בלעדי לכלכליסט
30 עובדי התאגיד ישבתו עקב "עומס ההפגנות"
העובדים, רובם עובדי רשות השידור לשעבר, ביקשו שיפור תנאים. כאן: “אמצעי לחץ שמזכיר את הימים החשוכים של השידור הציבורי בעבר”
כ־30 עובדי שטח של תאגיד השידור הציבורי כאן הודיעו על שביתה החל מיום רביעי הבא בשל סכסוך מול ההנהלה ומשרד האוצר על העומס בסיקור ההפגנות המתקיימות לאחרונה ללא תגמול הולם, כך עולה מתכתובת שהגיעה לידי "כלכליסט". בכאן טוענים כי מדובר ב“אמצעי לחץ המזכירים ימים חשוכים של השידור הציבורי בעבר”, בשיא משבר הקורונה.
- הפקות כאן בעלות פוטנציאל להימכר לחו”ל - יזכו לפטור ממע”מ
- עסקת ענק לתאגיד: הסדרה "טהרן" נמכרה לאפל
- מונו 8 חברי מועצה לתאגיד השידור, ביניהם גיל עומר שימשיך לכהונה שנייה כיו"ר
על פי חוזה ההעסקה של חלק מהעובדים, צלמים ומקליטים שרובם מועסקים עוד מימי רשות השידור, יום העבודה אמור להתחיל בין 8 ל־11 בבוקר. לאור סיקור ההפגנות, ביקשה ההנהלה לדחות בימים מסוימים את תחילת המשמרת לצהריים, על מנת שלא לחרוג ממקסימום של 12 שעות עבודה על פי החוק.
בארגון העיתונאים המייצג את העובדים לא סירבו, אך דרשו בתמורה תגמול, והציעו, ללא קשר להפגנות, שינוי בעלות שעת כוננות: מ־11.7 שקל למה שנהוג במגזר הציבורי - 2/3 מהשכר השעתי של העובד.
מנכ”ל התאגיד אלדד קובלנץ ומנכ”לית משרד האוצר קרן טרנר אייל. “ניצול תקופת החירום” צילומים: איה אפרים, דנה קופל
ב־19 באוגוסט שלח אלי גרשנקרוין, מנכ"ל ארגון העיתונאים, מכתב התראה לגיתית רוזן־אליצור, סמנכ"לית משאבי אנוש בכאן, בטרם הכרזה על סכסוך עבודה: "סידורי העבודה פוגעניים ויש בהם כדי פגיעה דרמטית בתנאי העבודה של העובדים וביכולתם לנהל חיי פנאי. מוטל עליהם עומס עבודה חריג המקשה עליהם לבצע עבודתם".
ב־24 באוגוסט השיבה אליצור: "הדברים מקוממים וחסרי ביסוס. זו התנהלות חמורה וחסרת תום לב של הארגון. הנהלת התאגיד לא תאפשר פגיעה בשידור והפעלת אמצעי לחץ". אליצור רומזת לחוסר היעילות והבזבזנות שדבקו בעבודת צוותי השטח בימי השידור הציבורי, כאשר צוותים גדולים ירדו לשטח שלא לצורך. עוד מציינת אליצור כי התאגיד הציע פתרונות "הוליסטיים", בהם מיצוי עד למקסימום של תקציב הכוננות של צוותי השטח, כך שעובד יקבל תוספת של 500 שקל בחודש במקום 350 שקל בממוצע כיום. כמו גם, לא לשבץ עובדים שבימי הפגנות לא מעוניינים להתחיל בשעות מאוחרות.
במקביל, פנו בתאגיד אל הממונה על השכר באוצר וביקשו לבחון שיפור של תנאי עבודת צוותי השטח, גם אם לתקופת ביניים. באוצר השיבו בשלילה, הן לאור קיומו של מו"מ כולל והן נוכח עמדתם כי שכרם של צוותי השטח אינו מחייב עדכון, על רקע משבר הקורונה והמצב הכלכלי.
“אין הצדקה לתוספת שכר”
ב־2 בספטמבר הכריזו העובדים על סכסוך עבודה וטענו כי “עומסי העבודה המוטלים על צוותי השטח היו גדולים בשנים האחרונות לא פעם, הן ביחס לשלוש מערכות בחירות והן ביחס לאירועים חדשותיים נוספים. באופן כללי, מדובר בקבוצת עובדים הסובלת מדרישה לזמינות כמעט מתמדת, ללא תגמול הולם".
מכאן נמסר: "האוצר לא אישר את הדרישות לשיפור השכר. ניצול תקופת חירום לשם הכרזה על סכסוך עבודה נועד להפעיל לחץ בלתי לגיטימי במו"מ הכללי".
ממשרד האוצר נמסר: "בקשת ההנהלה לשינוי שעות העבודה אינה חורגת מהמקובל, כך שלא נמצאה הצדקה לתוספת שכר ובשים לב מצב המשק".
מארגון העיתונאים נמסר: "הסכסוך הוכרז בתגובה לשינויים חד צדדיים בסידורי העבודה שדורשת ההנהלה. ההשוואה לרשות השידור היא דמגוגיה זולה שאין שום קשר בינה לבין ההתנהלות האחראית והשקולה של העובדים".