ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת המעסיקים

איציק שמולי: "בשנת 2021 נכשיר כמאה אלף ישראלים שיוכלו לשוב לשוק העבודה"

שר העבודה והרווחה בוועידת המעסיקים של כלכליסט: "יש להפסיק את מודל החל"ת ולעבור למודל סבסוד שכר, זה הדבר הנכון לעשות כפי שעושות 25 מדינות באירופה. במקום לשלם דמי אבטלה, יש לסייע למעסיקים". שמולי הוסיף, "עד תקופת החגים יש היגיון בהארכת מודל החל"ת אך כעת יש צורך באסטרטגיה שונה שתסייע בשימור מועסקים במקומות העבודה וגם בהשבתם למעגל התעסוקה"

תומר הדר 13:4909.09.20

 

 

"המצב במשק הוא מצב חמור – אנו רואים שהקורונה אינה מגיפה בריאותית בלבד, זוהי מגיפה כלכלית, משבר כלכלי כפי שלא ידענו מאז מלחמת יום הכיפורים". כך פתח את דבריו איציק שמולי, שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, בוועידת המעסיקים בהתייחסו ל- 800 אלף ישראלים מובטלים או כאלה שנמצאים בחל"ת.

 

לדבריו, "אנו צריכים להיערך בהתאם ולכך דוחפים במשרדנו - יש כמה צעדים שחייבים לבצע מידיית – ראשית יש להשקיע מאסיבית בהכשרות מקצועיות, בשנת 2021 נכשיר כמאה אלף ישראלים שיוכלו לשוב לשוק העבודה. שנית יש להפסיק את מודל החל"ת ולעבור למודל סבסוד שכר, זה הדבר הנכון לעשות כפי שעושות 25 מדינות באירופה. במקום לשלם דמי אבטלה, יש לסייע למעסיקים, המדינה תשלם פחות, עובדים ישמרו במקומות העבודה לאחר שהושקעו לא מעט משאבים בהכשרתם וכמובן שזה טוב לעובדים שישמרו על פרנסתם. שלישית, אל לנו לשכוח שיש לנו אוכלוסיות רווחה שאסור שישארו מאחור, יש כל כך הרבה ישראלים שעוד לפני הקורונה לא ידעו היכן נמצאת לשכת הרווחה בעירם וכעת הם מתדפקים על דלתותיה, זה כולל קשישים, נכים, חד הוריות. במסגרת צעדי הקורונה הראשונים הם קיבלו מענה, אך מענה זה חייב להמשיך ולהיות רלוונטי".

 

איציק שמולי שר העבודה והרווחה איציק שמולי שר העבודה והרווחה צילום: אבי מועלם

 

מודל החל"ת תקף עד יולי 2021, אך האם יתכנו מודלים אחרים שיכנסו לתוקף לפני מועד זה? לדברי שמולי: "מודל החל"ת היה נדרש לפרק הזמן בו הסתיימה תקופת הזכאות של מאות אלפי ישראלים לאבטלה ולא היה להם פתרון אחר. עד תקופת החגים יש היגיון בהארכת מודל החל"ת אך כעת יש צורך באסטרטגיה שונה שתסייע בשימור מועסקים במקומות העבודה וגם בהשבתם למקומות העבודה, גם במשרות חלקיות כאשר המדינה היא זו שתשלם את החלק היחסי של השכר - זהו המהלך האסטרטגי החשוב ביותר, זהו מודל המיושם על ידי 25 מדינות ומדינת ישראל צריכה להעמיד כלי זה לרשות המעסיקים במשק. גם במערך ההכשרות המקצועיות, אסור שהעובדים המגיעים להכשרה מקצועית יפגעו מן העובדה שהם הגיעו כדי לבצע את ההכשרה. אני עומד על כך שמועסקים שעושים שינוי לא יצטרכו לשלם כסף כפי שהיה עד היום אלא ימשיכו לקבל דמי אבטלה".

 

יצוין כי הצהרות לחוד ומציאות לחוד: לעת עתה הצעותיו של שמולי המועלות גם במסגרת הכנס אינן מתקבלות על ידי שר האוצר וראש הממשלה.

