דיווח שוטף
נתניהו: מיום חמישי מערכת הבריאות תיערך לטפל ב-1,500 חולים קשים
ראש הממשלה הודיע שהשלבים שיידונו ממחר הם "סגר, מעבר מדורג לשגרת קורונה ועד לחיסון". מספר החולים שמצבם קשה עומד על 763, שיא במספר המונשמים. מאז אתמול אובחנו 4,252 נדבקים חדשים - 14.5% מסך הבדיקות. 49 מתו מאתמול. בכיר במערכת הבריאות צופה: "נתוני המאומתים שיתפרסמו ביום רביעי יהיו מופרעים"
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
בהודעה מטעם ראש הממשלה בנימין נתניהו הערב (יום ב'), בצאת יום הכיפורים, נמסר כי תוכנית הפעולה של מערכת הבריאות היא כי יש להיערך לטיפול ב-1,500 חולים קשים בקורונה החל מיום חמישי הקרוב.
נתניהו ענה הערב לשאלות גולשים בפייסבוק והתייחס לכך שישראל היא הראשונה בעולם הנכנסת לסגר כללי: "היינו בין המדינות הראשונות שעשו סגר בגל הראשון, ואנו המדינה הראשונה או השנייה שעשתה סגר בגל השני. בגדול אנחנו מקדימים גם את הגל השני. אני צופה, ממה שאני שומע מידידיי באירופה שזה בדרך לשם. בואו נעשה את זה נכון. בואו נעשה את זה ביחד. אנו מנצחים את הקורונה. נראה את תוצאות הסגר תוך עשרה ימים אם כולם ישמרו על הכללים".
- האיטלקים מקפידים על כללי הקורונה, והחיים חזרו למסלולם
- ארה"ב: שיעור הבדיקות החיוביות בחלק מהמדינות עולה על 25%
- צום יום כיפור בצל סגר הקורונה: אלו ההנחיות
במקביל הודיע הערב משרד הבריאות כי מאז אתמול אובחנו 4,252 נדבקים מאומתים חדשים בנגיף הקורונה מתוך 25,204 תוצאות בדיקות שהתקבלו. שיעור הבדיקות החיוביות בין הנבדקים עומד על 15%. בבתי החולים מאושפזים 1,532 חולים, מתוכם 763 במצב קשה ו-208 מונשמים. בין המונשמים - ילדה בת כ-9 ובן פחות מ-19. עד כה מתו בישראל מהמגפה 1,499 בני אדם - 49 מאז אתמול בבוקר. מדובר כאמור על נתונים של יומיים: אתמול אובחנו 3,426 נדבקים בקורונה והיום 826.
ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: צילום מסך |
במערכת הבריאות מצפים לנתונים גבוהים במיוחד של מאומתים בימים הקרובים בגלל צוואר בקבוק שנוצר על רקע המשך ביצוע הבדיקות, אבל הגבלת הפענוח במעבדות שלא עבדו. בכיר במערכת הבריאות: "נתוני המאומתים שיפורסמו ביום רביעי יהיו מופרעים".
משרד הבריאות טרם עדכן את תמונת המצב של נתוני הקורונה, אולם אתמול עמד מספר החולים הקשים על 767. בשבועות האחרונים הוזכר המספר 800 חולים קשים כסף האי-ספיקה של בתי החולים, אולם היו שהעריכו כי ניתן לטפל באופן ראוי גם במספר גבוה יותר של חולים.
עוד נמסר מטעם נתניהו כי הוא קיים לפני יום הכיפורים סדרת דיונים "בהם הנחה על הצעדים הדרושים למניעת התפשטות הקורונה וכן דיונים על תוכנית העבודה על פיה יש לפעול. בדיונים השתתפו שרים, מנכ״לי משרדים, מנהל "מגן ישראל" (פרופ' רוני גמזו) ובכירים נוספים.
לפי ההודעה, ראש הממשלה קבע שסדר השלבים הוא סגר, מעבר מדורג לשגרת קורונה ועד לחיסון. מחר, כך נמסר, אמורים לעלות לדיון הנושאים הבאים:
"1. תוכנית הפעולה של מערכת הבריאות, על פי היעד שהגדיר ראש הממשלה, לטיפול ב-1,500 חולים קשים בקורונה החל מ-1 באוקטובר.
"2. קביעת היעדים ליציאה מודרגת מהסגר לשגרת קורונה. דיון ביעדים ובמדדים להערכת המצב ולבחינת המדיניות הנדרשת.
"3. עדכון תמונת מצב ההצטיידות בחיסונים.
"4. תמונת המצב של רכישה ושימוש מערך בדיקות מהירות.
"5. מיקוד ההסברה בחובת חבישת מסכות וכללי הריחוק החברתי.
"6. דיון ביכולות ובכלים הדיגיטליים למאבק בקורונה.
"7. הגדלת יכולות האכיפה, קנסות מוגדלים וסנקציות על הפרת התקנות.
"8. תכנית משולבת להכנת מערכת החינוך להפעלה בצל הקורונה.
"9. דיון בתכנית ההגנה והסיוע לאוכלוסיית הקשישים.
ביום ד' יתכנס קבינט הקורונה וידון בנושאים הללו, כך נמסר מטעם ראש הממשלה, "ובפרט בהמשך השמירה על מתווה הסגר, הקריטריונים למעבר לשלבים הבאים והאמצעים הנוספים לצמצום התחלואה".
שר בכיר תקף את צמרת משרד הבריאות והפרויקטור פרופ' רוני גמזו: "בא לי לבכות. מרגע שעברנו את ה-600 חולים ביום איבדנו שליטה. זה מחדל מהדהד של צמרת משרד הבריאות שטענו שבתי החולים רחוקים מקריסה. הכתובת הייתה על הקיר. הרופאים ומשרד הבריאות לא ראו את זה. משרד הבריאות היה צריך לעמוד בשער ולצעוק – אבל הוא זה שאמר שאין קריסה ולא חייבים סגר".