הסטארטאפים של התעשייה האווירית: תקשורת קוואנטית בחלל ובינה מלאכותית במקום קמ"ן
מבין מאות פניות, נבחרו חמישה סטארטאפים למסלול ההאצה במרכז החדשנות של התעשייה האווירית: QuantLR, Aigent-tech, DST, Scopoli ו-fmvet. במידה יוחלט להפוך אותם למוצרים צבאיים, יצטרכו הסטארטאפים לעבור תהליך ארוך של קבלת סיווג ביטחוני
- עוד דחייה? גנץ לא מאשר את מתווה ההפרטה של תע"א
- טיל שחלמתי על פראג: צ'כיה רוכשת מערכת הגנה אווירית מרפאל ב-430 מיליון דולר
- נחתם ההסכם: התעשייה האווירית תרכוש 50% מבלובירד ב-50 מיליון שקל
חמש חברות נבחרו מתוך מאות חברות שפנו לתעשייה האווירית, ו-95 שהגישו מועמדות. 18 מתוכן עלו לשלב הגמר. ועדת היגוי המורכבת ממנהלי המו"פ והחדשנות בחברה בחרה את הפרויקטים למסלול הפיתוח הייחודי, שייפתח ב-1 בנובמבר וימשך 13 שבועות. כל סטארט-אפ שודך למפעל של התע"א שהביע עניין בטכנולוגיה.
חברת QuantLR תפתח יחד עם אנשי חברת אלתא פרויקט קשר קוואנטי בחלל. חברת Aigent-tech תבחן עם אלתא טכנולוגיית בינה מלאכותית שאמורה ליצור מידע מודיעיני ממקורות שונים בתחום לוחמת היבשה, ולעשות עבודה שמתבצעת כיום בידי קמ"נים (קציני מודיעין). חברת Scopoli תקדם יחד עם חטיבת מערכות, טילים וחלל פרויקט לאיתור אנשים וחפצים בשטח סבוך וחברת DST תפתח בשיתוף מהנדסי חטיבת תעופה מערכת ניטור בזמן אמת לעייפות החומר במבנים תעופתיים, שתוכל לאפשר אחזקה זולה ומדויקת יותר של מל"טים. חברת fmvet תפתח עם חטיבת כלי טיס צבאיים כן נסע קל וזול יותר למל"טים.
כדי לזרז את הפעילות החליטו בתע"א שכל המוצרים שיפותחו כרגע יהיו דואלים, כלומר מתאימים לשימוש אזרחי וצבאי, ולא מסווגים. אם יוחלט אחר כך להפוך אותם למוצרים צבאיים של החברה יצטרכו הסטארטאפים לעבור תהליך ארוך של קבלת סיווג ביטחוני.
"חיפשנו סטארט אפים שבתום 13 שבועות יוכלו להציג מדגים טכנולוגי או הוכחת יכולת", אמרה לכלכליסט סמנכ"ל הטכנולוגיות, החדשנות והמו"פ של התעשייה האווירית, ד"ר אמירה שרון. "אנחנו בוחנים אפשרות לשלב חברות נוספות שלא נבחרו במסלולים אחרים של עבודה עם התעשייה האווירית".