 

לדבריו: "בחלק גדול מהצעדים ראש הממשלה, שר האוצר והממשלה כן קיבלו את המלצותי. ב-110 הימים הראשונים לכינון הממשלה משרד העבודה והרווחה היה שותף להחלטות בהיקף של 18 מיליארד שקל. איני זוכר מתי המשרד עסק בתקציבים בסדר גודל כזה, ואין ספק כי אתגרים רבים בדרכנו. אם מדינת ישראל רוצה להיחלץ מן המשבר עלינו לקבל את ההחלטות הנכונות בהקשרים אלה – לעודד הכשרה מקצועית בשותפות הדוקה עם המעסיקים למשל, המעסיקים יודעים הכי טוב מה הן המיומנויות הנדרשות בשוק העבודה. אני סבור גם שמעסיקים צריכים לקבל מענקי התמדה וקליטה - ויסייעו לעובדים להשתלב במקומות עבודה. החלטה זו של ללכת למודל סבסוד שכר היא חשובה. אסור שבגלל דוגמטיות וקבעון מחשבתי אנו נשקע לאבטלה עמוקה יותר ולמיתון עמוק יותר שממנו נתקשה להיחלץ".

 

עוד הוסיף שמולי, "ברור שהתחזיות הראשוניות של הכלכלנית הראשית לגבי השנה הבאה, שמדברת על עשרה אחוזי אבטלה בסוף שנת 2020 היו אופטימיות מדי. אנו לא נרד בצורה כזו חדה בשיעורי האבטלה והדבר יקח זמן. המפנה יגיע עם הצגת חיסון, הדבר מבוסס על ציפיות והערכות והעובדה שבמשק אין ודאות ומודל החל"ת מספק לאנשים רשת ביטחון חשובה, אך לא ניתן להתכחש לעובדה שהמודל הזה גם מהווה סוג של חסם בכל הקשור ביכולתנו להוציא אנשים להכשרות וגם לתעסוקה. אני מדגיש כי מי שאין ביכולתו ללכת להכשרה מקצועית ואין ביכולתו להשתלב במסגרת תעסוקה, אנו כמדינה חייבים להבטיח את רשת הבטחון שלו, אסור שהקרקע תישמט תחת רגלי מאות אלפי אנשים – ועם זאת עלינו למצוא מנגנונים חכמים שכן יעודדו יציאה לתעסוקה והכשרה מקצועית, אחרת יקח לנו זמן רב להיחלץ מן המשבר. יודגש כי 2021 תהיה שנת המבחן שלנו, זה לא שהקורונה תהיה מאחורינו בשנת 2021 וגם לא המשבר הכלכלי- השאלה היא האם אנו נדע כמדינה וממשלה לבצע את הצעדים הנדרשים שיאפשרו לנו אורך נשימה להיחלץ ממשבר זה ולבצע צעדים נוספים בהמשך".

 

ועם זאת, קשה להתעלם מן העובדה שנושא הקדמת הבחירות עדיין מרחף ברקע, למרות הקורונה. לדברי שמולי: "האתגר עדיין פוליטי. הממשלה אינה מסתכלת שנה קדימה, בממשלה יש לתקן זאת, שילמנו מחיר יקר להיכנס לממשלה ולטפל בקורונה שאינה רק מגיפה בריאותית, היא גם מגיפה כלכלית ואנו נכנסנו פנימה למרות שזו לא ממשלת חלומותינו. אבל אירוע כזה שקורה מדי מאה שנה, הוא משבר לאומי שנדרשנו אליו ואנו שואפים לטפל בו. כל שותפינו צריכים להבין שזו המשימה וזו המטרה שלשמה אנו כאן, לכן יש לקיים תקציב, ודאות ויציבות, יש לממש את ההסכם הקואליציוני שנחתם לפני כמאה ימים. כיום אין אזרח אחד בישראל שחושב שיש להוסיף כעת גם משבר פוליטי והליכה לבחירות נוסף על המשבר הכלכלי והמשבר הבריאותי. הליכה לבחירות אינה נכונה ויש לטפל כעת במשבר".

x