קרן ג'נריישן קפיטל ומגדל יהפכו לבעלות השליטה במתקן ההתפלה בפלמחים
הקרן שפועלת תחת חברת GES, רוכשת את הבעלות על מתקן ההתפלה. הרכישה תתבצע יחד עם מגדל, כאשר האחזקות יחולקו כך ש-GES תחזיק 51% והשאר יוחזק על ידי מגדל
קרן ג'נריישן קפיטל, שפועלת תחת חברת GES, מדווחת הבוקר (ג') על רכישת הבעלות על מתקן התפלת מי הים שבפלמחים. הרכישה תתבצע יחד עם חברת מגדל, כאשר האחזקות יחולקו כך ש-GES תחזיק 51% והשאר יוחזק על ידי מגדל.
- מקורות משדרגת את מכירת מתקן ההתפלה באשדוד, ותאפשר הקמת תחנת כוח
- סופית: מתקן ההתפלה יוקם בידי חברה שהיטתה נתוני איכות מים
- מקורות: חמישה מתמודדים על מתקן ההתפלה באשדוד
מתקן ההתפלה בפלמחים הוא אחד הוותיקים שפועלים בישראל, והוא אחד מארבעת מתקני ההתפלה הפרטיים בפועלים בישראל. המתקן חתום על חוזה אספקה קבוע מול המדינה לאורך 25 שנה, והוא החל לפעול במאי 2007 תוך אספקה של כ-30 מיליון קוב לשנה. בינואר 2010 התפוקה שלו עלתה בכ-50% (כלומר כ-45 מיליון קוב בשנה) ואילו באוגוסט 2013 הוא התייצב על שיא התפלה ומאז הוא מפיק כ-90 מיליון קוב בשנה.
בעלי המתקן עד היום היו קרן תשתיות ישראל, כאשר סכום העסקה נאמד בכ-390 מיליון שקל.
קרן ג'נריישן קפיטל, שמנוהלת בידי יוסי זינגר וארז בלשה, פעילה במגוון תחומים בסקטור התשתיות, עם 49% בחברת בון תור (אחת מבעלות השליטה בחברת התחבורה הציבורית מטרופולין); 60% אחזקות בסולארגרין, שפעילה בתחום ייצור החשמל ממתקנים סולארים; 50% אחזקות ברפק, שמפעילה שתי תחנות כוח פרטיות בצפון וכשליש מתחנת הכוח אלון תבור שחברת החשמל מכרה בסוף 2019 לשוק הפרטי וכ-33% בחברת נגב גז, היא זכיינית חלוקת הגז למפעלים בדרום.
בדיווחי החברה לבורסה ניתן גילוי לנתונים הכספיים של מתקן פלמחים: סך הכנסות המתקן ממכירת מים הסתכמו בשנים 2018 ו-2019 בכ-179 ובכ-190 מיליון שקל, בהתאמה. נכון לחציון הראשון של 2020 סך ההכנסות ממכירת מים הסתכמו בכ-74 מיליון שקל, כאשר התחום מתאפיין בעונתיות (כלומר צריכת מים גבוהה יותר בקיץ, כלומר ברבעון ה3 של כל שנה), ולכן סך ההכנסות בסוף 2020 צפוי להיות גבוה מסך ההכנסות בחציון הראשון, וזאת בגילום שנתי. עוד עולה מדיווחי החברה שהרווח התפעולי של המתקן לשנים 2018 ו-2019 הסתכם בכ-27 ובכ-33 מיליון שקל, בהתאמה. הרווח התפעולי לחציון הראשון של 2020 הסתכם בכ-12 מיליון שקל
מתקן המים פלמחים עמד בשנה שעברה במכרז שערוריית התפלת המים עם חשש שדיווחי חלק מהחברות על איכות המים היו שגויים. מתקן שורק שהיה בזמנו בשליטת IDE זכה לקנה, ואילו מתקן פלמחים נמצא לכאורה כמעביר דיווחים כוזבים, והנתונים עברו למשטרת ישראל. ככל הידוע מאז לא נרשמה התקדמות בחקירה, אולם כך או כך מדובר בתקופה שהוא היה בידי קרן תשתיות ישראל.