אם יוצא לכם לעקוב אחרי תביעות לשון הרע, ככל הנראה שמתם לב כי בעשור האחרון כמות התביעות עלתה בצורה משמעותית. אחת הסיבות העיקריות לכך היא כניסת הרשתות החברתיות לחיינו (ואתם אולי תופתעו לגלות שחלק גדול מתביעות לשון הרע אכן מבוסס על אמירות פוגעניות שנכתבו בפייסבוק). הרבה מאוד אנשים מרגישים שהם יכולים להגיד כל מה שהם רואים לנכון ברשתות החברתיות, אך מכאן הסיכוי לתביעת לשון הרע הופך להיות גבוה יותר.
אז מה אתם צריכים לעשות כדי לא להיתבע במסגרת תביעת לשון הרע?
השתדלו שלא לכתוב דברים פוגעניים – גם אם אתם לא מסכימים עם כותב פוסט אחר
מכנה משותף לתביעות לשון הרע רבות הוא ויכוח שנוצר לעיתים עקב סוגיה פעוטה. לאט לאט הוויכוח עובר לאמירות פוגעניות שעשויות לזכות בפיצוי כספי גבוה (לדוגמה "נאצי" או ייחוס עבירה פלילית לאדם כלשהו, למרות שהדבר אינו נכון).
זיכרו – ככל שהפרסום זכה לצפיות רבות יותר, שיתופים רבים יותר, ולייקים רבים יותר, כך עולה הסבירות שבית המשפט יפסוק לחובתכם פיצוי כספי גבוה.
|
|
צילום: freepik
|
רוצים לדבר על אחרים? אל תציינו פרטים מזהים
לעיתים אתם תהיו חייבים או פשוט תרצו לשתף את העוקבים שלכם בסיפורים כאלה ואחרים, סיפורים שבהם ככל הנראה תצטרכו לדבר על אחרים. לכן במצב כזה בכדי להימנע מתביעת לשון הרע פשוט אל תציינו שמות ואל תעלו תמונות של האדם הרלוונטי לפוסט.
נסו לכתוב פוסט כללי ללא פרטים מזהים כלשהם של האדם עליו אתם מדברים.
הכירו את הגדרות הפרטיות והגדירו מראש מי יכול לצפות בפוסטים שלכם
פרטיות היא דבר חשוב מאוד, בטח כאשר אתם נמצאים בפייסבוק או בכל אחת מהרשתות החברתיות האחרות. כל רשת חברתית מאפשרת לקבוע מי יכול לצפות בפוסטים שאתם כותבים. כדי לצמצם את רמת החשיפה וכדי למנוע מאנשים שעשויים להגיש נגדכם תביעות לשון הרע להיחשף למידע שאתם כותבים, הגדירו את הגדרות הפרטיות כך שרק החברים שלכם ברשת החברתית יוכלו לצפות בפוסטים שלכם.
הדבר לא בהכרח ימנע תביעת לשון הרע נגדכם כי עדיין תוכלו לכתוב תגובות על פוסטים אחרים, שיהיו גלויות לעיני כל, אך הדבר בהחלט עשוי לצמצם (אם כי לא למנוע לחלוטין) את החשיפה המשפטית שלכם.
קיבלתם תביעת לשון הרע? פנו מיד לעורך דין העוסק בתחום זה
במקרה שבו אתם נאלצים להתמודד עם תביעת לשון הרע, מוטב שלא תנסו להתמודד עם תביעה זו לבדכם, משום שמלבד חוק איסור לשון הרע יש להכיר גם את הפסיקות הרבות של בתי המשפט השונים, אשר לעיתים מרחיבים ולעיתים מצמצמים את הוראות חוק איסור לשון.
עורך דין לשון הרע
יוכל לסייע לכם בהכנת אסטרטגיית הגנה נכונה שתסייע לכם להדוף את התביעה לחלוטין (ואף לזכות בהוצאות משפט) או לצמצם ככל הניתן את סכום הפיצוי הכספי שתאלצו לשלם.
עורך דין אדי בליטשטיין
- עורך דין לייצוג תובעים ונתבעים בתביעות לשון הרע.
טל': 03-6427876
רחוב משה לוי 11, ראשון לציון