בלעדי לכלכליסט
חברת טכנולוגיית הקנאביס גמאסרט יוצאת להנפקה בת"א
גמאסרט הישראלית תנסה לגייס כ-15 מיליון דולר במסגרת הנפקה לפי שווי של כ-55 מיליון דולר; החברה מפתחת טכנולוגיה לזיהוי וכימות החומרים הפעילים בקנאביס, באופן שמעלה את האפקטיביות בהתאמה למטופלים; אקסלנס חיתום מובילה את ההנפקה
חברת טכנולוגיית הקנאביס גמאסרט (Gemmacert) בוחנת הנפקה מניות ראשוני (IPO) בבורסה בתל אביב. בכוונת גמאסרט לגייס כ-15 מיליון דולר תמורת כ-20% ממניותיה ולפי שווי של כ-55 מיליון דולר. כך נודע לכלכליסט.
- תיקון עולם תובעת את מפעל הקנאביס הגדול בישראל: "גנב לנו לקוחות וחייב כסף"
- "יש יתרון כלכלי בפתיחת שוק הקנאביס לצריכה חופשית, זה יגדיל את ההכנסות ממסים"
- יואב קיש: "הדרך להורדת מחיר הקנאביס היא תחרות לאורך כל שרשרת הערך"
אקסלנס חיתום מובילה את הההנפקה - החברה עדיין לא החלה ברוד שואו, אותו היא מתכננת לבצע אחרי החגים. אם תצליח, גמאסרט תהיה לחברת הקנאביס הישראלית הראשונה שצלחה הנפקה בבורסה בתל אביב, בעוד שאר החברות הפועלות בתחום נסחרות באחוזת בית לאחר מיזוג פעילותן לשלד בורסאי.
גמאסרט פיתחה טכנולוגיה לזיהוי וכימות החומרים הפעילים בקנאביס בדמות מכשיר דיאגנוסטיקה המשרת את אנשי המקצוע לאורך שרשרת האספקה, ממגדלים ועד לרוקחים. המכשיר שפיתחה אוסף נתונים ומכניס אותם למאגר מידע בענן של החברה, שהיום מהווה את מאגר בדיקות הקנאביס הגדול בעולם.
החברה פועלת בשוק בדיקות אבטחת איכות הצמחים, המוערך בכ-1 מיליארד דולר לתחום הקנאביס לבדו, וצפוי לעמוד על כ-3 מיליארד דולר עד 2025. גמאסרט מתנהלת בשיתופי פעולה עם בתי חולים ומרפאות פרטיות שמנגישות קנאביס רפואי, במטרה לדייק את האפקטיביות של המוצרים עבור המטופלים.
גמאסרט גייסה עד כה כ-10 מיליון דולר ב-4 סבבי השקעות. בסבב האחרון שנערך בקיץ 2019 גייסה החברה כ-4 מיליון דולר לפי שווי חברה של 30 מיליון דולר. הכסף אז נועד להמשך פיתוח המוצר. ההערכות הן שהחברה מכרה כ-500 יחידות ללקוחותיה בעולם, לפי מחיר של עד 5,500 דולר ליחידה.
בחברה אין גרעין שליטה, ובעלי המניות הגדולים בחברה הם המייסדים והעובדים, שמחזיקים כ-30% ממניות החברה; משקיעים פרטיים מארה"ב, יפן, אירופה ואמריקה הלטינית, מחזיקים כ-30% ממניות החברה; קרנות השקעה מישראל ומחו"ל, כדוגמת קרן הפנסיה של האוניברסיטה העברית וחברת המסחור שלה 'יישום', מחזיקים בשאר המניות.
החברה הוקמה ב-2015 במעבדה של פרופ' עודד שוסיוב מהאוניברסיטה העברית, אחד משלושת המייסדים ומומחה אגרו-טק. עימו שותפים להקמת החברה ד"ר גיא סיטון, שכיהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי של מוצרי מעברות ומכהן כמנכ"ל החברה, וד"ר דנה ירדן, יזמית בתחום הביוטכנולוגיה.