מדטרוניק משקיעה בביופרוטקט הישראלית שגייסה 9 מיליון דולר
ביופרוטקט פיתחה פלטפורה ליצור בלונים מבוססי פולימר המתכלים ונספגים בגוף המטופל. ההון ישמש את החברה למימון הניסוי הקליני שהיא עורכת במספר רב של מרכזים רפואיים לקבלת אישור של ה-FDA למוצר המוביל שלה, ProSpace Balloon Spacer, המגן על מטופלי סרטן הערמונית העוברים הקרנות, וכן להרחבת הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה
ביופרוטקט, שפיתחה פלטפורה ליצור בלונים מבוססי פולימר המתכלים ונספגים בגוף המטופל, גייסה 9 מיליון דולר מקרן ההשקעות פרגרין ומשקיע נוסף בינלאומי. כל אחד השקיע 4.5 מיליון דולר. לכלכליסט נודע שהמשקיע הנוסף שאת שמו נמנעו החברות מלחשוף בהודעתן, היא ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק. הגיוס משלים סבב של 25 מיליון דולר בסבב סדרה D.
- מדהסנס גייסה 18 מיליון דולר עבור טכנולוגיה לניטור כאבים
- איוניר הישראלית מגייסת 11 מיליון דולר
- פורשה משקיעה 2.5 מיליון דולר באורורה לאבס הישראלית
המשקיעים החדשים הצטרפו לסיבוב שהובל על ידי קרן אלמדה והפמילי אופיס של וינסנט צ'נגוויז, יו"ר קונצנזוס ביזנס גרופ ומשקיע פרייבט אקוויטי בולט בישראל ובבריטניה, המתמקד במדעי החיים. בנוסף השקיעו בגיוס קרן KBI הדרום קוראנית וקרן טריוונצ'רס.
ההון ישמש את החברה למימון הניסוי הקליני שהיא עורכת במספר רב של מרכזים רפואיים לקבלת אישור של ה-FDA למוצר המוביל שלה, ProSpace Balloon Spacer המגן על מטופלי סרטן הערמונית העוברים הקרנות, וכן להרחבת הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה.
יותר מ-1.1 מיליון גברים מאובחנים עם סרטן הערמונית ברחבי העולם מדי שנה, וכ-400,000 מהם יעברו טיפולי הקרנות. טיפולי הקרנות בסרטן הערמונית הוגבלו בעבר מחשש לנזק קרינתי העלול להיגרם לרקטום.
הבלון המתכלה ProSpace Balloon Spacer, שהוא המוצר הראשון של ביופרוטקט, מסייע בצמצום נזקי טיפול הקרינה בכך שהוא מרחיק פיזית את בלוטת הערמונית מהאיבר הסמוך הנמצא בסיכון – הרקטום. ה-Spacer מאפשר לרופאים מרווח של יותר מ-1.5 ס"מ הנראה לעין באולטרה סאונד ובטומוגרפיה ממוחשבת (CT). ה"ספייסר" נותר יציב במהלך טיפול ההקרנה ונספג לתוך הגוף עם סיומו.
צינור המוצרים העתידי של ביופרוטקט מייצג שוק פוטנציאלי של כ-4 מיליארד דולר, הכולל בין השאר הגנה על רקמות בריאות במהלך טיפול קרינתי בסרטן צוואר הרחם, סרטן הלבלב וכירורגיה כללית. הרב-תכליתיות של הבלון הפולימרי, העניין שמגלים בו רופאים ואימוצו המהיר זכו לתיקוף נוסף בשנה שעברה כאשר חברת אורתוספייס, המתמקדת ביישומים של שרירי השלד שהתפצלה בעבר מביופרוטקט, נרכשה על ידי החברה האמריקאית סטרייקר בסכום של כ- 220 מיליון דולר.
גיל רוזן, מנכ"ל ביופרוטקסט, ציין בנוגע לגיוס: "הסגירה הסופית של הגיוס תאפשר להשלים הנסוי הראשי מול ה-FDA, לקבל אישור ה-FDA , ולהאיץ פיתוח המוצרים הבאים".
יופרוטקט הוקמה ב- 2004 על ידי ד"ר אדריאן פז, פרופסור אבי דומב, ושאול שוחט המשמש היום כ-CTO. משרדי החברה בצור יגאל, החברה גייסה כ 12 מיליון דולר עד גיוס זה