ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"אנו אופטימים לגבי מניות, מחזיקים פחות אג"ח אמריקאיות"

ראס קוסטריץ', מנהל השקעות בכיר בבלקרוק אמר באירוע האונליין של כלכליסט "השקעות בעידן אי-ודאות" כי הסקטורים שמהווים הזדמנות הם טכנולוגיה, תקשורת ובריאות וכן חברות תעשייה, כימיקלים ומפעלים ביטחוניים. לעומת זאת הם זהירים לגבי ענף האנרגיה שמצוי בקשיים בשלושת החודשים האחרונים

מעין מנלה 15:2519.10.20

 

 

למרות משבר הקורונה יש סקטורים שנותרו אטרקטיביים להשקעה והם מתחלקים לשני סוגים, כך אמר ראס קוסטריץ', מנהל השקעות בכיר בבלקרוק, בשיחה עם ירדן רוז'נסקי מכלכליסט במסגרת אירוע האונליין "השקעות בעידן אי-ודאות".

 

לדברי קוסטריץ', הסוג הראשון הוא חברות בתחומי הטכנולוגיה, התקשורת והבריאות שהן בעלות הסיכויים הטובים ביותר למנף את עסקיהן בסביבה שקיימת בעקבות המגיפה. חברות שהמודל העסקי שלהן נתמך על ידי רבים מהשינויים שהתרחשו בעקבות הקורונה כמו סחר אינטרנטי, מיחשוב ענן ואבטחת סייבר.

 

הסוג השני הן חברות עם כוח תימחור והיכולת למנף את המודלים העסקיים שלהם לקראת תחזית של שיפור כלכלי ב-2021 וכאן מדובר על חברות תעשייה, רכבות, מפעלים ביטחוניים, מפעלי ייצור וכן כימיקלים.

 

לעומת זאת תחום האנרגיה מחייב זהירות בהשקעה, סבור קוסטריץ'. "ענף האנרגיה מצוי בקשיים בשלושת החודשים האחרונים גם כשהשוק הרחב יותר ברוב המדינות גדל ויש לכך מספר סיבות: כולנו מודעים לסיבות ארוכות הטווח המשך ההתקדמות לעבר כלכלה מופחתת פחמן, לעבר 'ניטרליות פחמנית' במדינות רבות, המגמות האלה הן מכשול בטווח הארוך בעבור מספר חברות אנרגיה. הסיבה השנייה היא שעל אף הציפייה לשיפור בכלכלה העולמית הייתה פגיעה עצומה בביקוש. כשחושבים על השינויים שראינו, כמו אנשים שעובדים מהבית, כמו הקריסה של ענף התעופה כל זה בא לידי ביטוי בביקוש נמוך הרבה יותר לנפט בכל העולם. וזה אתגר נוסף בעבור חברות רבות בתחום האנרגיה", אמר.

 

למרות שהרבה מהנכסים של בלקרוק נותרו ללא שינוי גם נוכח המגיפה, כן היו שינויים בהרכב ההשקעות. לדברי קוסטריץ', "אנחנו מחזיקים פחות אגרות חוב אמריקאיות, ויש לכך מספר סיבות. הסיבה הברורה ביותר היא שהתשואות נמוכות בהרבה מכפי שהיו לפני התפרצות הקורונה. הסיבה הנוספת היא שמשקיעים נוהגים, ואנחנו לא שונים בכך מאחרים, להחזיק אגרות חוב ככלי לגידור או הקטנת הסיכון במניות והבעיה היא שבמצב הנוכחי עם שיעורי תשואה נמוכים אנחנו חושבים שאגרות חוב לא יהיו יעילות כמקטינות סיכון במניות כפי שהיו לפני שנה. מסיבה זו אנחנו מפחיתים את כמות אגרות החוב.

