$
בארץ

דיווח שוטף

"82% מתלמידי ה'-ו' ילמדו יותר מיומיים בשבוע"

שגרירות ישראל התערבה: החסידים משתחררים משדה התעופה בדרך לאומן; שירות התעסוקה מעל חצי מיליון עדיין בחל"ת; משרד הבריאות: אתמול אובחנו 1,937 חולי קורונה מאומתים; שירות התעסוקה 847,374 דורשי עבודה, מהם 528,772 בחל"ת; פרופ' רוני גמזו: "צריך לקבל החלטות קשות, השרים לא מבינים את המורכבות". 86 מיליון שקל יועברו למכון הביולוגי לפיתוח חיסון לקורונה

כלכליסט ו-ynet 22:2627.08.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם 

 

22:20 - "82% מתלמידי ה'-ו' ילמדו יותר מיומיים בשבוע"

 

המתווה של משרדי החינוך והבריאות לפתיחת שנת הלימודים קובע כי תלמידי כיתות ה' ומעלה ילמדו לפחות יומיים בשבוע בבית הספר, ובשאר הימים ילמדו מהבית. אך מנתוני משרד החינוך המתפרסמים לראשונה הערב (חמישי) עולה כי 82% מתלמידי כיתות ה'-ו' ילמדו יותר מפעמיים בשבוע בכיתה, בזכות יוזמות של הרשויות המקומיות או מנהלי בתי הספר. בינתיים האוצר ומשרד החינוך ביקשו מבית הדין צו מניעה לשביתת מורים.

 

רבים מראשי הרשויות והמנהלים איתרו מבנים עירוניים ומרחבים אחרים כדי להוסיף ימי לימוד בכיתה. הם הצליחו למצוא פתרונות שיאפשרו למידה במשך שלושה עד חמישה ימים לכיתות ה'-ו', ואפילו גם לחלק מתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים. בין היתר הלימודים יתקיימו במוזיאונים, סינמטקים, מתנ"סים ומבנים של תנועות הנוער.

 

כך למשל בהרצליה ילמדו תלמידי הכיתות הגבוהות בבתי הספר היסודיים שבוע כמעט מלא של חמישה ימים. לצורך כך יתקיימו לימודים בין השאר במקומות מפתיעים כגון המרינה, מתחם אפולוניה, התיאטרון העירוני ועוד. הסעות שתפעיל העירייה יובילו את התלמידים למרחבי הלמידה החדשים, ובעירייה השתדלו לשבץ את הלימודים באתרים הסמוכים לבתי הספר.

 

בגבעתיים ילמדו תלמידי כיתה ה' חמישה ימים בשבוע. "החלטנו למפות את כל החללים האפשריים בעיר כדי לאפשר לכמה שיותר שכבות בעיקר בגילאים הצעירים להגיע לבית הספר", אמר ראש העיר רן קוניק. בעיר יסתייעו בחדרי ספח כגון חדרי מוזיקה ומחשבים, ספריות וכן יקיימו לימודים במרכזים הקהילתיים ומרכזי פיס.

 

שבוע לימודים של חמישה ימים בבתי הספר היסודיים יתקיים גם בערד, וראש העיר ניסן בן חמו הסביר: "לאחר שנת לימודים מורכבת הבנו בעירייה כי הלמידה מרחוק לא יכולה להחליף את המפגשים פנים מול פנים בגנים ובבתי הספר".

 

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: אלכס קולומויסקי

 

19:20 - שגרירות ישראל התערבה: החסידים משתחררים משדה התעופה בדרך לאומן

 

המשבר בנמל התעופה נפתר, החסידים בדרך לאומן - אך האיום על ההגבלות עדיין בתוקף: כמאה חסידים שעוכבו בקייב ועוד כמה עשרות באודסה משתחררים בשעה זו בדרכם לאומן, לאחר התערבותו של שגריר ישראל, יואל ליאון. החסידים התבקשו להתקין אפליקציית מעקב למניעת הדבקות, בדומה ל"מגן" הישראלי.

 

ל-ynet נודע ממקור ישראלי, כי מי שכבר הגיע למדינה וכן מי שיגיע מישראל עד חצות, יורשה להיכנס לאוקראינה. אך החל מחצות לא יתירו עוד כניסה של תיירים לאומן, ומי שיגיע ייאלץ לחזור לישראל. בכך כנראה תחיל אוקראינה את המתווה שעליו דיברה השבוע, אודות הגבלת ישראלים בהילולה השנתית לבקשת נתניהו - וכן איסור הגעה גורף לשלושים יום ממדינות "אדומות".

