ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"התגובה המהירה של הבנקים מנעה מהמשבר הכלכלי להפוך לפיננסי"

אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, בוועידה המקוונת של כלכליסט: "ברגע שמנעו מזה להיות משבר פיננסי למעשה נתנו את הרוח לממשלות לתת תמריצים ובכך למעשה דוחים את הבעיות". וידאד אלטוחי, שותפה באשכול בנקאות ופיננסים: "לא נחזור לעולם שהיה לפני הקורונה מבחינת מודל התעסוקה"

נעמי צורף 15:1807.09.20
"התגובה המהירה של הבנקים המרכזיים שהגיבו להחלטת הממשלות לסגור את הכלכלות בעולם ולייצר מיתון ומשבר כפוי הייתה מרשימה וחד פעמית בהיסטוריה", אמר אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט שעסקה באפשרויות הצמיחה ממשבר הקורונה. הדברים נאמרו במסגרת פאנל בהנחיית ירדן רוז'נסקי מכלכליסט בו השתתפו גם ווידאד אלטוחי, שותפה באשכול בנקאות ופיננסים BDO ויקי נוימן, מנכ"ל דוראל אנרגיה.

 

 

 

"אם במשבר של 2008 לקח לבנק המרכזי בארה"ב כמעט שנה וחצי להגיע לריבית אפס ולעשות הרחבה כמותית מהותית הפעם זה לקח שבועיים והבנקים המרכזיים קנו לראשונה בהיסטוריה אג"ח קונצרני בשוק שזה דבר שיכול להסביר למה אנחנו רואים התאוששות בשווקים הפיננסים ולא בכלכלה הריאלית", הוסיף גורן.

 

מדובר גם בהיקפים מאוד גבוהים

גורן: "בהחלט. אם בהרחבה הכמותית הראשונה של המשבר ב-2008 התחילו עם 1.7 טריליון היום מתקרבים כבר ל-3 טרליון דולר בבנק המרכזי האמריקאי. בישראל מדובר על קרוב ל-70 מיליארד שקל, אלה סכומים מאוד גבוהים שעזרו למנוע מהמשבר הכלכלי האמיתי להפוך למשבר פיננסי, מצאו פה דרך לא לגרום לזה להתדרדר למצב של שפל גדול וזה בלט גם בשוקי האג"ח וגם בשוקי המניות".

 

מה האפשרות של הבנקים המרכזיים ושל הממשלות להמשיך מדיניות כזו לאורך זמן מבלי לייצר בועות פיננסיות אחרות?

גורן: "כמעט תמיד כשמטפלים במשהו אחד מייצרים את הבעיות שיבואו אחר-כך אבל יקח לעולם זמן ארוך להסתגל לקורונה, הבנקים המרכזיים נתנו הרבה תחמושת ועל פניו והבנק המרכזי בארה"ב יכול להמשיך להדפיס כסף כמה שהוא רוצה אבל ברור שההשפעה השולית של הדולר הנוסף פוחתת. זה לא שנגמרו הכלים, אבל ברגע שמנעו מזה להיות משבר פיננסי למעשה נתנו את הרוח לממשלות לעשות החלטות פיסקאליות ולתת תמריצים ובכך למעשה דוחים את הבעיות. קשה היום לנסות להבין מה יהיה בעתיד. בנו פה על מכה מאוד חזקה כדי שהריצה קדימה תהיה קלה יותר. לא צריך עוד תחמושת אם שומרים על תשואות נמוכות".

 

 

מימין אייל גורן, וידאד אלטוחי ויקי נוימן מימין אייל גורן, וידאד אלטוחי ויקי נוימן

 

הממשלות בעולם יצרו מצב שבו בגלל הנגיף כולם בבית, מה ההשלכות ארוכות הטווח של המצב הזה?

אלטוחי: "האירוע המג'ורי שראינו במשבר הזה הוא העברת העובדים לעבודה מהבית. זה אירוע לא קל. הייתה לנו פניה מלקוחות שרוצים לדעת אם אנחנו ממשיכים לעבוד מהבית או חוזרים למשרדים. מתוך סקר שעשינו בקרב העובדים עלה שיש לעבודה מהבית כמה יתרונות כמו התעיילות בעלויות נדל"ן ועלויות תפעוליות בנוסף, הסקר התייחס גם למעסיקים שדיווחו שיש עליה של יותר משני שליש בפריון העובדים. אבל אחד הדבר המהותיים ביותר זה הרצון של העובדים. יותר מ-50% מהעובדים שהשתתפו בסקר הביעו רצון להשתתף במודל מסוים של שילוב בין עבודה מהמשרד לעבודה מהבית כך שהשאלה היא לא האם נשוב לעבודה מהמשרד אלא איך נשלב את העבודה מהבית בעתיד. אנחנו לא נחזור לעולם שהיה לפני הקורונה מבחינת מודל התעסוקה".

 

יקי, הנפקתם את חברת האנרגיה שלכם ביוני האחרון בלב המשבר לגמרי בשלט רחוק. איך זה היה?

נוימן: "הרוד שואו מול המשקיעים היה רובו ככולו בזום. הסיפור הגדול היה ההיערכות להנפקה שנעשתה לגמרי מרחוק כמו כתיבת תשקיף ודוחות. מן הסתם זה משנה קצת את המהות של הרוד שואו כי אין כמו מפגש אישי של אנשים ואין כמו אינטימיות ולהעביר את המסר כשיושבים יחד ומסתכלים בעיניים אבל מסתבר שהצלחנו לעשות את זה גם באמצעות עזרים טכנולוגיים בזום ובסך הכל ההנפקה הייתה הצלחה גדולה".

 

נראה חברות אחרות שייצאו להנפיק מרחוק בעקבותיכם?

"אני חושב שזה זרז מספר גופים גם בענף שלנו וגם בענפים אחרים לצאת להנפקה. הם ראו ששוק ההון בשל גם בתקופה הזו לקלוט חבורת חדשות בשל להשקעות ובהחלט מורגשת תנועה גם בתקופה הזו".

x