עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית
להכיר את התרבות האיטלקית מבפנים, ללמוד להיות קוסמים, להכין מנה אסייתית חרפרפה. הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת
הרצאה
ביקור משובב ברומא
המעבר לרומא לפני כשנתיים היה התגשמות חלומותיה של ליאת לוי־עזרן, אז כתבת אופנה וסטייליסטית אישית. אמנם ההתאקלמות בעיר זרה עם שלושה ילדים קטנים, ללא שפה או חברים, היתה מאתגרת, אבל היא מעידה על עצמה שאינה אדם שמוותר בקלות. "התרבות והאמנות שרומא מציעה הצילו אותי", היא אומרת בשיחה עמה. "נהגתי ללכת בכל יום למוזיאון אחר וכיתתי את רגליי עד הפינות הנידחות ביותר בעיר". לוי־עזרן, בעלת תואר שני בהיסטוריה, לומדת בימים אלה היסטוריה של האמנות, ומציעה סדרת הרצאות מקוונות בנושאים הקרובים ללבה. ב־18 בחודש היא תדבר על קוקו שאנל ואלזה סקיאפרלי, בנובמבר היא תקיים סדרה של ארבעה מפגשים העוסקים בתרבות האיטלקית דרך אופנה, אמנות וקולנוע, בעיקר איטלקי. הרשמה דרך חשבון האינסטגרם המעניין שלה, שבו היא חושפת צוהר לחיים ולתרבות האיטלקיים. ובקיצור, אוויר לנשימה. telavivianinrome@
עילית מינמר
מתכון
טורטייה כוסמת קצח, ברוטב מנגו מעושן
השף עומר טל ("מפגש הגיבורים",
והקייטרינג הטבעוני "איילה")
מצרכים לכ־12 יחידות:
לטורטייה:
• כוס כוסמת ירוקה
• כפית קצח
• 2 כוסות מים
• מעט שמן לטיגון
לרוטב מנגו:
• 5-4 מנגו חתוכים לפרוסות עם הקליפה
• חצי פלפל צ'ילי אדום
• כף סירופ מייפל
• כפית חומץ תפוחים
• מלח ופלפל
• כפית שטוחה פפריקה מעושנת
תוספות:
• שעועית שחורה מבושלת וטחונה קלות
• 2 עגבניות טריות קצוצות
• אבוקדו שלם חתוך לקוביות/מעוך לממרח
• חצי ליים סחוט
• צרור כוסברה קצוצה לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים כוס כוסמת ירוקה עם 2 כוסות מים למשך לילה.
מוסיפים כפית קצח וטוחנים היטב בבלנדר/מעבד מזון לבלילה, בסמיכות יחסית דלילה כמו פנקייק.
יוצקים על מחבת נון־סטיק על אש בינונית עם מעט שמן ומטגנים טורטיות עגולות.
מכינים את הרוטב: צולים את המנגו למשך שעה (לא חובה. אפשר לעבור ישירות לטחינה)). טוחנים את המנגו עם שאר מרכיבי הרוטב באמצעות בלנדר או בלנדר מוט.
מניחים את הטורטיות ומניחים עליה את האבוקדו, השעועית המבושלת, העגבניות, הכוסברה והליים. שופכים בזהירות את רוטב המנגו. מגלגלים ומגישים.
רעות ברנע
ילדים
לשלוף טריקים מנצחים
Magic Tricks for Kids הוא אתר (באנגלית) שמרכז כמעט כל מה שצריך לדעת כדי להפוך להיות קוסמים. מאחוריו עומדת משפחה אמריקאית שאביה הוא קוסם כבר למעלה מ־30 שנה. הוא אמנם המדריך הראשי, אבל גם אשתו ובתו (ג'ינג'ית מתבגרת חמודה מאוד) מדריכות ומסבירות עשרות סוגים שונים של קסמים ברמות שונות, לילדים מגיל 4 ומעלה. ואף שהרשת מלאה בסרטוני קסמים וטריקים שונים, האתר הזה הוא קצת שונה, כי מלבד ללמד את הפרקטיקה של הקסם עצמו, הם שמים דגש חשוב גם על הפרזנטציה של הקסם, על ההצגה שלו מול קהל, ככה שמתישהו, כשיהיה קהל להופיע מולו, תגיעו לגמרי מוכנים.
רעות ברנע
יוטיוב
האיש שמנסה להציל את אמריקה
לפני ארבע שנים השיק קית אולברמן, המוכר לאמריקאים בעיקר כשדרן ספורט, סדרת פינות בחסות המגזין “GQ” בשם “הרזיסטנס”, שבהן הוא זעק וצרח נגד מועמדותו ואז נשיאותו של דונלד טראמפ. הווליום שבו הוא דיבר והשילוב בין דעה ומידע, והלשון החריפה שבה הוא השתמש, היוו השפעה על מנחי הלייט־נייט שמיד הגבירו בעצמם את עוצמת הביקורת נגד הנשיא. עכשיו הוא חוזר עם סדרת פינות יומיות חדשה ביוטיוב תחת השם “האיש הכי איום בעולם”. מדי יום ב־17:00 הוא עולה בשידור חי ופותח במתקפה מנוסחת היטב והיסטרית בעוצמתה נגד טראמפ, שלו הוא קורא כעת “טרוריסט” ו”הרוצח הסדרתי הכי גדול בתולדות אמריקה”, בגלל הטיפול שלו בנגיף הקורונה. אולברמן מביא לשמאל את הרטוריקה המוכרת מפרשני הימין ומוכיח שזעם קדוש הוא לא כלי ניגוח ששמור רק לאנשים כמו טאקר קרלסון וראש לימבו. השפה הבוטה והטון הכועס עשויים להרתיע, אבל אולברמן, בשפה מלוטשת ועם אירוניה דקה שמסתתרת מתחת לקול הרועם והמבט הרושף, גם מקפיד להביא שפע מידע עיתונאי שהתקשורת הממסדית לפעמים מפספסת. בחודש שנותר עד הבחירות לנשיאות באמריקה, וכשהמצב שם נראה חמור מבחינה פוליטית ובריאותית, קית אולברמן הוא סירנת האמבולנס שמנסה להזיז את האנשים מהדרך, ולרוץ להזעיק עזרה. www.youtube.com/c/WorstPerson
יאיר רוה
בלוג
לגלות עובדות מפתיעות על גדולי האומה
מעצב המזכרות אסף הררי הקים את סטודיו “פיסת היסטוריה” לפני עשור כדי לתת אלטרנטיבה עדכנית לחנויות המזכרות המסורתיות וחפצי היודאיקה. באתר תמצאו פסלונים מקסימים של דמויות מובילות בהיסטוריה (מנהיגים ואנשי רוח) הישראלית, פוסטרים, חולצות, סיכות, פנקסים, והכל עם קורטוב של הומור. החודש הושק באתר “המגזין” בלוג שבו יעלו מדי שבוע מדורים כמו “מכיר, אבל לא בפנים” (שרה אהרונסון מוגדרת שם כ“סוג של 007 ארצישראלית מינוס המרטיני) או “10 דברים שלא ידעתם על” (למשל, נשיא המדינה הראשון חיים ויצמן נשא דרכון מספר 001). המטרה, מסביר הררי, היא “להנגיש ולהנציח את דמויות משמעותיות בהיסטוריית מדינת ישראל בצורה צבעונית ועכשווית”.
מאיה נחום שחל