$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הייקון חותרת להנפקה לפי שווי של יותר מחצי מיליארד שקל

החברה מיבנה, המפתחת מכונות דפוס מתקדמות, רוכבת על גל חברות הטכנולוגיה בבורסת תל אביב ומנהלת רוד שואו בדרך להנפקה מתוכננת בחודשים הקרובים. עד כה גייסה הייקון 40 מיליון דולר ממשקיעים, בראשם בני לנדא ואראל מרגלית

גולן חזני 07:2914.09.20

לגל חברות הטכנולוגיה שמתדפקות על דלתות הבורסה בתל אביב מצטרפת הייקון (HighCon). ל"כלכליסט" נודע כי החברה מיבנה, המפתחת מכונות דפוס לחיתוך ויצירת קווי קיפול באריזות קרטון, מנהלת רוד שואו לקראת הנפקה לפי שווי של יותר מחצי מיליארד שקל.

 

ההנפקה אמורה להתבצע בחודשים הקרובים. עם המשקיעים של החברה נמנים מייסד אינדיגו בני לנדא וקרן JVP של אראל מרגלית. את ההנפקה מובילה פועלים איי.בי.איי.

 

הייקון, שהוקמה ב־2009 על ידי אביב רצמן ומיכאל זימר, גייסה עד היום 40 מיליון דולר. מחצית מהסכום גויס בשנת 2017, בסבב שהובילה קרן JVP. בסבב השתתפו המשקיעים הקודמים בחברה, לנדא ונצ'רס של מייסד אינדיגו בני לנדא, שהשקיע בחברה כבר בשנת 2010; קבוצת ההשקעות LR; וכן OurCrowd ו־Go Capital. ההון שגויס שימש את החברה להשלמת פיתוח דור חדש של מכונות להכנת אריזות, וכן להרחבת מערך השיווק שלה ברחבי העולם. דירקטוריון החברה מתהדר בלנדא ובפיונה דרמון, נציגת JVP.

 

 

מימין: אראל מרגלית, בני לנדא והיו"ר החדש עמיחי שטיינברג מימין: אראל מרגלית, בני לנדא והיו"ר החדש עמיחי שטיינברג

 

הייקון פיתחה מכונת דפוס המייצרת אריזות, כרטיסי ברכה וחומרי פרסום בתהליך דיגיטלי ואוטומטי, בהתבסס על אלגוריתמים מתקדמים והנדסת חומרים. התהליך נועד להחליף את השיטה הקיימת זה יותר מ־150 שנה ונהוגה כיום, המתבססת על לוח עץ ומתכת וחיתוך ידני; זו דורשת עלויות גבוהות ותהליך איטי יחסית. הטכנולוגיה של הייקון מאפשרת לחתוך את הזמנים הדרושים לייצור אריזות מורכבות מרמה של שבועות לכמה שעות.

 

הייקון, שמעסיקה 100 עובדים, פועלת בשני שווקים מרכזיים: שוק מוצרי הדפוס המסחרי, שהיקפו הכולל מוערך ב־170 מיליארד דולר בשנה, ושוק אריזות הקרטון, שמוערך ב־82 מיליארד דולר בשנה.

 

לפני שבועיים מונה עמיחי שטיינברג, שפרש במרץ האחרון מתפקיד מנכ"ל אורבוטק, ליו"ר הייקון. מנכ"ל הייקון מאז מרץ 2019 הוא שלמה נמרודי, שכיהן בעבר כמנכ"ל רמות, חברת המסחור הטכנולוגי של אוניברסיטת תל אביב. נמרודי החליף את רצמן המייסד בתפקיד, ומינויו אותת על הכוונה של הייקון לצאת להנפקה. כפי שהודיעה החברה אז, "נמרודי הוא בעל ניסיון רב־שנים בהובלת חברות גלובליות, והוא הוביל הנפקה ראשונית של שלוש חברות. חברות הדפוס אינדיגו היא אחת מהחברות שנמרודי הוביל כסמנכ"ל כספים".

 

הבורסה נהנית מהניסיונות הגוברים של חברות טכנולוגיה להנפיק בה. זאת אחרי ששני עשורים חיזרה אחריהן ונדחתה לטובת הנפקה בנאסד"ק או בלונדון. לאחרונה מילניום הביאה לבורסה את יצרנית תחליפי הבשר savor eat; אקווריוס, שפיתחה מנוע שפועל ללא שסתומים, שמן, מצתים ועם חלק נע אחד בלבד, מעונינת לגייס 250-200 מיליון שקל ומושקעים בה בין היתר מריוס נכט וליאון רקנאטי. גם אקופיה, המייצרת רובוט לניקוי פאנלים סולאריים, שואפת לגייס 200 מיליון שקל, ובה מושקעים שאול שני וליאון ויהודית רקנאטי.

 

הביצועים החיוביים של מניות הטכנולוגיה בארה"ב במשבר הנוכחי קרצו לחברות הישראליות. רוח גבית הגיעה גם מתיקון 43 שהובילו רשות החדשנות, משרד האוצר ורשות ני"ע. במסגרתו משקיעים מוסדיים שישקיעו במניות הייטק יקבלו הבטחה לרצפה בשווי של 40% מהתיק.

 

x