 

למעלה ממאה חסידים שהזדרזו להגיע לאוקראינה לפני ספטמבר, כדי לשהות בקבר רבי נחמן באומן במהלך ראש השנה – עוכבו מאז הלילה בשדה התעופה באודסה - כשהרשויות איימו לגרשם חזרה לישראל. בעדויות שהגיעו ל-ynet מנמל התעופה באודסה, טענו חסידים כי כל יהודי או ישראלי שמגיע מעוכב, בעוד שאר הנוסעים נכנסים ללא בעיה. (איתמר אייכנר, אדוארד דוקס, קובי נחשוני, ynet

 

13:30 - אוקראינה סירבה להכניס עשרות חסידים שהגיעו לאומן והם יגורשו לישראל

 

רשויות אוקראינה סירבו את כניסתם של 32 חסידים שהגיעו לקבר רבי נחמן מברסלב בטיסה מישראל, ועוד עשרות עוכבו. החסידים ישנו בלילה בשדה התעופה ובכוונת הרשויות לגרשם בחזרה לישראל. (איתמר אייכנר)

 

 

חסידי ברסלב חסידי ברסלב צילום: צביקה טישלר

 

 

11:54 - שירות התעסוקה מעל חצי מיליון עדיין בחל"ת

 

שירות התעסוקה מוסר היום (ה') שמהדיווח האחרון אתמול ועד הבוקר ב-7:00 התקבלו בשירות התעסוקה 1,548 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד נרשמו 1,482 דורשי עבודה חדשים. מאז תחילת ההקלות לשחרור המשק מהסגר הראשון, ב-19.4.2020, התקבלו בשירות התעסוקה 483,902 דיווחים על חזרה לעבודה, ובמקביל, נרשמו 235,454 דורשי עבודה חדשים. כיום רשומים בשירות התעסוקה 847,374 דורשי עבודה, מהם 528,772 בחל"ת.

 

 

 

11:13 - משרד הבריאות: אתמול אובחנו 1,937 חולי קורונה מאומתים

 

משרד הבריאות מסר כי אתמול אובחנו 1,937 חולי קורונה מאומתים וכי התקבלו אתמול 33,382 תוצאות של בדיקות לגילוי קורונה. 428 מהחולים במצב קשה, 124 מונשמים ו-877 מתו מפרוץ המגפה. 

 

 

10:48 - 86 מיליון שקל יועברו למכון הביולוגי לפיתוח חיסון לקורונה

 

שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר ישראל כץ סיכמו על הקצאת 86 מיליון שקלים עבור חיזוק פעילות המכון הביולוגי הנוגעת לחיסון והנוגדן המפותחים נגד קורונה. התקציב יועבר בעקבות הצגת תוכניות המכון על ידי הדרגים המקצועיים במשרד הביטחון לדרגים המקצועיים במשרד האוצר, כאשר עיקרו נועד לממן את תוכנית הניסויים שאמורה להתחיל אחרי החגים.  (יואב זיתון)

 

 

בני גנץ ופרופ' שמואל שפירא מנהל המכון הביולוגי בנס ציונה בני גנץ ופרופ' שמואל שפירא מנהל המכון הביולוגי בנס ציונה צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

 

 10:44 - בנט תורם תמלוגי ספרו לעמותת "פיתחון לב"

 

יו"ר ימינה, ח"כ נפתלי בנט, הודיע כי יתרום את התמלוגים שיגיעו לו ממכירת ספרו החדש לעמותת "פיתחון לב" לעזרה למשפחות שזקוקות לעזרה. הספר, "איך לנצח מגיפה", עוסק בהתמוודות עם משבר הקורונה. בנט צייץ: "כתבתי את הספר כי ראיתי שרבים מתחילים להתייאש ולהרגיש כאילו אין מה לעשות".

 

מלשכת בנט נמסר כי כל ההוצאות וההכנסות הצפויות מהספר הן של הוצאת הספרים "סלע מאיר" אך את התמלוגים שמגיעים לו הוא יתרום. (צבי זרחיה)

 

 

08:55 -  גמזו: "צריך לקבל החלטות קשות, השרים לא מבינים את המורכבות"

 

ברקע המתקפות נגדו בימים האחרונים, בעיקר מצד ח"כ מיקי זוהר (ליכוד), פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, אמר הבוקר (ה') ל-ynet כי לא שקל לסיים את תפקידו, "אבל לפעמים כשאתה ניצב מול קשיים ועקיצות - יש את המחשבות הללו". הוא הוסיף: "אני מתגעגע לאיכילוב, בוודאי". הוא התייחס גם לאפשרות של הטלת סגר: "אם ניכנס לסגר - נצא ממנו עם מערכת מתוקתקת".

 

פרופ' גמזו סבור כי "שרי הממשלה לא מפנימים עד הסוף את המורכבות והקושי, גם של האזרחים, גם של הורדת התחלואה בערים וגם של הצורך של הציבור לראות פעולות שנועדות להוריד את התחלואה - כי הם נחנקים".

 

"בעת הזו", הוסיף גמזו, "בעת משבר הקורונה העולמי, בעלי תפקידים צריכים לקבל החלטות קשות ומורכבות. אני לא מבין את ההתקפה הזו של ח"כ זוהר. הציבור מצפה להחלטות מורכבות וקשות ולא למתווים. אני לא רוצה לעקוף את הבעיה". (אדיר ינקו)

 

 

פרופ' רוני גמזו פרופ' רוני גמזו צילום: לע"מ

 

07:15 - מחצות התגלו עוד 188 נדבקים חדשים בקורונה

 

משרד הבריאות דיווח הבוקר כי מחצות התגלו עוד 188 נדבקים חדשים בקורונהו. בסה"כ יש 108,964 חולים מאומתים. מספר החולים קשה עומד על 830, מתוכם 115 מונשמים. מספר הנפטרים מהנגיף עומד על 875.

 

x