 

 

ראס קוסטריץ', מנהל השקעות בכיר, בלקרוק ראס קוסטריץ', מנהל השקעות בכיר, בלקרוק

 

"כמו כן, אנחנו מחזיקים פחות מהנכסים שלנו בדולרים אמריקאים שיעור ההשקעות בדולרים עדיין גבוה יחסית לרף שלנו אבל צימצמנו אותו במידה ניכרת. זאת תוצאה של השינוי בחשיבה שראינו בבנק המרכזי בארה"ב שגורמת לנו להאמין שהדולר צפוי להיחלש בהשוואה לתחזיות שלנו לפני המשבר", אמר קוסטריץ'.

 

לדברי קוסטריץ', ההתאוששות כבר מתרחשת, בהובלת סין וסקטורים מסוימים בארה"ב גם בתחומים שבדרך כלל לא מובילים ביציאה ממיתון כמו שוק הדיור האמריקאי או מכירות רכב. "יחד עם זאת, אני חושב שחלקים מסויימים בכלכלה העולמית יתאוששו לאט יותר. במיוחד שוק העבודה. למרות הירידה באבטלה אנחנו עדיין בתקופה של חוסר תעסוקה גבוה יחסית. אנחנו חושבים אנחנו חושבים שיעברו מספר שנים עד ששוק העבודה העולמי ושוק העבודה האמריקאי יחזרו לרמתם בתחילת 2020. המשקיעים צריכים להבין שההתאוששות לא תהיה אחידה ותתרחש במקומות שונים ובמגזרים שונים של הכלכלה. זאת תהיה פונקציה של התמריצים שיינתנו אבל גם פונקציה של העובדה שחלקים מסויימים של הכלכלה כמו תחום הטכנולוגיה, שירותי הבריאות והדיור, יתאוששו בקלות רבה יותר לעומת חלקים אחרים של הכלכלה. כמו תחום המלונאות, התיירות והאנרגיה".

 

השאלה מי יהיה בבית הלבן אחרי הבחירות בארה"ב פחות חשובה לשווקים מאשר נושאים אחרים, אומר קוסטריץ'. "אם בוחנים את ההיסטוריה טבעי להתמקד בבחירות, במיוחד בבחירות האלה שמציגות שתי חלופות כל כך מנוגדות מבחינת סגנון הממשל. באופן כללי הכלכלה צמחה בלי קשר למי נמצא בבית הלבן ויש נטייה להפריז בחשיבות השפעתן של המפלגות הפוליטיות. יחד עם זאת, יש כמה דברים שכדאי לשים אליהם לב. הדבר הראשון הוא שהשאלה היא לא רק מי יזכה בבחירות לנשיאות, בשלב הזה כמובן, סגן הנשיא ביידן מוביל בסקרים. חשוב גם מה יהיה הרכב הסנאט, הבית העליון של המחוקק בארה"ב. יש לכך חשיבות רבה מכיוון שהתוצאות צפויות להיות צמודות. כיוון שארה"ב אינה דמוקרטיה פרלמנטרית זה אפשרי שסגן הנשיא ביידן ינצח בבחירות אבל הרפובליקנים ישמרו על הרוב שלהם בסנאט. הנסיבות שיווצרו יהיו שונות מאוד בעבור הממשל הדמוקרטי, ויהיה קשה הרבה יותר להעביר חוקים בתחום המסים והתקציב.

 

"שנית, במקרה שנראה ניצחון דמוקרטי מלא, שביידן ייבחר לנשיא והדמוקרטים ישמרו על הרוב בבית הנבחרים ויכבשו את הסנאט, אחת ההשלכות מבחינת השוק, בנוסף לסיכוי הסביר להעלאת מסים, תהיה 'חבילת חילוץ' גדולה מאוד. אני מאמין שחבילת החילוץ הזאת, או הסיכוי הגובר שהיא תאושר היא גם אחת הסיבות להתחזקותן של רבות מהחברות המחזוריות בארה"ב, חברות תעשייה וייצור חומרי גלם מפני שהמשקיעים מצפים לקבל סיוע נוסף מהממשל הפדרלי", סיכם קוסטריץ'

x