$
בורסת ת"א

בית ההשקעות מור: הרווח הנקי ירד ב-11% ברבעון השני

ההכנסות מניהול קרנות נאמנות ירדו ב-18%; בית ההשקעות הודיע על חלוקת דיבידנד של כ-16.6 מיליון שקל; פעילוות הגמל גייסה 3.6 מיליארד שקל נטו מתחילת השנה

נעמי צורף 14:0621.08.20
למרות הפדיונות בקרנות הנאמנות, ועל אף שפעילות הגמל שנמצאת בתחילת הדרך לא מייצרת רווחים, הצליח בית ההשקעות מור לסיים את הרבעון השני של השנה עם ירידה של 11% בלבד ברווח הנקי ל-5.9 מיליון שקל. במקביל לתוצאות, בית ההשקעות על חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-16.6 מיליון שקל. מור מדווח כי היקף הנכסים המנוהלים על ידו ירד מתחילת השנה בכ-4.3% (כ-1.1 מיליארד שקלים) והוא מנהל נכון לתחילת אוגוסט נכסים בהיקף של כ-23.9 מיליארד שקל.

 

בית ההשקעות מדווח על הכנסות של 53 מיליון שקל ברבעון השני, כאשר כ-60% מהן נובעות מפעילות ניהול קרנות הנאמנות של הקבוצה וכ-30% מהן נובעות מעסקאות ברוקראז'.

 

משבר הקורונה אתגר את מור. בדומה למה שהתרחש בענף, גם מור סבל מפדיונות גבוהים בקרנות הנאמנות ברבעון הראשון שהשפיעו על הכנסותיו. היקף הנכסים המנוהלים בקרנות הנאמנות של מור עומד בסוף הרבעון השני על 15.8 מיליארד שקל ומשקף ירידה של 5.6 מיליארד שקל מתחילת השנה.

 

יוסי לוי מנכ"ל מור בית השקעות יוסי לוי מנכ"ל מור בית השקעות צילום: בועז צרפתי

 

הירידה בהיקף הנכסים המנוהלים כוללת הן ירידת ערך והן פדיונות והובילה באופן ישיר לירידה בהכנסות מניהול קרנות נאמנות. ההכנסות מניהול קרנות נאמנות עמדו על 31 מיליון שקל ברבעון השני, ירידה של כ-18% לעומת הרבעון המקביל. רווחיות הקרונות ירדה אף יותר ועמדה על 14 מיליון שקל בלבד, צניחה של 31.5% לעומת הרבעון המקביל.

 

עם זאת, הודות לתשואות הבולטות בתחום קופות הגמל וקרנות ההשתלמות (תשואה חיובית של 5.3% מתחילת השנה ועד יולי 2020 בקרן ההשתלמות הכללית), פעילות קופות הגמל של הקבוצה הצליחה בגיוס כספים נטו לאורך כל השנה. מור גמל מנהלת נכון ל-10 באוגוסט 2020 כ-4.2 מיליארד שקל – עלייה של 3.6 מיליארד שקל מתחילת השנה.

 

מגמת הגיוסים התחזקה לאחר תקופת הדיווח, עם עלייה של 1.4 מיליארד שקלים מתום הרבעון השני ועד ל-10 באוגוסט 2020. החברה צופה מעבר לרווחיות במגזר ניהול קופות הגמל ב-2021.

 

בדוח הרבעוני שהתפרסם אתמול (ה') מוסבר כי בשל משבר הקורונה, מתחילת השנה ועד סוף מרץ ירד היקף הנכסים המנוהלים על ידי חברות הקבוצה בכ-6 מיליארד שקל, אך התאוששות השווקים בעולם ברבעון השני , והעליות בבורסה בתל אביב ובבורסות מרכזיות ברחבי העולם, וכן גיוס הכספים נטו בפעילות הגמל של הקבוצה, הובילו לעלייה בהיקף הנכסים המנוהלים על ידי חברות הקבוצה ברבעון השני בסך של כ-3 מיליארד שקל; לפיכך, מתחילת השנה ועד לסוף הרבעון השני, היקף הנכסים המנוהלים על ידי חברות הקבוצה ירד בכ-3 מיליארד שקל.

x