$
בארץ

דיווח שוטף

שיא במספר החולים קשה, אתמול אובחנו 3,563 נדבקים חדשים

ראש העיר בני ברק: "הסגר הלילי מיותר ופוגע בתושבים"; יו"ר סיעת יהדות התורה: "מי שיכול - שיפתח בתי ספר בערים אדומות"; שיא נדבקים יומי חדש: אתמול נרשמו 3,506 חולים מאומתים, לפי נתוני משרד הבריאות; הערכות באוצר: "עלות סגר מלא - 5-6 מיליארד שקל לשבוע, 3-4 מיליארד בחגים"

כלכליסט ו-ynet 20:4209.09.20

נגיף הקורונה תמונת מצב בארץ ובעולם

 

טבלת היישובים לפי תוכנית הרמזור

 

 

 

20:40 - שיא במספר החולים קשה, אתמול אובחנו 3,563 נדבקים חדשים

 

בבתי החולים בישראל מאושפזים 478 חולי קורונה במצב קשה - נתון שיא מפרוץ המגפה בישראל. מנתוני משרד הבריאות עולה כי 143 חולים מונשמים ומצבם של 163 חולים מוגדר בינוני. בסך הכל ישנם 31,263 חולים פעילים. ביממה האחרונה מתו עוד 13 בני אדם מהנגיף ומספר המתים הכולל הגיע ל-1,053. מחצות ועד 19:00 נערכו עוד 25,446 בדיקות ואובחנו 2,355 נדבקים חדשים. אתמול נערכו 44,542 בדיקות ואובחנו 3,563 נדבקים חדשים. מפרוץ המגפה אובחנו בישראל 140,658 נדבקים.

 

 

מחלקת קורונה בשיבא מחלקת קורונה בשיבא צילום: איי אף פי

 

19:05 - ראש העיר בני ברק: "הסגר הלילי מיותר ופוגע בתושבים"

 

ראש העיר בני ברק, אברהם רובינשטיין​, התייחס בישיבת מועצת העיר לסגר הלילי שהוטל על העיר ואמר: "הסגר הזה מיותר וללא תועלת. אנא, הסירו את הסגר מעל עירנו ותנו לנו להפעיל את גני הילדים ומוסדות החינוך לפני שהנזק ילך ויגדל". הוא הוסיף: "הסגר פוגע בתושבים ומחזק את הסטיגמה, למרות שאנחנו ממשיכים לרדת באחוזי התחלואה".

 

18:30 - הערכות באוצר: "עלות סגר מלא - 5-6 מיליארד שקל לשבוע, 3-4 מיליארד בחגים"

 

גורמים באוצר הזהירו היום כי "עלות של סגר מלא תעמוד על 5-6 מיליארד שקל לשבוע רגיל 3-4 מיליארד לשבוע בתקופת החגים". לדבריהם "העלות הכלכלית של הסגר תהיה גבוהה מדי למשק".

 

תוך כך, מנכ"לית האוצר קרן טרנר אייל שלחה היום לפרויקטור הקורונה רוני גמזו ומנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי מסמך המפרט את עקרונות משרד האוצר לצעדי ריסון עתידיים.

  

בראשית המסמך ציינה טרנר אייל כי "משרד האוצר מתנגד להטלת סגר כללי על האוכלוסייה". ואולם היא מבקשת לקבוע עקרונות מפתח במידה שהממשלה תקדם הגבלות נוספות - למרות התנגדות האוצר העקרונות הם כי חינוך מהגיל הרך ועד כיתה ד' (כולל) יימשך כסדרו, למעט ביישובים אדומים. לטענתם, ההיגיון הבריאותי נובע מכך שילדים פחות מדבקים וכי השארותם בבית תמנע מהוריהם לעבוד.

  

העיקרון השני קובע כי פעילות מקומות עבודה צריכה להמשך כסדרה ובהתאם לתו הסגול. העיקרון השלישי קובע כי לא יהיה איסור על מסחר - אלא לכל היותר צמצום של הפעילות. 

 

14:30 - יו"ר סיעת יהדות התורה: "מי שיכול - שיפתח בתי ספר בערים אדומות"

 

יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס, קרא הבוקר "לפתוח בתי ספר בערים אדומות". בריאיון הוא תקף את ההחלטה להטיל סגר והגבלות על רשויות שבהן שיעור התחלואה גבוה: "סגר לא יעיל, גם פרופ' גמזו אמר. זה רק עונש ליישוב". הוא קרא לפצות כספית את אותן רשויות: "לא הגיוני שאמא ואבא לא יילכו לעבודה, שמישהו ייקח אחריות".

 

 

יצחק פינדרוס יו"ר סיעת יהדות התורה יצחק פינדרוס יו"ר סיעת יהדות התורה צילום: דוברות הכנסת

 

ברקע האמירה של פינדרוס, יש לציין כי למרות השבתת מערכת החינוך העירונית בבני ברק - במערכת החינוך השייכת למוכש"ר (מוכר שאינו רשמי) ובהם תלמודי התורה, הלימודים נמשכו כרגיל.

