$
הייטק והון סיכון

קפצנו לבקר

הסטארטאפים שקיבלו דחיפה מהקורונה

מכשיר שמטהר אוויר ועשוי להיות יעיל נגד קורונה, מערכת שמסייעת ליצור פעילות קהילתית בזמן הסגר וחברה שמביאה את שיעורי היוגה למשרד החדש בבית - קפצנו לבקר במרכז החדשנות של Highroad, אקסלרטור וגוף השקעות בתחומי האורבן-טק ופגשנו את חברות הפורטפוליו שלהם שהצליחו לעת עתה להתגבר על המשבר

 

 

 

חברות הייטק רבות, ביניהן גם סטארטאפים בשלבי הקמה שונים, נאלצו לפטר עובדים רבים ולסגור את שעריהם במשבר הקורונה. בניגוד אליהם, לא מעט סטארטאפים המשיכו לצמוח בתקופה הנוכחית ביתר שאת, הרבה בזכות ערך מוסף שמסייע לאוכלוסיה ולחברות להתמודד טוב יותר עם המשבר.

 

חברות שמפתחות מערכות לעבודה מרחוק, שירותי ענן, משחקים ופתרונות HealthTech שונים הן רק חלק מהתחומים שצמחו דווקא בתקופת המשבר.

 

בביקור שלנו במרכז החדשנות של היירוד (Highroad) שמתמקדת בעולמות החדשנות האורבנית, הציגו לנו מייסדי היירוד, אייל הופמן ואלירן בינמן, שלושה סטארטאפיסטים שהקורונה דווקא סייעה להם לצמוח. 
מייסדי היירוד, מימין איל הופמן ואלירן בינמן מייסדי היירוד, מימין איל הופמן ואלירן בינמן צילום: טל אזולאי

 

הסטארטאפ AURA, שמפתח מערכת חיטוי וטיהור אוויר במרחבים סגורים, הוקם עוד לפני הקורונה וכשזו התפרצה החלו שם לבדוק את יעילות המערכת שלהם כנגד נגיף ה-COVID19 שלדבריהם התגלתה כאפקטיבית באחוזים גבוהים בסינון הנגיף.

 

בסטארטאפ Co.ing, פלטפורמה שבימים כתיקונם מספקת לקהילות הדיגיטליות כלים להרחבת הפעילות שלהן מהעולם המקוון לפגישות ואירועים פיזיים, התאימו את המודל לעידן הקורונה ליצירת מפגשים כאלו באון-ליין. מי שנעזרים בשירות הן לרוב רשויות מקומיות, חברות וגופים ששמו לעצמם מטרה להפיק ולנהל חוויות חברתיות ומקצועיות בקרב חברי הקהילה שלהם. 

 

הסטאטאפ Flexity פועל בתחום דומה בהתמקדות ב-Well Being של עובדים בחברות. אם בימי טרום הקורנה הסטארטאפ היה משדך בין מדריכי יוגה, מרצים ובעלי עסקים שמציעים פעילויות חברתיות באתרי החברות הפיזיים, הרי שהיום אותה פעילות עוברת לאון ליין והסטארטאפ עדיין מייצר את אותם שידוכים, רק בצורת VOD רחב של פעילויות מגוונות שיכולים העובדים לקחת בהם חלק עם אפשרות מדידת הפופולריות והעניין של פעילויות מסוימות בקרב העובדים.

 

x