משרדי הממשלה החלו לתכנן את המרחב הימי של מדינת ישראל
ועדת המנכ"לים הבין משרדית בראשות מנכ"לית משרד התכנון דלית זילבר, התכנסה הבוקר לראשונה לתכנן את מסמך המדיניות שיגדיר בין היתר את פעילות הספנות, הסחר הימי, ביטחון, פיתוח תשתיות ופנאי
ועדת המנכ"לים הבין משרדית התכנסה הבוקר לראשונה במטרה לתכנן את מסמך המדיניות הרשמי למרחב הימי של מדינת ישראל. המסמך יגדיר בין היתר כולל פעילות ספנות וסחר ימי, ביטחון, פיתוח תשתית ופנאי ונופש. את התכנון מוביל מינהל התכנון בראשות דלית זילבר, בהשתתפות מנכ"לי משרדי הפנים, הגנת הסביבה, השיכון והחקלאות,עם נציגות לפורום רשויות החוף.
קראו עוד בכלכליסט:
- אושר מסמך המדיניות למרחב הימי: "הים הוא חלק בלתי נפרד משטח ישראל"
- לראשונה: המדינה מקימה רשות שתסדיר את פיתוח המרחב הימי
- "ב-2016 נאשר את המדיניות הימית של מדינת ישראל"
ארגון המרחב הימי אושר בממשלה בסוף 2019 וזאת קרוב ל-20 שנה לאחר תחילת חיפושי הגז הימיים. בין הפרויקטים שיעלו היום לדיון ניתן לציין הקמת מרכז לאומי למחקר וחדשנות ימית בחיפה; ביצוע פרויקט מיפוי לאומי ככלי לקבלת החלטות תכנוניות; הקמת שוניות מלאכותיות שנועדו להעצים את קיבולת הדיג כמו גם לרכז משאבים רגישים סביבתית עם מניעת זיהום ים; קיבוע תקן רשמי לנמלי ים ירוקים, כלומר כאלה שאינם מזהמים את הסביבה וקידום יזמות פרטית במרחב הימי.
דלית זילבר מנכ"לית מינהל התכנון צילום: ענבל מרמרי
"החזון שלנו למרחב הימי רואה את הים כמרחב פתוח, שמזמין ניצול משאבים מחד וכסביבה דינמית שהפעילות בתוכה חייבת להיעשות מתוך ראיה מקיימת ומאוזנת מאידך. תפקיד הוועדה הבין משרדית הוא ליצור שיח חדש ברמה האסטרטגית לאומית כשהמרחב הימי הוא חלק אינטגרלי מהראיה הארצית הכוללת", מסכמת מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר.