שבוע הקיימות
"הקורונה גרמה לתאגידים הגדולים להתכונן טוב יותר לשינויי האקלים"
את הדברים אמרה אמילי רייכרט, מנכ"לית Greentown Labs, במסגרת אירוע האונליין "השקעות - המשבר הסביבתי כהזדמנות לקידום השקעות אימפקט" של כלכליסט. רייכרט: "חשבנו שדעתם של אנשים תוסח, אבל אנחנו רואים תאגידים גדולים שמבינים שנדרשות מערכות ופתרונות עמידות ויכולת התאוששות טובה יותר"
"מאז התפרצות המגפה ראינו התמקדות אינטנסיבית יותר של תאגידים בהתחייבות לקיימות, לפעולה בנושא האקלים - ולא בהכרח ציפינו לזה. חשבנו שדעתם של אנשים תוסח, אבל אנחנו רואים תאגידים גדולים שמבינים שנדרשות מערכות ופתרונות עמידות ויכולת התאוששות טובה יותר. נגיף הקורונה גרם לתאגידים להתכונן יותר לשינויי האקלים במובן של מציאת פתרונות להם אנו זקיקים בתחום טכנולוגיית האקלים"; כך אמרה אמילי רייכרט, מנכ"לית Greentown Labs, בשיחה עם הגר רבט מכלכליסט במסגרת אירוע האונליין "השקעות - המשבר הסביבתי כהזדמנות לקידום השקעות אימפקט" של כלכליסט.
- "ייצור חשמל ממתקנים סולארים הגיע לרמת מחיר נמוכה ועד לשליש מעלות הייצור בגז"
- "צריך לבחון פתרונות נוספים עבור תחנות הכוח הקונבנציונליות - מלבד אנרגיית השמש"
- "מקווים שישראל תיצור קהילה תוססת ותפתח טכנולוגיות קיימות שייושמו בעולם"
רייכרט סיפרה כי גרינטאון לאבס הוא האינקובטור הגדול ביותר בצפון אמריקה לטכנולוגיית אקלים, שתמך ביותר מ-280 חברות שגייסו 850 מיליון דולר וייצרו 65 אלף מקומות עבודה. באינקובטור מקבלים קודם כל חברות שמספקות פתרונות לאתגרים גלובליים בתחום שינוי האקלים. "יש לנו סינון ראשוני שמתמקד בתעשייה. המגזרים בעלי פליטות גזי החממה הגדולים ביותר הם התחומים בהם אנחנו מחפשים פתרונות שאותם נוכל לקשר לשותפים שלנו ולרשת המשקיעים שלנו. בנוסף אנחנו בוחנים את הצוות של החברה. מאוד חשוב לארגון כמו שלנו לקדם ולתמוך בצוותים שיהיו חלק מקהילה רחבה יותר של יזמים. לכן אנחנו מחפשים חברות שיוכלו גם לתת וגם לקבל מהקהילה הזאת, כאלה שמעוניינות להיות חלק מאקוסיסטם רחב יותר של חברות שכולן מספקות פתרונות לאתגר האקלים בדרכים שונות. לבסוף אנחנו כמובן בוחנים גם את התוכנית העסקית ואת הסבירות שהחברה תצליח. אחד מגורמי המפתח שמנבא הצלחה מבחינתנו הוא שהחברה כבר הצליחה לגייס כסף. ממקור חיצוני כלשהו", אמרה.
לשאלה בנוגע לכך שחלק מהתאגידים השותפים שלהם גם אחראים לזיהום סביבתי בקנה מידה גדול לעתים, השיבה רייכרט כי "אנחנו עובדים עם מגוון גדול של שותפים בכל תחומי מגזר האנרגיה והמגזרים האחרים בהם פליטות גזי החממה הן מהגבוהות – בהם אנו מתמקדים. אנחנו עובדים עם חברות במגזר הבניין, החשמל והתשתיות, חברות נפט וגז.
"לתפיסתנו זו בעיה בקנה מידה עצום, ולכן אנו זקוקים לשותפים בעלי מימדים עצומים. שותפים שיכולים להרחיב את השימוש בפתרונות בקנה המידה המתאים. החברות הגדולות האלה ישמשו בדרך כלל השותפות של הסטארט-אפים כדי להביא את הטכנולוגיה החדשנית שהם מפתחים לקנה מידה בו היא באמת יכולה להשפיע. לכן, אנחנו מאמינים שחשוב מאוד לעבוד עם חברות כאלה ולא נגדן במטרה למצוא פתרונות לשינוי האקלים בפרק הזמן בו אנו נדרשים להתמודד עם האתגר הזה".