גם בירושלים, בשכונות שעליהן הוטל סגר לילי ובוטלו לימודים, תלמודי תורה פעלו הבוקר כרגיל. ראש מנהל החינוך החרדי, שמוליק גרינברג, שלח אתמול מכתב למנהלי מוסדות החינוך בשכונות הסגר שבו הוא עדכן על ביטול הלימודים. הוא הדגיש במכתב כי מדובר בהנחיות הממשלה, והמליץ למוסדות לנהוג לפי הוראות הרבנים.

 

"הוראות אלו הן הוראות ישירות הנגזרות מהחלטת הממשלה, בהמשך ימסרו הוראות שונות על ידי גדולי התורה. ישאל כל מוסד את רבותיו כיצד לנהוג", כתב גרינברג.

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה לדברים הללו: "מיד עם כניסת העוצר הלילי לתוקף, עיריית ירושלים הוציאה לכל אנשי החינוך בעיר הודעת הבהרה, החתומה על ידי ראש מנהל החינוך, ובה הסברים כיצד לנהוג בהתאם להנחיות הממשלה. כל התכתבות אחרת אינה רלוונטית".

 

גם באשדוד בתי הספר פעלו כאשר תושבים טענו ל"הנחיות לא ברורות", כמו גם תלמודי התורה בירושלים. 

 

11:30 - שיא חדש במספר הנדבקים - 3,506 חולים אומתו אתמול

 

לפי נתוני משרד הבריאות, אתמול נרשם שיא יומי חדש במספר הנדבקים - 3,506 חולים מאומתים. עוד לפי הנתונים, 44,456 תוצאות בדיקות התקבלו אתמול.

 

138,719 מאומתים מפרוץ המגפה. 472 חולים שמצבם מוגדר קשה. 140 מונשמים. 1,048 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.

 

 

11:20 - שירות התעסוקה: 5,908 דיווחים על חזרה לעבודה ביממה האחרונה; 2,375 דורשי עבודה חדשים

 

שירות התעסוקה פרסם היום כי מהדיווח האחרון אתמול ועד היום ב-7:00 בבוקר, התקבלו בשירות 5,908 דיווחים על חזרה לעבודה, לעומת נרשמו 2,375 דורשי עבודה חדשים.

 

עוד לפי השירות, כי מאז תחילת ההקלות לשחרור המשק מהסגר הראשון, ב-19 באפריל, התקבלו 612,116 דיווחים על חזרה לעבודה, ובמקביל, נרשמו 276,347 דורשי עבודה.

כיום רשומים בשירות התעסוקה 746,137 דורשי עבודה, מהם 432,327 בחל"ת.

 

 

11:17 - מנכ"ל משרד הבריאות למנהלי בתי החולים: "אם הולכים לסגר - הוא יימשך חודש"

 

אפשרות לסגר ממושך? בישיבת "זום" שהתקיימה אתמול (שלישי) בין בכירי משרד הבריאות ובהם השר יולי אדלשטיין והמנכ"ל פרופ' חזי לוי למנהלי בתי החולים, אמר לוי כי אם יוטל סגר גורף, הוא ייארך זמן ממושך: "אם הולכים לסגר – הוא יימשך חודש".

 

זוהי למעשה ההערכה הראשונה שניתנה עד כה לגבי מסגרת הזמן של סגר כללי, שכן עד כה דובר על הגבלות בתקופת החגים ללא קביעת משך הזמן שלהן. גורמים שהשתתפו בישיבה טענו כי קיבלו מלוי את הרושם לפיו סגר שכזה, אם יוטל, עשוי להימשך אף יותר מחודש. הדיון בקבינט הקורונה שיתקיים מחר צפוי להיות מכריע בשאלת הסגר הכללי, זאת במקביל לבחינת אפשרויות למגבלות אחרות במהלך תקופת החגים. כפי שפורסם, אחת האפשרויות שתובא לדיון היא סגירת מערכת החינוך במהלך תקופת החגים על מנת לצמצם סיכויים להדבקת משפחות התלמידים.

 

חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות

 

"הבכירים היו בשוק", אומר גורם שבקיא בפרטי הישיבה, שבה סיפרו המנהלים על המצב הקשה עמו הם מתמודדים בבתי החולים, ועל החשש מפני הגעה לנקודת אל חזור מבחינת מספר החולים לפני החורף. בישיבה הוצגו גם נתונים של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה של אמ"ן, ובהם הערכה כי לא ניתן יהיה להגיע למספר של 400 חולים מאומתים ביום תוך פחות מ-90 ימים.

 

ההערכה בקרב גורמים שהשתתפו בישיבה היא שפניה של צמרת משרד הבריאות לסגר כללי באופן מיידי. "אם דרושים לנו שלושה חודשים כדי להגיע למצב של 400 חולים ביום, זה מאוד מטריד. כלל מנהלי בתי החולים הביעו בפני צמרת משרד הבריאות את הדאגה העמוקה מקצב התפתחות התחלואה, החולים הקשים והמתים. לא ניכר כי יש צעדים אפקטיביים לבלימת מקרי המוות והחולים, הקשים ויכולת מערכת הבריאות לתת טיפול מלא לחולים כבר קרובה ביותר לקצה. במקביל אנחנו מתמודדים עם שחיקה קשה של הצוותים ובכל בית חולים חסרים בין עשרות למאות אנשי צוות בגלל בידוד. אנחנו קראנו לסגר מיידי ופרופ' לוי אמר שהוא יימשך לפחות חודש", אמר גורם שהשתתף בפגישה.

