"המעצמות ישקיעו הון בתשתיות - ומחירי הסחורות יזנקו"
אנליסטים מעריכים כי הגל הבא של התאוששות כלכלית ברחבי העולם יכלול השקעות מאסיביות בתשתיות מצד המעצמות הגדולות בעולם. זה יעזור לביקוש לנפט - ויקפיץ את מחירי הסחורות
הגל הבא של התאוששות כלכלית קרוב לוודאי שיתבסס על השקעות בתשתיות הקשורות לסחורות, כך מעריכים אנליסטים שהתראיינו לאתר CNBC. התחזית הזו מתפרסמת בעוד השחקנים בשוק עוקבים מקרוב אחר מידת החוזק של ההתאוששות הכלכלית, לנוכח העלייה בתחלואה במדינות רבות.
- איך עובד שוק הנפט, ולמה הגיוני שהמחיר במינוס 50
- בנק אוף אמריקה: מחיר הזהב יגיע ל-3,000 דולר
- ענף המחסנים עשוי להתאושש ראשון בחלוף הקורונה
בעקבות התפשטות הקורונה מרבית התחזיות הנוגעות לכלכלה העולמית הן קודרות, אך הדיווח של סין על הייצור התעשייתי באוגוטסט מהווה נקודת אור.
הכלכלה השנייה בגודלה בעולם דיווחה ביום שלישי כי הייצור התעשייתי טיפס באוגוסט בשיעור הגבוה ביותר זה שמונה חודשים לאחר שעלה ב-5.6% לעומת השנה שעברה, ובכך העלתה את התקווה כי ההתאוששות שלה צוברת תאוצה בין השאר הודות לתמריצים הממשלתיים.
"כבר ראינו התאוששות בגזרת המתכות בסין", הגיב מקס לייטון מסיטי. "זה מדהים לראות את ההתאוששות החזקה של סין בתחום הבנייה", המשיך וציין גם את הראלי "המרהיב" בתחום הסחורות התעשייתיות. לייטון הגדיר "שלושה זרזים גדולים" אחריהם כדאי למשקיעי הסחורות לעקוב עד סוף השנה: חדשות בנוגע לחיסון נגד קורונה, החוזק של ההתאוששות הכלכלית בסין והיקף תכנית הסיוע האמריקאית.
"אני מעריך שחלק ניכר מהתמריצים יהיו קשורים לתשתיות. אנחנו כבר יודעים שיש גירעון עצום בהשקעות בתשתיות במדינות מפותחות רבות וזה משהו שיש לטפל בו בתקופה הזו", הגיב גם ניטאש שאה, מנהל חטיבת המחקר בחברת ההשקעות הנו יורקית וויזדום טרי. "מדוע לבזבז משבר טוב? אפשר להעביר בתקופה הזו תכניות תשתיות רבות שמחכות כבר עשורים", הסביר.
אנדי קריטצ'לו מ- S&P Global Platts אמר דברים דומים כבר בחודש שעבר. "אם מסתכלים על התגובה של המדינות למשבר הקורונה, אז הייתה תגובה פיסקאלית, הבנקים המרכזיים הורידו את שיעורי הריבית והזרימו הון לכלכלות, כך שהשלב הגדול הבא הוא השקעות עתק בתשתיות", טען. "זה קרה גם במשבר הפיננסי של 2008-2009 ויצאנו ממנו עם ראלי בשוקי הסחורות". קריטצ'לו הוסיף כי הוא עוקב במיוחד אחרי עפרת ברזל, שלהערכתו המחיר שלהם יזנק אם ההתאוששות אכן תתבסס על השקעה בתשתיות.
הוא מעריך גם כי בקרוב צפויות כמה מהכלכלות הגדולות בעולם, ביניהן סין, הודו וארה"ב להכריז על פרויקטי תשתיות. זאת בהתבסס על כך ששני המועמדים לנשיאות ארה"ב הבטיחו כי ישקיעו נכבדות בתשתית. "זה יעזור לביקוש לנפט וזה יועיל לכל הסחורות הנסחרות", הדגיש.