ניצלה מפשיטת רגל: ענקיות הקניונים סיימון וברוקפילד רוכשות את ג'יי.סי פני
לפי הצעה שהוגשה לבית המשפט: סיימון פרופרטי וברוקפילד פרופרטי יזרימו לקופת החברה 300 מיליון דולר ויקחו על עצמן חוב של 500 מיליון דולר - הנושים יקבלו חלק מהסניפים ומרכזי ההפצה תמורת מחילה על חלק מחוב של 5 מיליארד דולר; לאחר השלמת העסקה תקבל הרשת מוולס פארגו אשראי של 2 מיליארד דולר
- לורד אנד טיילור, רשת הכלבו הוותיקה ביותר בארה"ב, הודיעה על פשיטת רגל
- בארזים נפלה: ברוקס בראדרס הגישה בקשה לפשיטת רגל – מנסה לאתר רוכש
- סירק דה סוליי הגיע לפשיטת רגל; בעלי המניות צפויים להזרים 300 מיליון דולר
סכום ההשקעה מחולק לשניים - סיימון וברוקפילד יזרימו 300 מיליון דולר במזומן לקופת החברה וייקחו על עצמן חוב של 500 מיליון דולר. לפי תנאי העסקה שהובאה לאישור בית המשפט, וולס פארגו יעניק לרשת בתי הכלבו תחת הבעלות החדשה אשראי של 2 מיליארד דולר.
במקביל, הנושים של ג'יי.סי פני יקבלו לידיהם חלק מהסניפים וחלק ממרכזי ההפצה תמורת ויתור על חלק מסכום החוב העומד על 5 מיליארד דולר. אם אכן ההסכמות יאושרו בבית המשפט, 650 סניפים של ג'יי.סי פני ימשיכו לפעול וחשוב לא פחות, יינצלו כ-70 אלף משרות.
ג'י.סי. פני, רשת בתי הכל בו שהוקמה לפני 118 שנה, הגישה לביהמ"ש באמצע חודש מאי בקשה להגנת צ'פטר 11 (מקבילה להקפאת הליכים) – והיתה אחת הקמעונאיות הגדולות ביותר שעשו זאת מאז תחילת המגיפה והסגר בארה"ב.
כחלק מבקשת ההגנה מפנים נושים הודיעה ג'יי.סי. פני כי תצא להליך הבראה שיכלול סגירת שליש מ-846 הסניפים שלה במהלך השנתיים הבאות – מהלך שיותיר אותה עם 600 חנויות. עתה נראה שהמספר יעמוד כאמור על 650.
מאז תחילת השנה הגישו יותר בארה"ב מ-40 קמעונאיות בקשה להגנת צ'פטר 11 במסגרת הליך פשיטת רגי – כ-25 מהן מאז התפרצות המגיפה. רשתות בתי הכלבו נאבקו על הישרדותן עוד לפני פרוץ משבר הקורונה והוא היה למעשה הקש ששבר את גב הגמל.