$
פנאי

עושים לביתנו: הזווית האופטימית של הקורונה

ללמוד על שיוויון חברתי מארתה פרנקלין, ללבוש זיכרון ילדות, לגלות את אלמדובר הבא, לאפות עוגת שמרים בריאה, להכיר פודקסט חדש ועוד - הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

כתבי כלכליסט 08:3223.09.20

קולנוע

לגלות יוצרים צעירים ומעולים

 

 

תמו. סרט אנימציה של תום פרזמן וצור אדרי תמו. סרט אנימציה של תום פרזמן וצור אדרי צילום: מתוך טמו

 

המהדורה ה־22 של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים היתה אמורה להתקיים השנה בחודש מאי וגם היא, כמו כל פסטיבלי אביב בעולם, נדחתה בגלל סגר הקורונה. בקיץ הוחלט להעביר את הפסטיבל לגרסה מקוונת, והשבוע היא יצאה לדרך בול בזמן לסגר השני. הפסטיבל יימשך עד מוצאי שבת, 26.9. בעבור 48 שקלים תקבלו אפשרות לצפות בכל מאות סרטי הפסטיבל, כולל הסרטים המשתתפים בתחרות הישראלית ובתחרות הבינלאומית. זהו תפריט הטעימות של עולם הקולנוע: מזנון פתוח של הסרטים הבולטים מבתי הספר הטובים בעולם מאת במאים ובמאיות שהם כרגע אלמונים, אבל תוך כמה שנים כמה מהם עשויים להיות מהבולטים בבמאי הארץ והעולם. לפסטיבל הסטודנטים התל אביבי - הפסטיבל השני בחשיבותו בעולם לסרטי סטודנטים - יש רקורד מוצלח באיתור השמות שעוד רגע יהיו גדולים, כולל זכיות באוסקרים או פרסי אופיר. ועכשיו, מהנוחות של ביתכם אתם יכולים לזפזפ בין הסרטים מסין ומארה”ב ולנסות לאתר בעצמכם את עתודת הקולנוע. tisffonair.com

יאיר רוה

 

ילדים

לקרוא יחד על גיבורי תרבות

 

 

 

בית מלאכה לספרי ילדים, כך מגדיר עצמו בית ההוצאה לאור “צלטנר”, וזוהי ללא ספק הגדרה מדויקת, כיוון שכל ספר שיוצא ממנו הוא מלאכת מחשבת, החל מהרעיון, דרך הכתיבה ועד למוצר המוגמר. עם טקסט מינימלי מוקפד בשפה לא מתיילדת, ואיורים נהדרים ומוחשיים הם מצליחים להעביר לקורא הצעיר והוריו ביוגרפיות של גיבורי, ובעיקר גיבורות, תרבות והיסטוריה שסיפור חייהם הוא נכס רוחני וערכי בארץ ובעולם. כל ספר נפתח בסיפור על הילדות ומסתיים עם ציטוט מאפיין. לאחרונה גם החלו להוציא את ספריהם גם בערבית. אחרי מארי קירי, אגתה קריסטי, קוקו שאנל, זאהה חדיד, רות ביידר גינסבורג ועוד רבים, יצאו החודש במסגרת הסדרות “קטנים גדולים” ו”קטנות גדולות”, שלושה ספרים חדשים: על אריתה פרנקלין, מרטין לותר קינג וז’אן מישל בסקייה, דרכם עשוי להתעורר דיון עם הילדים על גזענות ומאבק באי שוויון, או כפי שאמרה זאת “מלכת הנשמה” פרנקלין, “כולנו דורשים ורוצים כבוד - גבר או אשה, שחור או לבן, זו זכות האדם הבסיסית שלנו”.

