פרסום ראשון
הוגשה בקשה לביהמ"ש למנות נאמן זמני לקבוצת הנדל"ן אלדד פרי
חברת גמי וחיים בבעלות חיים חמו, איש עסקים משוויץ, טוענת שהלוותה לחברה 218 מיליון שקל שעומדים לפירעון מיידי; עוד נטען בבקשה כי לקבוצה חובות נוספים בסך של כ-300 מיליון שקל; קבוצת אלדד פרי התוודעה לבקשה מהתקשורת: "לומדת את הנושא, נגיב בהמשך"
חברת גמי וחיים הטוענת כי הינה נושה של קבוצת אלדד פרי הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי מרכז, בקשה בהולה למתן צו לפתיחת הליכים ומינוי נאמן זמני שיבחן את מצבה של כלל הקבוצה ויבחן את האפשרות לשיקומה.
- עוד בסכסוך בין אייל גולן לבני פרץ: צ'קים של חברת אלדד פרי נדל"ן
- קבוצת אלדד פרי הכניסה שותף ותתמקד ביזמות במקום קבוצות רכישה
- קרקע לבניית 60 דירות במרכז רחובות נרכשה ב-35 מיליון שקל
במסגרת הבקשה נטען כי חברת גמי וחיים הלוותה לקבוצה בשנה האחרונה "על סמך מצגי שווא למעלה מ-218 מיליון שקל". עוד טוענת המבקשת במסגרת הבקשה באמצעות עו"ד רונן נאוי, עו"ד יריב שי ישינובסקי ועו"ד חנה אזולאי, כי קבוצת אלדד פרי וכלל חברות הקבוצה הינן מהחברות הידועות בישראל בתחום הנדל"ן בכלל ובתחום קבוצת הרכישה בפרט. בכלל זה נכללת "קבוצת אלדד פרי" ברשימת Dun's100 בתחום הבנייה ועד לאחרונה נחשבה החברה כאחת החברות המובילות והיציבות בתחום זה.
חברת גמי וחיים מציינת כי הינה חברה פרטית בבעלותו המלאה של חיים חמו, יהודי תושב שוויץ בן 73, שעסק במשך עשרות שנים בתחום התוכנה וההיי טק באירופה, ועלה לפני שנים אחדות לישראל. במסגרת הבקשה נטען כי לפני כשנה, בחודש ספטמבר 2019, ביקש חמו לרכוש דירות באחד מהפרויקטים של הקבוצה, אגב כך הכיר חמו את אלדד פרי.
"בירוריו של חמו העלו כי מדובר בקבוצת נדל"ן מבוססת בעלת מוניטין מצוין בישראל מזה שנים, אשר סיימה פרויקטים של בינוי ומסרה אותם, והוא אף קיבל מידע וביקר בפרויקטים קיימים של החברה, למגורים, למסחר ולמלונאות במיקומים נדלניים אטרקטיביים בישראל. פרי שהבין שחמו אינו בקיא בשוק הנדל"ן בישראל ובכלל זה בדרך ביצוע עסקאות בישראל, הציע לחמו להשקיע בקבוצה. במסגרת זו טען פרי כי לחברה שווי אדיר המסתכם בכמליארד שקל, וכי היא זקוקה לכספים על מנת לגשר על פער תזרימי שנוצר בפעילותה", נטען.
"שבוי בקסמי פרי"
עוד נטען במסגרת הבקשה כי פרי הסביר כי פער תזרימי זה נובע מכך שהקבוצה עוסקת בתחום קבוצות הרכישה והיא נמצאת בשלבים ראשוניים של מספר פרויקטים, אולם כי היא עתידה לקבל את מרבית התמורה רק בעת סיום הפרויקטים. "בעקבות מצגי פרי, שכללו דוח של חברת אנטרופי, והאמון המוחלט שנתן חמו בפרי, הילוותה המבקשת לחברה סך של 100 מיליון שקל כנגד קבלת 40% מהון המניות של החברה (באוגוסט האחרון הודיעה המבקשת כל ביטול הסכם הקצאת המניות והשבת המניות לקבוצה-ל.ד). זאת ללא ביצוע בדיקות נאותות בהסכם המחזיק 2 עמודים בלבד שנוסח על ידי אלדד פרי (שהינו עורך דין במקצועו).
