$
קורונה

משבר הקורונה

אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס מוציאות כ-30 אלף עובדים לחל"ת

מדובר ב-13% מכוח העבודה של שתי החברות לפני המגיפה. החברות טרם נענו לבקשתן לקבל חבילת סיוע חירום נוספת מהממשל בסך 25 מיליארד דולר כדי לשמור על מקומות עבודה לחצי שנה נוספת

שירות כלכליסט 08:5401.10.20

אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס, שתיים מחברות התעופה הגדולות בארה"ב, הודיעו כי יחלו היום (ה') להוציא מעל 32 אלף עובדים לחופשות ללא תשלום, זאת לאחר שלא קיבלו חבילת סיוע חירום נוספת מהממשל הפדרלי. החל"ת משפיע בשלב זה על סביב 13% מכוח העבודה של שתי החברות לפני המגיפה.

 

 

 

באמריקן מתכוונים להוציא 19 אלף עובדים לחל"ת, ביניהם 1,600 טייסים. ביונייטד החל"ת ישפיע על 13 אלף עובדים, אך לא על טייסים שהגיעו להסכם עם ההנהלה מוקדם יותר השבוע.

 

החברות האמריקאיות ביקשו מהממשל סיוע נוסף של 25 מיליארד דולר למימון משכורות על מנת שיוכלו לשמור על מקומות עבודה למשך 6 חודשים נוספים. חבילת החילוץ המקורית שהתנאים שלה אסרו הוצאת עובדים לחל"ת פגה אתמול בחצות.

 

מטוס של יונייטד איירליינס מטוס של יונייטד איירליינס צילום: בלומברג

 

 

בסוכנות הידיעות רויטרס מדווחים כי החברות מסרו לעובדים כי החל"ת יבוטל ברגע שיושג הסכם חילוץ.

 

עשרות אלפי עובדים אחרים בחברות הללו ובחברות נוספות, ביניהן דלתא איירליינס וסאות'ווסט איירליינס, הסכימו לצאת לחופשות ארוכות בניסיון להקל על החברות שמתמודדות עם השלכות מגיפת הקורונה שפגעה קשות בטיסות ברחבי העולם.

 

 

אתמול הודיע שר האוצר סטיבן מנושין כי השיחות עם יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי על הסכם סיוע התקדמו, אך עדיין לא הושגה הסכמה.

 

דלפק אמריקן אייליינס בשדה תעופה בוורג'יניה דלפק אמריקן אייליינס בשדה תעופה בוורג'יניה צילום: איי אף פי

 

במזכר ששלח לעובדים הסביר מנכ"ל אמריקן איירליינס, דאג פרקר, כי שר האוצר מנושין עדכן אותו שהוא ממשיך במו"מ עם פלוסי על חבילת חילוץ שתכלול הארכה של הסיוע לחברות התעופה. להערכתו של מנושין. ניתן יהיה להגיע להסכם חדש בתוך ימים ספורים. "למרבה הצער, אין שום ערובה לכך שהמאמצים הללו יבשילו לכדי הסכם", הוסיף פרקר.

 

"עשרות אלפי עובדים חיוניים בתעשיית התעופה יהיו בלי עבודה או ביטוח רפואי ועשרות אלפי עובדים נוספים יפסיקו לקבל שכר", מסרה שרה נלסון, נשיאת האיגוד המייצג את הדיילים והדיילות. לפיכך קראה נלסון למחוקקים להגיע להסכם.

 

חברות התעופה האמריקאיות מפעילות כמחצית מהטיסות שהפעילו בשנה שעברה וסובלות מירידה של 68% במספר הנוסעים. לפי ההערכות שפורסמו אתמול, ההשפעה של מגיפת הקורונה על תעשיית התעופה עלולה להוביל לקיצוץ של 46 מיליון משרות ברחבי העולם. 

x