מאיה נחום שחל

 

שופינג

לדפוק הופעה כשיורדים לסופר

 

 

 בגדי הפיקה של דנה קיי בגדי הפיקה של דנה קיי

 

“חשבתי על בגדים שיתאימו לסגר”, אומרת דנה קריב, בוגרת שנקר שהוציאה עכשיו למותג שלה “דנה קיי”, קולקצייית פריטים מבד פיקה, בהם כובע טמבל, מכנסי ברמודה ומכנסי טרנינג, חולצות מכופתרות וסוויטשירט. הפריטים כולם מאותו בד כותנה בדוגמת ופל הזכור לרבים מאתנו מהילדות, ומעלה זכרון נוסטלגי של שמיכת פיקה המותירה סימנים על הלחי. “הסגנון הוא לא פורמלי מדי מצד אחד, ולא חוראני מדי מצד אחר. בגדים שיהיה אפשר גם לצאת אתם החוצה, לקנות בסופר, למשל”, היא מסבירה. הדגמים הראשונים נחטפו. הרעיון מאחורי הדגמים הוא שהם יוניסקס, מיועדים לנשים ולגברים, לצעירים ומבוגרים כאחד. הצבעוניות הפסטלית הבהירה נעימה לעין, הבד נעים למגע. הקולקציה הקטנה הזאת של קריב, שפריט מעבודת הגמר שלה בשנקר צולם לקליפ “אמבולנס” של יונתן מרגי ונעה קירל, היא דוגמא טובה לשימוש נגיש בחומר. באינסטגרם: @shopdanak

עילית מינמר

 

 

פודקאסט

לבלות שעה מרתקת עם זויה צ’רקסקי

 

 

 ציור של צ'רקסקי ציור של צ'רקסקי צילום: יריב כץ

 

מדוע האמנית זויה צ'רקסקי לא הפכה למחליקה על הקרח? איך משלב אוריאל קון בין אדריכלות, מוזיקה וספרות? את כל זה ועוד תוכלו לגלות באמצעות "לשם שמיים", פודקאסט חדש שהוא שיתוף פעולה של מגזין האמנות והתרבות המקוון, "ערב רב", ובית הנסן, מרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה בירושלים. בפודקאסט, שהוא עדיין אחד היחידים בארץ שעוסקים באמנות ותרבות, מראיינים עורכי המגזין הותיק, יונתן אמיר ורונן אדלמן, יוצרים מקומיים. כל אחד מהם, בפרק נפרד, מתייחס לעבודתו, להצלחה מול כשלון, למקורות השראה, לעולם התרבות והאמנות בתקופה הלא-ברורה הזו ועוד. בין המשתתפים: המאיירות בתיה קולטון ורותו מודן, והמעצב רמי טריף ועוד. להאזנה: buzzsprout.com/1337275

רעות ברנע

 

מתכון

עוגת שמרים חלבה טבעונית

שקמה יעקבי, tivoneat.co.il

 

 

 צילום: שקמה יעקבי

 

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח כוסמין לבן/ חיטה לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס חלב שקדים/ סויה מעט חם
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף טחינה
  • 1  כף סילאן
  • ¼ כוס שמן
  • ממרח שוקולד טבעוני
  • 100-150 גרם חלבה
  • חופן שוקולד לבן טבעוני
  • אחרי ההתפחה:
  • 2 כפות חלב סויה
  • 3-2 כפות סילאןן/ מייפל

 

אופן ההכנה

 

  • בקערה מערבבים את המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים מלבד השמן ומערבבים בעזרת כף עד שמתקבלים גושים.
  • מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות בידיים או במיקסר (אם הבצק מאוד דביק להוסיף מעט קמח מידי פעם) יוצרים כדור ומשמנים אותו, מניחים בקערה גדולה משומנת ועוטפים את הקערה במגבת או בניילון נצמד. מניחים במקום חמים לשעה עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • כשהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ולשים קצת על משטח מקומח.
  • מרדדים למלבן רחב בעובי חצי ס"מ ומורחים עליו ממרח שוקולד. עליו מפזרים חלבה ושוקולד לבן.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים את הרולדה לאורך, כך שקצה אחד עדיין מחובר וכל השאר חתוך לשניים, וקולעים בצורת צמה.
  • מניחים בתבנית אינגליש קייק או בתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
  • אחרי ההתפחה, מושחים היטב בחלב סויה (2 כפות). אופים בחום של 180 מעלות במשך 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מושחים במייפל או סילאן (2 כפות). מקררים לפחות חצי שעה לפני שחותכים.

רעות ברנע

 

x