אוהד פלוטניק, שלמה טובול ועמיחי שולמן הקימו סטארט-אפ חדש בתחום הסייבר
שלושת היזמים הוותיקים שרשומים על שורה של אזקיטים בתחום הסייבר הקימו יחד את AirEye חברה שמספקת הגנה על המרחב האווירי של ארגונים וחברות על מנת לסכל התקפות מרחוק ולמנוע זליגת מידע
- אינוניישן ועינב אדיב ברר ייגייסו קרן להשקעות בחברות בריאות דיגיטלית בבורסת תל אביב
- דאטהלופ גייסה 11 מיליון דולר
- רשת ההוסטלים סלינה, ליאור רז ורון צוקרמן משקיעים בקורקינטים של LEO
AirEye הוקמה השנה ומעסיקה כ-15 עובדים בעמק חפר. בימים אלה היא מגייסת כוח אדם נוסף בתחומי הפיתוח והדאטה.
אוהד פלוטניק, המשמש כמנהל הפעילות של AirEye בארה"ב, הקים עם אחיו, עידן פלוטניק, את חברת הסייבר אאורטו שנמכרה למיקרוסופט בשנת 2014 בעסקה של 200 מיליון דולר. עמיחי שולמן, שנמנה על מייסדי אימפרבה, שנרכשה ב- 2018 על ידי קרן תומא בראבו בסכום של 2.1 מיליארד דולר, משמש כ-CTO של החברה יחד עם שלמה טובול, גם הוא יזם ותיק, שמכר את החברה הראשונה שהקים לאינטל. טובול הקים בין השאר את החברות Finjanויוגי מערכות אבטחה, ושימש כמנכ"ל של חברת illusive networks מקבוצת Team8.
חברות, ארגונים, מפעלים, בנקים ובתי חולים משתמשים היום במגוון מוצרי אבטחה המיועדים לשמירה על המרחב הפיזי של החברה, אך אינם יכולים להציע הגנה עבור המרחב האווירי, שמסביב לבניין או למפעל. AirEye, שהוקמה על בסיס הידע שנצבר ב-WifiWall, החברה הקודמת שייסד שלמה טובול, ועל הניסיון של היזמים בתחום, מספקת נראות ושקיפות למרחב האווירי, מונעת את המתקפות עוד בטרם התרחשותן ומודיעה על ההתקפות שסוכלו. תקיפות אוויריות יכולות להתבצע אפילו על ידי תוקף שנמצא מעבר לים, באמצעות השתלטות על יחידה בקרבת הארגון המשדרת למרחב האווירי של הקורבן. כך ניתן לחטוף תעבורה במרחב האווירי המקומי, לשתול קוד זדוני ולקבל גישה לא מורשית למשאבי החברה.
הטכנולוגיה של AirEye מזהה את כל הרכיבים הפעילים במרחב האווירי ומנטרת פעילות של זליגת מידע, גישה לא מורשית או חטיפת חיבוריות של רכיבים השייכים לארגון תוך שהיא מונעת פעילות כזאת. חברה גדולה באנגליה, למשל, שסבלה ממתקפת סייבר מתמשכת , גילתה באמצעות AirEye, שהפורצים חדרו למצלמת הרשת בבניין ליד ודרכה פרצו אליהם.
על פי מייסדי החברה, עד היום התמקדו הארגונים בהגנה על הרשת הקווית והאלחוטית ולא היו מודעים לגודל החשיפה להתקפות מהמרחב האווירי ולהתקפות הנובעות מסביבת הרשת הארגונית או רשתות סמוכות. כתוצאה מכך, ארגונים סובלים מדליפת מידע ממכשירים לא נשלטים (נקודות גישה, לפטופים, טלפונים סלולריים, יחידות IoT) ללא יכולת גילוי או מניעה באמצעות ההגנות הקיימות.
שלמה טובול, מנכ"ל החברה פירט: "אנחנו מטפלים בנקודת תורפה משמעותית של ארגונים. בחודשים האחרונים ראינו מתקפות נרחבות על רשויות ממשל אמריקאיות כדוגמת המתקפה על בניין הקונגרס בנברסקה, המתקפה הפנימית על משרד הפנים האמריקאי ומתקפות שמקורן ברוסיה על מרחב הרשת האווירית של משרד המשפטים. סוג התקפות זה, צובר תאוצה ברחבי העולם ומייצר נזקים המוערכים במיליארדי דולרים".
אוהד פלוטניק הוסיף: "עקב ריבוי נקודות התקשורת האלחוטית בסביבה, פורץ מהקצה השני של העולם יכול להשתלט על רכיב אלחוטי של רשת של בית קפה המצוי בסמוך לבית חולים בתל אביב ולתקוף מכונות מצילות חיים בתוך בית החולים".