$
בורסת ת"א

רוזנברג מציג: מועדון החברים הלאומי באל על

בעל השליטה החדש בחברת התעופה מתכוון למנות שישה דירקטורים, שלארבעה מהם, כולל היו"ר המיועד דוד ברודט, היו קשרים ישירים או עקיפים לבנק לאומי. מטעמו נמסר: "הם עומדים בקריטריונים"

חזי שטרנליכט 10:1408.10.20

אלי רוזנברג, בעל השליטה באל על, הודיע באמצעות חברת כנפי נשרים תעופה שבבעלותו, לחברת אל על, על שמות ששת חברי הדירקטוריון שהוא מתכנן למנות בחברה, מתוך 10 חברי דירקטוריון בסך הכל, 2 מהם דח"צים.

 

בשלב הנוכחי, רוזנברג מתכוון להסתפק בדירקטוריון של 8 חברים, כלומר הוא ימנה את 6 החברים שהוא מציע לתפקיד כאשר 2 הדח"צים שפועלים בחברה: אייל חיימובסקי ויעל אנדורן, יוותרו בתפקידם. אגב, רוזנברג לא יכול לשחרר דח"צים מתפקידם גם אם רצה.

 

בין הצפויים להתמנות ניתן למצוא סדרה של בכירים לשעבר בבנק לאומי, בתקופה שבה שימשה רקפת רוסק עמינח כמנכ"לית. בעלה, רו"ח ראם עמינח, הוא מקורבו של רוזנברג וסייע לו בהשתלטות על אל על.

 

 

 

 

 

כדי לרכוש את השליטה באל על השקיע רוזנברג 367 מיליון שקל בתמורה ל־42.8% מהון המניות של החברה. החזקה זו והיתר השליטה שהוענק לו מרשות החברות מעניקים לו את השליטה בחברה.

 

אתמול הודיע רוזנברג על המינויים שהוא מבקש לבצע בדירקטוריון. אלו משרטטים מפת קשרים לכאורה לתפקידים בכירים בבנק לאומי. ארבעה מבין ששת המינויים לדירקטוריון קשורים לצמרת הבנק, בתקופה שבה כיהנה רקפת רוסק עמינח כמנכ"לית הבנק.

 

בראש המועמדים נמצא דוד ברודט, שאותו מציע רוזנברג לתפקיד יו"ר חברת התעופה. ברודט כיהן בעברו כיו"ר בנק לאומי בתקופה שבה כיהנה רקפת רוסק־עמינח בתור מנכ"לית. בנוסף כיהן ברודט כמנכ"ל משרד האוצר.

 

בנוסף מציע רוזנברג את הכלכלן דורון כהן לתפקיד דירקטור באל על. כהן שימש כדירקטור בבנק לאומי בין יולי 2006 עד למארס 2013. בחלק מהתקופה כיהנו ברודט ועמינח בצמרת הבנק. עמינח נכנסה לתפקידה במאי 2012 וכיהנה בו עד אוקטובר 2019. ברודט שימש כיו"ר בנק לאומי מיולי 2010 עד יולי 2019.

 

מועמדת נוספת, שגם היא כיהנה בבנק לאומי בתפקיד מפתח, בתקופה שחפפה לכהונת ברודט כיו"ר ורוסק־עמינח כמנכ"לית, היא פרופ' גבריאלה שלו, לשעבר שגרירת ישראל באו"ם. פרופ' שלו כיהנה בתפקיד דירקטורית חיצונית (דח"צית) בבנק לאומי בין פברואר 2011 לינואר 2017.

 

קשר עקיף לבנק לאומי ניתן למצוא אצל עמיקם בן צבי, בעברו יו"ר מכון התקנים וחבר בדירקטוריונים של כמה חברות ציבוריות ופרטיות, בהן קואופרטיב דן וטמפו. בתו של בן צבי, רו"ח בשמת בן צבי, שימשה בתחילת העשור הקודם בתפקיד העוזרת האישית של רקפת רוסק עמינח, ובהמשך, ב־2017, מונתה למנהלת הסיכונים הראשית בבנק לאומי.

 

אגב, הקשרים ההדוקים בין רוזנברג, ראם עמינח וצמרת בנק לאומי, שחלק מהבכירים שבה מבקש רוזנברג למנות בדירקטוריון החברה, עובדים באופן מעט אירוני נגד פעילות עסקית עם בנק לאומי. את הסכום לרכישת מניות החברה הזרים רוזנברג דרך בנקים אחרים. כמו כן, גיוס החוב המתוכנן להתבצע בחברה בהיקף של 250 מיליון דולר בערבות מדינה של 75%, צפוי להתבצע גם הוא באמצעות בנקים אחרים, שאינם לאומי.

 

מועמדים נוספים מטעם רוזנברג לדירקטוריון הם מוטי אנגלמן ששימש בתפקידים בכירים ברשות התעופה האזרחית, וג'ייסון גרינבלט, שכיהן בתור השליח האישי של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ למזרח התיכון במשך 3 שנים.

 

מ"כנפי נשרים תעופה" נמסר בתגובה כי "האישים שיובאו לאישור בעלי המניות הינם המובילים בתחומם, העומדים בקריטריונים ניהוליים ומקצועיים הגבוהים ביותר".

 

עוד נמסר כי "לדירקטוריון אל על החדש יש אחריות כבדה, להשיב את אמון הלקוחות בחברה, ובשיתוף ההנהלה והעובדים, להוציא את החברה מהמשבר בו היא מצויה ולהעלות את אל על בחזרה למסלול ההמראה. אל על מצויה במשבר מתמשך, שרק החריף והעמיק על רקע מגפת הקורונה".

x