$
הייטק והון סיכון

עתירה: לעצור את הייצוא של חברת סלברייט להונג קונג

העתירה דורשת ממשרד הביטחון לעצור את הייצור של חברת Cellebrite להונג קונג בשל השינויים הפוליטיים במדינה שקובעים כי טכנולוגיית המעקב הישראלית משמשת כעת להפרת זכויות אדם

הגר רבט 16:3801.09.20
עתירה שהוגשה לבית המשפט המחוזי של תל אביב בשבוע שעבר דורשת ממשרד הביטחון לעצור את הייצור של חברת סלברייט (Cellebrite) להונג קונג, בטענה שבשל השינויים הפוליטיים במדינה, טכנולוגיית המעקב הישראלית משמשת כעת להפרת זכויות אדם.

 

התביעה מתמקדת במערכת של סלברייט בשם UFED שמסוגלת לפרוץ "הגנות ממכשירי הפלאפון ולאסוף מידע מתוכם". בשנת 2019, מציינים העותרים, חלה הדרדרות במצבה של הונג קונג שאבדה הלכה למעשה את עצמאותה והפכה לחלק מסין. ארה״ב למשל, עצרה את הייצוא הביטחוני למדינה.

 

עוד מציינת התביעה כי "רק בשנה האחרונה נעשה שימוש במערכת של חברת Cellebrite כדי לפרוץ ל-4,000 מכשירי פלאפון של אזרחים ופעילים למען הדמוקרטיה שנעצרו". את העתירה הגיש עו״ד איתי מק, שגם חתום עליה כעותר עם עוד 60 פעילים חברתיים ופוליטיים.

 

מימין: שחר טל, יוסי כרמיל וליאור בן פרץ. סלברייט מימין: שחר טל, יוסי כרמיל וליאור בן פרץ. סלברייט צילום: יריב כץ

 

סלברייט, נכתב בעתירה, "מוכרת רק לכוחות שיטור בעולם וככל הידוע לעותרים אינה רשומה במרשם הייצוא הביטחוני של משרד הביטחון הישראלי ובהתאם גם לא קיבלה מעולם רישיון לייצוא ביטחוני למדינה כלשהי".

 

העתירה מפרטת את החקיקה החדשה בהונג קונג שמגבילה את חופש הביטוי והמחאה במדינה ומגדירה, בין השאר, מחאה פוליטית כפעולת טרור או אוסרת על אזרחים להעביר מידע לגורמים זרים, בשל השינויים באקלים הפוליטי והאמברגו האמריקאי, נטען, סלברייט הייתה חייבת להוציא רישיון ייצוא ביטחוני אך לא עשתה זאת.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x