$
משפט

המשטרה הטילה קנסות ב-37 מיליון שקל על הפרת הסגר מאז ראש השנה

29.2 מיליון שקל מהסך הכולל הוטלו על סעיף "יציאה ממקום המגורים לפעולה או למטרה שאינה מותרת". 198 עסקים קיבלו קנס של 1,000 שקל על כך שלקוח שלהם לא עטה מסכה. 996 עסקים נקנסו על שפעלו למרות שאסור היה להם להפעילם

עמרי מילמן 21:0613.10.20
37 מיליון שקל הטילה המשטרה בקנסות על הפרת הסגר מתחילת הסגר בראש השנה ועד היום, כך עולה מנתוני האכיפה שהגישה משטרת ישראל לבג"ץ בעקבות העתירה שהוגשה בין היתר על ידי ח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו) והתנועה לאיכות השלטון נגד חוקתיות החוק שמאפשר הגבלת הפגנות.

 

 

 

במסגרת העתירה הגישה היום (ג') המשטרה לבג"ץ מסמך מפורט בנוגע להיקף הקנסות על הציבור בתקופה זו, ממנה עולה כי הסכום העיקרי, 29.2 מיליון שקל על סעיף כללי יחסית של "יציאה ממקום המגורים לפעולה או למטרה שאינה מותרת".

 

השוואה מעניינת על רקע חוסר הקשר שיצרה הממשלה בין תפילות להפגנות מעלה, כי 917 קנסות ניתנו על סירוב להוראת שוטר להתפזר, בעוד של"אדם המתפלל במבנה יחד עם אדם אחר שאינו גר איתו באותו מקום" ניתנו סך הכל 200 קנסות מתחילת ראש השנה. על שהייה בסוכה יחד עם אדם אחר ניתנו 647 קנסות.  

 

 

מספר העסקים שקיבלו קנס של 1,000 שקל על כך שלקוח שלהם לא עטה מסכה עמד על 198 מתחילת ראש השנה, מספר העסקים שפעלו למרות שהפעלתם נאסרה עמד על 996.

 

מיותר לציין שנבחרי הציבור שהפרו את ההנחיות כמו ראש הממשלה נתניהו, שר הבריאות לשעבר ליצמן, נשיא המדינה ריבלין, וכמובן השרה גילה גמליאל לא קיבלו כלל קנסות.

 

למעשה בדיון עצמו שהתקיים בבג"ץ עלה כי למעשה כל הקנסות שניתנו בשבוע שעבר (אז הוחמר הסגר) למעשה יתבטלו אם ועדת חוקה תחליט מחר כי היא לא מאשרת את הארכת התוקף של התקנות שהתקבלו על ידי הממשלה ברביעי שעבר. לפי התיקון האחרון לחוק הקורונה, בעקבותיו הוגבלו ההפגנות, התקנות צריכות לקבל הארכה מחודשת כל שבוע הן של הממשלה והן של ועדת חוקה של הכנסת. כעת צריכה ועדת החוקה לאשר בדיעבד את את התקנות.

x