"צריך לבחון פתרונות נוספים עבור תחנות הכוח הקונבנציונליות - מלבד אנרגיית השמש"
את הדברים אמר אריאל פורת, מנכ"ל סימנס ישראל, במסגרת אירוע האונליין טכנולוגיה סביבה וקיימות בארגונים תעשייתיים בינלאומיים של כלכליסט. קריסטין ריקרט, דירקטורית חדשנות ב-Johnson Matthey: "בכל איזור בעולם קיימת מדיניות שונה וגישה שונה לתמחור - וזה מייצר אתגר"
"היעד אותו קבעה הממשלה - ל-30% מייצור החשמל ממקורות מתחדשים עד 2030 - שאפתני ומאתגר. הממשלה צריכה לבחון פתרונות נוספים עבור תחנות הכוח הקונבנציולניות, כמו למשל מימן"; כך אמר אריאל פורת, מנכ"ל סימנס ישראל, במסגרת אירוע האונליין טכנולוגיה סביבה וקיימות בארגונים תעשייתיים בינלאומיים של כלכליסט.
כיום פחות מ-10% מהחשמל בישראל מיוצר באמצעות אנרגיה מתחדשת, כאשר מדובר בעיקר בתאים פוטו-וולטאים שמפיקים חשמל באמצעות אנרגיית השמש. "כדי להפיק הרבה חשמל מתאים פוטו-וולטאים דרוש שטח גדול. ישראל היא כיודע מדינה קטנה, והגודל כן קובע מהבחינה הזו, אין לנו הרבה אזורים שבהם אפשר למקם תאים פוטו-וולטאים. אפשר לנסות להציב אותם בדרום, בנגב, ואז אולי נצליח להגיע ל-30%, אבל זה מאוד שאפתני.
- "ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות יכול להיות פתח לשת"פ בתחום האנרגיה הסולארית"
- בזן מנסה להתאים את עצמה לעולם של דלקים חלופיים ואנרגיות מתחדשות
- "חברות ההייטק עדיין לא יודעות להציג את עצמן כחברות אימפקט"
"יש עניין נוסף, והוא שאם הכל יהיה בנגב, בדרום, ואנחנו יודעים שרוב האוכלוסיה נמצאת במרכז, תיווצר בעיית הזרמה. לכן בעצם הרשת שלנו צריכה להיות נרחבת מאוד, ואמינה מאוד - ככה שלא יהיו הפסקות חשמל. זה אתגר נוסף שאיתו אנחנו מתמודדים וכדי להגיע למצב כזה אנחנו צריכים גם לייצב את רשת החשמל כל הזמן, מה שדורש שימוש בציוד סובב, כמו למשל בטורבינות. לכן אנחנו לא יכולים להגיע ל-100% תאים וולטאים", אמר.
קריסטין ריקרט, דירקטורית חדשנות ב-Johnson Matthey אמרה כי בנוסף לאתגרים אותם ציין פורת הקשורים בכמות השטח וביכולת להעביר מקורות אנרגיה מתחדשת ממקום למקום, אתגרים נוספים ברמה העולמית הם היכולת להמיר אנרגיה מתחדשת לצורות שונות אותן ניתן לשנע לאיזורים בהן הן דרושות. "אתגר נוסף הוא שבכל איזור בעולם קיימת מדיניות שונה, וגישה שונה לתמחור או לגישה לפחמן - מה שאומר שהישימות הכלכלית של טכנולוגיות שונות באיזורים שונים בעולם, הולכת ונעשית חשובה יותר ויותר".
לדברי אלכסנדר פרה, מנהל בכיר לחדשנות, אסטרטגיה ואחריות תאגידית בקבוצת EDF, המטרה של צרפת ומדינות אחרות באירופה - להגיע לייצור חשמל עם אפס פליטות מזהמות עד 2050 - היא אפשרית. "אנחנו מעורבים מאוד בפיתוח משאבים מתחדשים ומשקיעים מיליארד יורו בשנה כדי להגיע לייצור 50 גיגוואט מהנקודה של 23-24 גיגוואט בעולם. אנחנו גם עושים איזון מחדש בצרפת בין האנרגיה הגרעינית, ויש לנו מספר רב יותר מבכל מדינה אחרת של כורים גרעיניים. אנחנו רוצים להגיע לאיזון של 50-50 בין מקורות מתחדשים לאנרגיה גרעינית".