מנכ"ל סיסקו ישראל: "תפיסת אבטחת הסייבר המסורתית פשטה את הרגל"
כך לדברי אורן שגיא בוועידת האונליין של כלכליסט Work@Home - עולם העבודה במציאות משתנה. לדבריו, צריך ארכיטקטורת סייבר סקיוריטי חדשה, כי "אותה תפיסה שאומרת אני אגן על הארגון שלי, על הקמפוס על הדאטה סנטר היא כבר לא רלוונטית - כי למעשה הארגון שלי נמצא היום בחוץ"
"העבודה מהבית מזמנת אתגרים ויתרונות כאשר האתגר העיקרי הוא אבטחת הסייבר". כך אמר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל באירוע האונליין של כלכליסט Work@Home שהתקיים היום (ד'). לדבריו, "תפיסת הסייבר סקיוריטי המסורתית פשטה את הרגל, אותה תפיסה שאומרת אני אגן על הארגון שלי, על הקמפוס על הדאטה סנטר היא כבר לא רלוונטית כי למעשה הארגון שלי נמצא היום בחוץ", אמר. לכן, "דרושה ארכיטקטורה של אפס אמון".
- מנכ"ל סיסקו ישראל: "בעידן פוסט קורונה - אין קיום לעסקים שלא ביצעו התאמה דיגיטלית"
- סיסקו מוכרת את פעילות חברת אינטוסל הישראלית בעשירית מסכום הרכישה
- בעקבות הקורונה: סיסקו מכריזה על הרחבת השימוש במערכת ה- Webex ללא התחייבות וללא עלות
לדברי שגיא, "מדברים פה על ארכיטקטורה חדשה של הגנה, מיחידת הקצה עד התווך הארגוני עד הדאטה סנטר ועד היציאה לענן בעיקר בתקופה שכולנו עובדים מהבית. אנחנו נותנים הרבה מאוד דגש על ארכיטקטורה של סייבר סקיוריטי מלאה אבל סייבר סקיוריטי הוא לא נדבך שאפשר להוסיף על מוצר אלא חייב להיות חלק מהפלטפורמה".
לדבריו, בניגוד לגל הראשון שתפס את כולם בהפתעה וגרם לאנשים לחפש את הפתרונות הזמינים והמיידיים, בגל השני ארגונים נערכים לנורמלי החדש ואיך הם מאפשרים עבודה מאובטחת.
בשיחה עם עומר כביר מכלכליסט אמר שגיא כי הפרודוקטיביות לא נפגעת במעבר לעבודה מהבית, לא בפיתוח תוכנה, חומרה או ב-QA אבל מה שחסר הן שיחות המסדרון.
"אותה אינטראקציה בינאישית בפינות הקפה שיוצרת את החדשנות הארגונית. חדשנות זה לא משהו שאתה יכול לתת הוראה כמנכ"ל 'צוות תחדש' אלא זה בא מלמטה", הוא אומר. "אנחנו מאפשרים לעשות פגישות שהן מחוץ למניין כמו האפי האוור או סתם להיפגש לקפה ולעשות את אותו סיעור מוחות שהיינו עושים בפינת הקפה ולהמשיך ולחדש".
יתרון שהוא מזהה בתקופת הקורונה הוא היכולת לחבר עובדים שלא התחברו בארגון בעבר. "אנשים מהפריפריה שמביאים רעיונות אחרים. אנחנו יכולים לגוון את כוח העבודה שלנו ברעיונות שונים במגוון שונה של תרבויות כי במילא אף אחד לא מגיע למשרדים בתל אביב, כולם מחוברים מרחוק אז אנחנו כן מקבלים חדשנות בצבע שונה. זה מאפשר זה מאפשר לנו להיות קרובים יותר לדור ה-Z שנולד לעולם הדיגיטלי ומתחבר טוב יותר למעסיקים שמאפשרים היום עולם היברידי. בסופו של דבר אין חלופה ראויה לפגישות פנים מול פנים ולכן אני חושב שבתקופה הקרובה נראה מודל היברידי. עבודה מהבית וגם מהמשרד בקפסולות כאלה ואחרות שמנוהלות לפי התווים בצבעים השונים".
יתרון נוסף של העבודה מהבית היא חיבור של כל עובדי הארגון. "הפלטפורמה הדיגיטלית מאפשרת לנו היום לחבר סניפים קרובים ורחוקים ומאפשרת לנו לעשות היתוך דעות של אנשים ממקומות שונים. עובד של סיסקו ישראל מדבר עם עובד של סיסקו קליפורניה ויותר מזה ארגונים שמשתמשים היום בפלטפורמות דיגיטליות פתאום נחשפים לאפשרויות חדשות, לשווקים חדשים, פתאום כולם יכולים לדבר עם כולם. אותם ארגונים שיאמצו את הכלים הדיגיטליים המתקדמים ולא יילחמו עם המערכות מיושנות שלא מאפשרות הם הארגונים שינצחו את המגיפה וייצאו מחוזקים.
"סטארט-אפ שמאמץ את הטכנולוגיה הדיגיטלית פתאום מתייחס ללקוח בהודו ולקוח בסין ובאירופה בצורה זהה כי הוא מגיע לכולם באותה הדרך. האתגר אבל הוא הסייבר סקיוריטי כי אנחנו מחברים את כולם אבל ההאקרים מחכים ואורבים לנו ופה אנחנו צריכים להידרש בצורה שונה לאיומי הסייבר", אמר.