חודשים ספורים לאחר ביצוע ההלוואה הראשונית, פנה שוב פרי לחמו והציג שהקבוצה זקוקה להלוואות נוספות לשם החלפת הלוואות קיימות שנטלה החברה מקרנות השקעה (בריביות גבוהות) ולשם כניסה לפרויקטים חדשים. חמו שהיה שבוי בקסמיו של פרי, נתן אמון מלא בפרי, ועל סמך הצהרותיו והבטחותיו העמיד, באמצעות המבקשת, כנגד שעבודים, הלוואות נוספות לקבוצה, במספר פעימות, בסכום עתק של כ-90 מיליון שקל", נטען. עוד נטען כי מתוך 218 מיליון השקלים להם טוענת המבקשת כחוב, כ-100 מיליון זה חוב כלפי המבקשת עקב ביטול הסכם רכישת המניות ושאר החוב הנטען אלו הלוואות שהועמדו לפירעון מיידי על ידי המבקשת.
מצגים נכונים?
במסגרת הבקשה נטען כי לאחר מתן ההלוואות, ובעקבות מידע שהחל להגיע אליו בעניינה של הקבוצה, החל חמו להבין, כי "המידע שמסר פרי אינו מתיישב עם מצבה של החברה, וכי על אף סכומי העתק שהלוותה לקבוצה, זקוקה הקבוצה לסכומים נוספים. לאור זאת, החלה המבקשת לערוך בדיקות, באמצעות אנשי מקצוע, בדבר הנתונים שהוצגו לה על ידי פרי והקבוצה, בדיקות אלו העלו כי המצגים שהוצגו למבקשת אינם נכונים. נמצא, כי הקבוצה במשבר תזרימי קשה, וכי לפי נתוני החברה עצמה והתזרים השנתי שהוכן על ידה, החברה זקוקה להזרמת 80 מיליון שקל על מנת שיהיה בידי הקבוצה לעמוד במלוא התחייבויותיה עד לסוף שנת 2020".
עוד נטען כי "פרי הכחיש את הממצאים השונים שהתגלו וטען כי הגורמים המקצועיים שהובאו על ידי המבקשת נתנו הערכות "מינימאליות" לנכסי הקבוצה (בין היתר על מנת לגדר את אחריותם) וכי הם אינם מבינים בתחום קבוצות הרכישה ובפועל שווים של נכסי הקבוצה עולים לעין שיעור על חובותיה.
פרי טען עוד, כי לו המבקשת תסכים להעמיד עוד סכומים "קטנים" נוספים יהיה בידה לצלוח את המשבר הזמני שנוצר. בעקבות הבטחותיו של פרי, ומאחר וחמו רצה להאמין לפרי ולקוות שאין מדובר בתרגיל עוקץ שנעשה לו, המשיכה המבקשת להלוות לקבוצה סכומים נוספים מידי שבוע שהצטברו לכ- 25 מיליון שקל נוספים".
לטענת המבקשת הנתונים שהמשיכו להגיע למבקשת לימדו כי בפועל "מצבה של הקבוצה בכי רע, וכי הסכומים שהילוותה המבקשת לקבוצה נעלמו כלא היו. בנוסף התברר כי מעבר לחובותיה למבקשת בסך כ-218 מיליון שקל הקבוצה חייבת סך של כ- 300 מיליון שקל לנושים שונים נוספים. הלכה למעשה בחודשים האחרונים נזקקת החברה להזרמת סך של כ- 2.5 מיליון שקל מדי שבוע לשם תשלומי ריביות ופירעון חובות לנושים שכבר החלו לנקוט בהליכים שונים כנגד הקבוצה.
"בנסיבות אלו, לא נותרה בידי המבקשת כל ברירה והיא העמידה את מלוא חובותיה של הקבוצה לפירעון מיידי. מן הראוי עוד להדגיש, כי המבקשת מקווה כי ניתן יהיה לשקם את החברה והקבוצה כולה, אולם היא סבורה כי הדרך היחידה לעשות כן הינה באמצעות מינוי גורם חיצוני, לאלתר, שיבדוק את מצבה של החברה (והקבוצה) ויציע פתרונות בעניין", נטען בבקשה. בבקשה נטען כי מנגד, השווי הנכסי של קבוצת החברות מגיע לכדי סך של 294.5 מיליון שקל.
החברה התוודעה לבקשה רק בעת פניית התקשורת, היא לומדת את הנושא ותגיב בהמשך.