 

גורם אחר הוסיף: "כל מטרתה של הישיבה הייתה לבנות לובי שיזעק לסגר ויעשה את העבודה עבור הפוליטיקאים. בתי החולים אמרו שתוכנית הרמזור עובדת והציבור צייתן, ואם הייתה נעשית לפני חודש, המציאות הייתה שונה, אבל עכשיו חייבים סגר. לוי אמר שאם יהיה סגר, הוא לא יהיה לשבועיים - כי אם לחודש. הוא נימק זאת ואמר ששבועיים לא יספיקו, כי רמת התחלואה קשה, זה היה ההקשר. הרופאים גם דרשו, שאם אכן יהיה סגר של שבועיים, חייבים לפני כן להכין תוכנית יציאה הדרגתית כדי שלא נחזור על טעויות היציאה מהסגר הראשון".

 

בתוך כך, משרד הבריאות עדכן הבוקר כי אתמול אובחנו 3,496 חולים חדשים שנדבקו בנגיף הקורונה. מתחילת השבוע אובחנו 9,571 חולים חדשים. על פי הנתונים, בישראל 30,079 חולים פעילים, 925 מהם מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. 458 חולים מאושפזים במצב קשה, 138 מהם מחוברים למכונות הנשמה. 

 

11:00 - פרופ' בליצר: "אנחנו רגע לפני צעדים משמעותיים נוספים"

 

פרופ' רן בליצר, ראש קבינט "מגן ישראל", התראיין הבוקר (ד') באולפן ynet והביע חשש מהזינוק בתחלואה בישראל. עוד סיפר על הכניסה לסגר לילי, על האכיפה המועטת ועל הציבור שממשיך להתקהל למרות ההנחיות.

 

"היום הראשון של הכנסת תקנות חדשות לתוקף לרוב מתאפיין בבלבול. מהתושבים ועד גורמי האכיפה וההסברה. אני מאמין שנראה מגמת שיפור גם בהיענות הציבור וגם בגורמי האכיפה. צריך לתת צ'אנס להחלטה הזו, זו לא הייתה ההחלטה מקורית אבל זו ההחלטה שהתקבלה ואני חושב שצריך לתת לה הזדמנות. היא יכולה לסייע, היא יכולה למנוע חלק מההתקהלויות הבעייתיות ביותר".

 

"עברנו מתמונה מטרידה של תחלואה גבוהה ויציבה לתמונה מסוכנת יותר בה קיימת עלייה בתחלואה", אמר פרופ' בליצר. "זה נותן את הרמז שאולי מתקרב הזמן לצעדים נוספים, כיוון שאסור לנו להגיע למקום בו בתי החולים יהיו מלאים. בתי החולים בצפון מתחילים לשדר מצוקה אמיתית ואומרים שהם לא יודעים כמה זמן יוכלו להמשיך לתת טיפול מיטבי תחת כמות החולים החדשים שמגיעים.

 

 

9:00 - יו"ר יהדות התורה דורש פיצוי כספי לתושבים שעל יישובם הוטל עוצר לילי

 

יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס, דורש להעניק פיצוי כספי למשפחות שנפגעו עקב העוצר הלילי שהוטל על יישוב מגוריהן ובשל כך בוטלו הלימודים באזורים אלה. לדברי פינדרוס, "מונעים מאנשים לשלוח את הילדים למוסדות חינוך שעליהם הם עדיין נדרשים לשלם".

 

פינדרוס הוסיף כי, "אי אפשר להכריח עשרות אלפי בני אדם שלא להתפרנס מבלי לדאוג לרשת ביטחון חלופית. אני דורש לדאוג מיידית למענק חג שיועבר עוד לפני ראש השנה לכל אדם שפרנסתו נפגעה באזורי הסגר הלילי ולהוזלת עלות הלימודים באזורים אלה".

 

יצחק פינדרוס, יו"ר סיעת יהדות התורה יצחק פינדרוס, יו"ר סיעת יהדות התורה צילום: דוברות הכנסת

 

 

8:55 - משרד הבריאות: 3,496 נדבקים מאומתים בקורונה אובחנו אתמול

 

משרד הבריאות עדכן כי 3,496 נדבקים מאומתים בנגיף הקורונה אובחנו אתמול. בכך עלה מניין החולים הפעילים בארץ ל-30,079 בני אדם. מצבם של 458 חולים מוגדר קשה, מהם 138 מונשמים. מניין הנפטרים כתוצאה מסיבוכי הנגיף עומד על 1,040 בני אדם. אתמול נרשם שיא במספר הבדיקות - 44,454 בדיקות נערכו, מהן כ-8% נמצאו חיוביות.

 

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: איי אף פי

 

 

 

 

x