשים האחרונים ביקורת חריפה על בולסונרו, משום שניסה להמעיט בחומרת הנגיף ונאבק במושלים של מדינות מחוז שונות בברזיל שרצו להטיל הגבלות קורונה שיהיו כרוכות בפגיעה בכלכלה. לאורך המגפה כינה בולסונרו את הקורונה "שפעת קטנה" ואמר שצריך להתמודד איתה "כמו גבר, לא כמו ילד". הוא עצמו נדבק בקורונה, אבל מאז החלים.
לפי הסוקרים והמומחים בברזיל, הגידול בתמיכה בבולסונרו ובממשלתו נובע במידה רבה מתוכנית חירום כלכלית שהנהיגו, ושבמסגרתה הוזרמו קצבאות לבעלי הכנסה נמוכה ולעובדים במגזר הלא-פורמלי, שבמהלך המגפה איבדו את מקור הפרנסה שלהם. התוכנית כוללת תשלומים בסך 322 מיליארד ריאל (58 מיליארד דולר), והיא נועדה לסייע לכ-67 מיליון בני אדם. בולסונרו הגדיר אותה כתוכנית הסיוע הכלכלי הגדולה בתולדות ברזיל.
כך או כך, מומחים אומרים שהפופולריות שממנה נהנית כעת ממשלת בולסונרו יכולה להיעלם באותה המהירות שבה הגיעה: תוכנית התשלומים אמורה להגיע לסיומה בסוף השנה, ואם בולסונרו לא יצליח לשפר את מצבה הכלכלי של ברזיל בשנה הבאה, עשוי שיעור התמיכה בו לצנוח במהרה. הבחירות הבאות לנשיאות ברזיל אמורות להיערך ב-2022.