חוקרים הצליחו לפתח גיימבוי שפועל ללא סוללות
השימוש בגיימבוי לתצוגת התכלית נועד רק להדגים את היכולת של המערכת שפיתחו ושמיועדת להוות בסיס לפיתוח פלטפורמה שתוכל להחליף סוללות כאמצעי הפעלה של התקנים שונים
החלום של גיימרים רבים הוא לא להזדקק לסוללות כדי להימנע מהפסקה כלשהי. חוקרים של אוניברסיטת דלפט בהולנד ונורת'ווסטרן בשיקגו ארה"ב פיתחו מנגנון שמאפשר להפעיל קונסולה ניידת דמויית גיימבוי של נינטנדו ללא צורך בסוללות. השימוש בגיימבוי לתצוגת התכלית נועד רק להדגים את היכולת של המערכת שפיתחו ושמיועדת להוות בסיס לפיתוח פלטפורמה שתוכל להחליף סוללות כאמצעי הפעלה של התקנים שונים.
- התשובה לפלייסטיישן 5: מיקרוסופט חשפה את Xbox Series S בעלות של 299 דולר
- אפל עונה למפתחת פורטנייט: "דרישתך מסכנת את מודל ה-App Store"
- הנשק הסודי של עולם הגיימינג מגיע לבורסה
כל שנדרש כדי לשחק בגיימבוי הזו (המכונה Engage) הוא אור שמש וזריזות אצבעות. מנגנון ההזנה שלה מסוגל להפוך את האנרגיה הקינטית שמושקעת בלחיצה על כפתורי ההפעלה של הקונסולה לחשמל וכך לגבות את מנגנון הטעינה הסולרי שמובנה בה. זה רעיון דומה לזה שכבר נמצא בשימוש ברכבים היברידיים כאשר אנרגיית הבלימה או התאוצה משמשת לטעינת המצברים של האוטו.
עם זאת הפיתוח עדיין לא פועל באופן חלק. כך למשל כשמזג האוויר מעונן כנראה שלא תוכלו ליהנות מיותר מ-10 שניות של זמן מסך לפני שהיא תכבה לשנייה כדי לטעון את המצבר הפנימי שוב. כמו כן אין כאן צלילים או מוזיקה. אלה דורשים מתח חשמלי גבוה ממה שהמערכת מסוגלת לספק בשלב הנוכחי. אבל כדי למנוע מצב שבו הקונסולה נכבית בדיוק באמצע המסך הקשה ביותר בסופר מריו הם הטמיעו מערך זיכרון פנימי ששומר את מצב המשחק אם ישנה הפסקת חשמל.
הפלטפורמה מיועדת בעתיד לספק אנרגיה לשלל התקנים. החוקרים מודעים לכך שזו רק תחילת הדרך. ייקח כנראה עוד זמן רב עד שמכשירים או אפילו קונסולות ניידות וסמארטפונים יוכלו לוותר לחלוטין על סוללה אם בכלל, אך מדובר עדיין בצעד גדול מאוד ביחס למה שקיים היום. "זה כנראה לא היה אפשרי לייצר התקן כזה לפני חמש, או אפילו ארבע שנים", הסביר לאתר CNET, ג'וזיה הסטר, אחד מחוקרי המחשב שעבד על הפרויקט.