עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית
לצפות בדוקו פשע מרתק, לאלתר כלי נגינה, לרכוש אופנה מקומית משובחת - הדברים שהכי כדאי לעשות בימי הקורונה
שופינג
ז'קט פשתן לסתיו
דומה שמאז ייסודה, בגרטרוד תמיד הבינו מה נשים בארץ רוצות והביאו בחשבון את צורכיהן. נוחות, איכות, מינימליזם נשי ורומנטי בניחוח נוסטלגי, בצד פריטי הלבשה תחתונה מוצלחים במיוחד (שלצערי אינם מיוצרים עוד, למעט קומבניזונים), טבועים ב־DNA של המותג, שהקימו ב־1991 נטע טבת ורותי מילגרום. כיום יש להן ארבע חנויות בארץ בצד חנות אונליין. קולקציית הסתיו בעיצובה של המעצבת החדשה של המותג, טל רוזנפרב (לשעבר המעצבת הראשית של קום איל פו), אולי רומנטית ונוסטלגית פחות, אבל היא מציגה קו נונשאלנטי ונינוח, המטשטש בין הסגנון המחויט לקז'ואל, בין הבית לחוץ, ברוח המותג אבל גם ברוח התקופה שהכתיבה לעולם קוד לבוש חדש. למשל, ז’קט פשתן, חולצות פסים, או חצאית טנסל עם גומי וקפלים שמדגשים את המתניים. בצד קולקציית יבוא קטנה, שהלכה והצטמצמה עם השנים, מוצעת הקולקציה המיוצרת רובה בארץ וברשות (בשכם ובעזה ) בתנאי סחר הוגנים. הפריטים עשויים בדי פשתן שעברו כביסות, כותנות ובדי ויסקוז המיובאים מאירופה ומיפאן. בימים אלה מוצעת באתר המותג הנחה של 15% על הקולקציה החדשה.
עילית מינמר
דוקו
כרוניקה של שוד מופרך
פסטיבל דוקאביב הסתיים אבל אנשי הפסטיבל ממשיכים להציע סרטים לצפייה במחיר 15 שקל לסרט תחת המיזם שלהם "דוקוסטרים" באתר docaviv.co.il. ברובריקת סרטי האמנות המשובחת באתר תמצאו סרטי תעודה על הצלם הלמוט ניוטון ועל הסופר פול אוסטר, אבל הפעם נתמקד בסרט הנורווגי "הציירת והגנב", שהוצג גם בפסטיבל סאנדאנס השנה. סרטו של בנימין רי נראה ונשמע קצת כמו סרט עלילתי, בעיקר כי הוא לוכד סיפור לא יאמן: ברבורה קישילובקה היא ציירת צ'כית שגרה באוסלו (מאוד נוח, כי כך כמעט כל הסרט באנגלית) והיא מקבלת הודעה ששני ציורים ענקיים שלה נגנבו מהגלריה בה הוצגו. כשהגנבים נתפסים (אבל לא זוכרים מה הם עשו עם הציורים כי הם היו מסוממים מדי), הציירת מנסה להבין באמצעות פנייה לאחד מהם מה גרם להם לגנוב דווקא את הציורים שלה. "כי הם היו יפים", הוא עונה. הציירת מחליטה להציע לגנב לצייר את הפורטרט שלו וכך במשך חודשים ושנים נוצר בין הציירת והגנב קשר משונה של אמפתיה, שגם מוביל את האמנית (ואת הבמאי שמלווה אותה) להתחיל לחקור עוד צדדים הקשורים בגנב ובפשע שהוא ביצע. אל תתפלאו אם בקרוב יעשו מזה שובר קופות נורווגי שיהפוך לרימייק הוליוודי.
יאיר רוה
ילדים
קונצרט בחצר
יש לכם חצר או מרפסת? יש לכם כלי מטבח? אם רק תאמצו קצת את הדמיון תוכלו לבנות מהם סוג של תזמורת של כלי נגינה מאולתרים שבטח יעסיקו את הילדים לא מעט. באתר האמריקאי Fun At Home with Kids תמצאו כתבה של אמא שמסבירה איך הפכה את הילדים שלה לנגני תזמורת לעת מצוא, באמצעות לא הרבה ציוד: כלי מטבח, כמה מסמרים וכמה חוטי ברזל שיחברו יחד את הכל. ומדובר פה גם בשתי ציפורים במכה: גם בבניית ה"תזמורת" המאולתרת אפשר להפעיל את הילדים, ואחר כך תוכלו אתם להרים רגל על רגל, לשתות קפה ולהקשיב ליצירות המוזיקליות שלהם.
רעות ברנע
אמנות
געגועים לטבע
כפפות לטקס, עלי בוגנוויליה, אטריות אורז ונייר סופג — הם רק חלק מהחומרים בהם השתמשו עידו וולפמן ורוני שוקרון ליצירת פרויקט האמנות החדש שלהם “נטורה הומנה" (Natura Humana), שכולו תוצר של התקופה האחרונה. הקורונה, הסגר הביתי והריחוק החברתי הם אלה שגרמו לוולפמן, מהנדס תעשיה וניהול, צלם וארט דיירקטור, ושוקרון, אומן ויזואלי ומאפר שמוכר גם כדמות הדראג “נונה שלאנט", להתגעגע לטבע, ובעיקר לים. חנויות היצירה היו עדיין סגורות לכן הם התחילו ליצור עם מה שיש ומה שאפשר לקנות בסופר. הם נתנו לכל אחד מהפרודוקטים פרשנות חדשה באמצעות צבעים, תוך הקפדה על תחושה אורגנית. התוצאה היא עבודות וידיאו וצילום שנראות מצד אחד כלקוחות מעולם הפנטזיה ומצד שני יש בהן משהו מאוד טבעי וחומרי. בכולן אפשר לצפות באתר שהקימו לטובת הפרויקט, דרכו גם אפשר לרכוש הדפסים ממוספרים naturahumana.art
רעות ברנע
מתכון
קציצות בשר ברוטב עגבניות
השף אבי ביטון ("סוליקה", "קפה פופולאר")
מצרכים לסיר קציצות:
- 500 גרם בשר צלעות (נתח מס' 2) או צוואר (מס' 10)
- צרור פטרוזיליה
- בצל גדול
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל
- ביצה
- חצי כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
- חותכים את הבשר והבצל לקוביות, קוצצים גס את הפטרוזיליה, מוסיפים שיני שום, מתבלים במלח ולפלפל וטוחנים יחד (או במטחנת בשר על האפשרות הדקה ביותר, אפשר טחינה כפולה, או במעבד מזון בכמה פולסים קצרים).
- מוסיפים את פירורי הלחם והביצה ולשים עד לתערובת אחידה ממנה יוצרים קציצות עגולות.
מכינים את הרוטב:
- מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 2-1 דקות.
- מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
- שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב ומתקנים תיבול.
- מכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח) ומבשלים 30-20 דקות.
מגישים עם אורז.