בלעדי לכלכליסט
אלמדה ונצ'רס הבטיחה 90% מסכום הגיוס המבוקש במסגרת ההנפקה בבורסה
לכלכליסט נודע כי וינסנט צ'אנגוויז ומורי ארקין העבירו השקעותיהם לשותפות המו"פ הציבורית שהוקמה על ידי מנהלי הקרן הרביעית של אקסלמד - שעצרה גיוס בגלל הקורונה; הקרן הפרטית ביקשה לגייס 100 מיליון דולר אך הקורונה גרמה למנהליה לשנות אסטרטגיה ולהקים את שותפות מו"פ הביומד 'אלמדה ונצ'רס' - שהחלה היום בגיוס של 20 מיליון דולר במסגרת ההנפקה
שותפות המו"פ בתחום הביומד אלמדה ונצ'רס נכנסה לשלב הגיוס לקראת ההנפקה והרישום למסחר בבורסה בת"א – השותפות מכוונת לגיוס של עד 70 מיליון שקל. בין המשקיעים המשתתפים בהנפקה, חברת האחזקות של משפחת ארקין – שאינה צפויה להגיע לרמת אחזקה של בעלת עניין.
- קרן ספרה, הפניקס, הראל ומורי ארקין רוכשים את כל המניות בהנפקת מימון ישיר
- סיבוב מוצלח לארקין בנובולוג: תשואה של 117% ב־16 חודשים
- אקזיט ביומד של 10 מיליון דולר למורי ארקין והפניקס על סנסה
קבוצת הפניקס השקיעה 13 מיליון שקל בגיוס ותהפוך למשקיע עוגן, עם אחזקה של 8% בשותף הכללי. ל'כלכליסט' נודע כי משתתפת מובילה נוספת היא חברת ההשקעות CBG, שבבעלות איש העסקים הבריטי וינסנט צ'אנגוויז - CBG השקיעה כ-10 מיליון שקל עבור אחזקה של 6% בשותף הכללי.
חברת הביטוח והגמל הפניקס משתתפת גם היא ותחזיק בכ-8% ממניות השותף הכללי לאחר שהשקיעה כ-13 מיליון שקל כמשקיע עוגן עבור יחידות ההשתתפות.
בנוסף לה השקיעו גם שלושת מייסדי השותפות: ד"ר אירית יניב, המנהלת את קרן השקעות בשלבים המוקדמים של אקסלמד הפועלת בישראל ותשמש כמנכ"לית השותפות; אמיר בלאט, מנהל שותף של קרן ההשקעות של אקסלמד בישראל; וצחי סולטן, יו"ר דיסקונט חיתום. השלושה השקיעו יחד 10 מיליון שקל ויחזיקו בכ-84% ממניות השותף הכללי.
אלמדה כבר הבטיחה כ-90% מסכום הגיוס המבוקש וצפויה להשלימו השבוע. לאחריו תתמקד בהשקעות בחברות מתחומי המכשור הרפואי, הבריאות הדיגיטלית והביו-קונברג'נס (Bio-Convergence – שילוב של ביולוגיה עם הנדסה), עם צפי לאקזיטים בטווח של 1-5 שנים.
השותפות הוקמה חלף קרן הביומד הפרטית הרביעית של אקסלמד ישראל, ש'כלכליסט' חשף באוקטובר 2019 כי תפעל לגייס 100 מיליון דולר להשקעות בתחומי המכשור הרפואי והבריאות הדיגיטלית.
גם בה משקיעי העוגן היו צ'אנגוויז וארקין, כאשר הראשון אף התחייב להשקיע כ-15 מיליון דולר. אך הקורונה עצרה את יכולת הקרן לגייס כספים ומשקיעי העוגן פנו לאפיק הציבורי שהקימו מנהלי הקרן, תוך הקטנת השקעתם.
שותפות המו"פ אלמדה ונצ'רס הוקמה במאי האחרון וכבר השקיעה כ-4 מיליון דולר בחברות 'ביופרוטקט', שפיתחה מוצר רפואי להפחתת נזקי הקרנות בסרטן, וב'טיילורמד', שמפתחת טכנולוגיות דיגיטליות למציאת פתרונות מימון חלופיים עבור חולים בארה"ב.
השקעתה בביופרוטקט עמדה על 3 מיליון דולר ונעשתה לצד השקעה שביצעה CBG של וינסנט צ’נגוויז בחברה, במסגרת גיוס של 25 מיליון דולר שביופרוטקט השלימה לאחרונה.
השקעתה בטיילורמד עומדת על כ-1 מיליון דולר ועדיין לא מומשה, שכן טיילדורמד נמצאת עדיין בשלב גיוס הכספים. אמיר בלאט, אחד משלושת המייסדים באלמדה ונצ'רס, מכהן כדירקטור בחברת המימון הרפואי מטעם קרן אקסלמד.