דיווח שוטף
מספר המתים מקורונה בעולם עבר את המיליון, חמישית מהם בארה"ב
שמונה חודשים וחצי מאז מקרה המוות הראשון מקורונה שעליו דווח במחוז ווהאן שבסין, ברחבי הגלובוס סופרים כבר מיליון מתים; רק לפני שלושה חודשים נמנו בעולם חצי מיליון מתים; עלייה בתחלואה בהולנד, מסעדות וברים ייסגרו בשעה 22:00; ארגון הבריאות העולמי: בקרוב יאושרו בדיקות קורונה שיתנו תוצאות תוך 15-30 דקות
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
11:00 - הולנד: התחלואה עולה - והממשלה מקשיחה את ההנחיות
העלייה בתחלואה בהולנד, שם דווח השבוע על כ-3,000 נדבקים חדשים ביום, גורמת לממשלה להקשיח את ההנחיות. כך, החל מהיום (ג') התושבים נדרשים לעטות מסיכות בחנויות ולהימנע מנסיעות לא חיוניות בין ערים; מסעדות וברים ייסגרו בשעה 22:00. במסיבת עיתונאים שקיים הודה ראש הממשלה מארק רוטה כי המצב בשלוש הערים הגדולות – אמסטרדם, רוטרדם והאג – הפך ל"רציני" ודורש פעולה מיידית. "אנחנו עושים כמיטב יכולתנו, אבל הנגיף עושה עבודה טובה יותר", הוסיף שר הבריאות הוגו דה חונג.
בנוסף, ההמלצה היא לעבוד מהבית ככל האפשר, לא יתאפשרו התקהלויות בבתים של יותר שלושה אנשים ולא ניתן יהיה לצפות באירועי ספורט. "באופן טבעי לצעדים הללו תהיה השפעה שלילית על הכלכלה", הוסיף רוטה, "אך אם נאפשר למגיפה להתפשט יהיו לכך השכות גדולות יותר, כולל נזק לכלכלה".
10:30 - ארגון הבריאות העולמי: בקרוב יאושרו בדיקות קורונה שיתנו תוצאות תוך 15-30 דקות
ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע כי בקרוב יאשר בדיקות קורונה שיתנו תוצאות בתוך 15-30 דקות, שיחולקו במדינות ברחבי העולם ויעזרו לבלום את התפשטות המגיפה במדינות עניות ועשירות כאחד. לפי הודעת הארגון, 120 מיליון בדיקות מהירות שמייצרות שתי חברות יופצו במדינות עם הכנסה נמוכה ובינונית בעלות של 5 דולר לבדיקה.
הבדיקות מזכירות במראה בדיקות היריון, עם שני פסים כחולים המייצגים תוצאה חיובית. מלבד המדינות העניות גם המדינות העשירות החברות ביוזמה של ארגון הבריאות יוכלו להזמין את הבדיקות. כך למשל, גרמניה כבר הזמינה 20 מיליון בדיקות, וצרפת ושוויץ צפויות לבצע צעד דומה. החברות המייצרות את הבדיקות הן SD BioSensor מדרום קוריאה שכבר קיבלה אישור חירום, ואבוט האמריאית שצפויה לקבל את האישור בקרוב.
07:30 - בעולם סופרים כבר מיליון מתים מקורונה
שמונה חודשים וחצי מאז מקרה המוות הראשון מקורונה שעליו דווח במחוז ווהאן שבסין, ברחבי הגלובוס סופרים כבר מיליון מתים מהמגפה שטלטלה את העולם. כך עולה מנתוני אוניבסיטת ג'ון הופקינס, כפי שדווח מוקדם יותר בסוכנות הידיעות AP על פי ספירתה. בזמן שהמרוץ אחר חיסון נמשך, בארגון הבריאות העולמי העריכו השבוע כי עד שחיסון שכזה יהיה מוכן מניין המתים עלול להגיע לשני מיליון.
יותר ממחצית ממקרי המוות עד כה נרשמו בארבע מדינות בלבד - ארה"ב (כ-210 אלף מתים), ברזיל (142 אלף מתים), הודו (96 אלף מתים) ומקסיקו (76 אלף). המדינות האחרות עם יותר מ-20 אלף מתים מקורונה הן בריטניה – 42 אלף, איטליה – 35 אלף, פרו – 32 אלף, צרפת – 31 אלף, ספרד – 31 אלף, איראן – 25 אלף, קולומביה – 25 אלף ורוסיה – 20 אלף.
רק לפני שלושה חודשים נמנו בעולם חצי מיליון מתים, כחצי שנה לאחר מאז מקרה המוות הראשון - ובכמחצית מאותו הזמן מתו מספר דומה של חולי קורונה. מלבד קצב התמותה, גם קצב התחלואה לא משאיר סיבה לאופטימיות - בעשרה ימים שונים בחודש האחרון נרשמו יותר מ-300 אלף חולים חדשים בכל יום. השיא עד תחילת ספטמבר היה פחות מ-300 אלף. יש לציין שאחת הסיבות לכך היא הגידול במספר הבדיקות.
הנתונים מצביעים על יותר מ-33 מיליון מאומתים לנגיף עד כה, אבל המספר האמיתי של אלו שנדבקו כנראה גבוה בהרבה. בין הסיבות לכך: במדינות שונות נבדקים רק בעלי תסמינים חמורים, אחרות דוגמות לקורונה רק בעקבות איתור מגעים עם חולה מאומת, ובמדינות עניות רבות יכולות הבדיקה מוגבלות.
נקודת הציון העגומה - מיליון מתים - מגיעה על רקע חשש מהתפרצות מחודשת במדינות באירופה. בצרפת, בריטניה, ספרד וגרמניה פרסמו בימים האחרונים מספרי נדבקים שהזכירו את הגל הראשון. לעומת זאת, באיטליה מהנפגעות העיקריות בגל הראשון, מספר הנדבקים עומד על פחות מ-2,000 ליממה ושיעור הבדיקות החיוביות נמוך אף הוא וקטן משני אחוזים.