נדחתה תביעת טייסי אל על לביטול הסכם ההבראה
ההסכם שנחתם בשמם לאחרונה ע"י אל על מול ההסתדרות ונגד רצונם, כלל קיצוצי שכר בשיעור של 29% ופיטורי 71 טייסים זוטרים. ביה"ד לעבודה: "ההסכם נחתם כדין לאחר חודשים של מאמצים להגיע להבנות עם הטייסים"; במקביל, ייתכנס היום לראשונה דירקטוריון אל על החדש מטעמו של בעל השליטה הנכנס אלי רוזנברג
ועד הטייסים הפסיד בתביעתו לביטול הסכם ההבראה שנחתם עימו וכלל קיצוצי שכר בשיעור של 29% ופיטורי 71 טייסים זוטרים, כך פסק היום בית הדין המחוזי לענייני עבודה.
זוהי בשורה טובה לדירקטוריון אל על החדש שמתכנס היום לראשונה לאחר בחירת דירקטורים חדשים מטעמו של בעל השליטה החדש אלי רוזנברג והיו"ר החדש דוד ברודט, אלה לא יצטרכו כעת להתמודד שוב עם הסכמי ההבראה שנחתמו באל על עם מגזרי העובדים השונים ואמורים להבטיח שקט תעשייתי בחברה ובעיקר קיצוצים חדים בעלויותיה.
- אל על: "שכר הטייסים בחברה - עד 160 אלף שקל בחודש"
- טייסי אל על: "בכל העולם טייסים נדרשים לקיצוצי שכר שמוגבלים בזמן - אצלנו זה לתמיד"
- ביה"ד לעבודה דחה בקשת טייסי אל על לקבוע שההסכמים שנחתמו בשמם אינם תקפים
היום בית הדין האזורי לעבודה בראשות השופט דורי ספיבק דחה את תביעת ועד הטייסים , לבטל את הסכם ההבראה שנחתם בשמם בין ההסתדרות לבין אלעל. הועד טען שההסכם נחתם בלי שהיה שותף במומ תוך הפלייתו מול מגזרים אחרים בחברה כמו עובדי התחזוקה ,לטענתו, הנהלת אלעל הטעתה את ההסתדרות ביחס לדחיפות לחתימת ההסכם, שהוביל לחתימה ש ההסתדרות על ההסכם בשם הטייסים.
כזכור, אחת הסיבות להתנגדות הטייסים להסכם הייתה דרישתם שלא נענתה לקבלת פיצוי עתידי כספי או בדמות אופציות, לכשאל על תחזור לפסי הרווחיות. כאמור בית הדין דחה את דרישתם מכל וכל ומתח ביקורת על ועד הטייסים על כך שהתנהג בחוסר תום לב ולא היה בכוונתו בשלבים המתקדמים של המו"מ להגיע להסכם, וגם על כך שבשלב מסויים השבית את פעילות טיסות המטען של החברה.
בית הדין קבע בפסק דינו כי ההסכם שחתמה ההסתדרות בנוגע למגזר הטייסים נחתם כדין, ולאחר חודשים בהן נעשו מאמצים מצד ההנהלת אל על וההסתדרות להגיע להבנות שתהיינה על דעתם של הטייסים. בא כוחה של אל על הוא עו"ד אוהד גלעדי ממשרד עו"ד נחום פיינברג, את הטייסים ייצגה עו"ד אפרת דויטש. את ההסתדרות ייצג עו"ד אלעד מורג.
לטייסים זכות ערעור בבית הדין הארצי לעבודה. מוועד הטייסים נמסר בתגובה: "הוועד מברך על החלפת הדירקטוריון היום ומקווה שזה צעד ראשון ליחסי עבודה תקינים בהם טייסי החברה ועובדיה לא יזדקקו לבתי המשפט כדי לדבר ביניהם".
במקביל נפרדה היום תמי מוזס מהדירקטוריון והשליטה באל על (מוזס ירדה לאחזקה של 15.2% ממניות החברה) במכתב ששלחה לעובדים נאמר בין היתר: "משפחת אל על היום מתחלף הרכב הדירקטוריון ואני מבקשת לומר לכולם תודה. עברנו יחד כברת דרך ארוכה צעדנו יחד להשגים, צלחנו יחד קשיים, אני מבקשת להודות לכולם על כל מה שעשיתם עבור החברה האהובה. תודה על הקרבה הבלתי פוסקת מסביב לשעון תודה על מסירות שלא יודעת גבול".
תגובת ההסתדרות ויו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי, לפסק הדין שניתן הבוקר בנושא טייסי אל על: "ההסתדרות ואני מברכים על פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט, אבל יחד עם זאת חשוב לזכור שמעבר לו יש בקצה את אל על, מהחברות החשובות ביותר במשק ובענף התעופה הישראלי, שקריסתה המוחלטת נמנעה. זה הזמן של כולנו לשלב ידיים, להתגבר על המחלוקות ויחד להתמקד בהתאוששותה של אל על ובהחזרתה לפעילות מלאה ככל הניתן - למען עובדיה, למען נוסעיה ולמען החברה הישראלית כולה".
בפסק הדין שיבח כב' השופט דורי ספיבק את החלטתו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד לחתום על ההסכמים, וקבע שהתערבות ההסתדרות הייתה זאת שבסופו של דבר הצילה את אל על.