$
שווקי חו"ל

לומינרה: משפחת סגל תרוויח פי 100 על ההשקעה

חברת מילוי הקמטים הישראלית תימכר ב־200‑250 מיליון דולר לחברה־נכדה של ענקית הבריאות האמריקאית אבוט. ההשקעה בה נאמדת בכ־2 מיליון דולר בלבד. לומינרה החלה כספין אוף בחברת הקנאביס פנאקסיה

צלי גרינברג 07:2411.10.20

אלגרן אסתטיק (Allergan Aesthetics), חברה־בת של Abbvie, אחת מ־5 חברות התרופות הגדולות בעולם, שקמה כספין אוף לזרוע המחקר של ענקית הבריאות האמריקאית אבוט (Abbott), הודיעה בסוף השבוע שעבר כי תרכוש את מלוא נכסי חברת הזרקות מילוי הקמטים הישראלית לומינרה. ל"כלכליסט" נודע, כי תמורת המכירה תעמוד על כ־200־250 מיליון דולר. 

בכך הופכת לומינרה לאקזיט האסתטיקה הישראלי הגדול בעשורים האחרונים, שהאחרון שבהם הגיע ב־2006 עם מכירת חברת טיפולי הלייזר הישראלית לומניס לקרן ויולה תמורת 120 מיליון דולר.

 

סך ההשקעה בלומינרה מוערך בעד כ־2 מיליון דולר, המעניק למשפחת סגל, המחזיקה ב־91% ממניות לומינרה והקימה את החברה, ולמשקיעים הנוספים, המחזיקים ב־9% והשקיעו בחברה בשלב ה־SEED, אקזיט של פי 100 עד פי 125 על השקעתם.

 

לומינרה הוקמה ב־2013 כספין אוף למחקר שביצעה חברה אחרת הנמצאת בבעלות המשפחה - חברת הקנאביס הרפואי פנאקסיה. האחרונה בחנה יתרונות להזרקת רכיבי קנאביס למילוי קמטים, ותוך כדי מצאה דרך לעקוף פטנט קיים להזרקת מילוי קמטים על בסיס סידן, הנמצא בבעלות חברת הבריאות הגרמנית MERZ.

 

MERZ החזיקה בכ־15% משוק מילוי הקמטים העולמי, הנאמד כיום בכ־5 מיליארד דולר, ולומינרה החלה לכרסם בנתח השוק של הענקית הגרמנית, עם מכירות ראשוניות שהחלו כשנה לאחר הקמתה. הכנסות לומינרה כיום מוערכות בכ־10־15 מיליון דולר בשנה, ושולי הרווח שלה מוערכים בכ־80%.

 

 

דדי סגל דדי סגל צילום: Jaron Levisohn

 

אך מה שלכד את עיניה של ענקית הבריאות האמריקאית היה דווקא מוצר חדש של החברה בשם 'הרמוניקה', הבנוי על פתרון כימי המשלב 2 חומרי הזרקה יחד, ומוגן במספר פטנטים.

 

אלגרן ולומינרה, הפועלת מאזור התעשייה לוד ומעסיקה כ־130 עובדים, החלו במשא ומתן לפני כשנה, כאשר הראשונה ביקשה לרכוש את המוצר בלבד, אך לומינרה סירבה ואלגרן החלה לנהל משא ומתן על רכישת פורטפוליו המוצרים והפטנטים הכולל של החברה.

 

משפחת סגל, המרוויחה העיקרית מהאקזיט, מחזיקה ומשכירה נכסי נדל"ן לפעילויות בתי מרקחת, לצד פעילות חברת הקנאביס פנאקסיה ישראל, שנסחרת בשווי של 283 מיליון שקל בבורסה בתל אביב וירדה ב־35% מאז הנפקתה, בספטמבר 2019.

x