$
בארץ

דיווח שוטף

מסמך פנימי: כך תמנע אוקראינה הגעת חסידים לאומן

משרד הבריאות: מחצות אובחנו 1,064 חולים, שמונה נפטרו; מנהל המכון הביולוגי: לא נהיה ראשונים, הניסוי בחיסון יימשך לתוך 2021; שר האוצר: הושג סיכום לגבי סבסוד הצהרונים בשנה"ל הקרובה

כלכליסט ו-ynet 20:0518.08.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

19:55 - משרד הבריאות: מחצות אובחנו 1,064 חולים, שמונה נפטרו

 

משרד הבריאות מעדכן: אתמול אובחנו 1,660 חולים, ושיעור הבדיקות החיוביות הגיע ל-6.7%. מחצות אובחנו 1,064 חולים (שיעור חיוביים של 6.1%), ושמונה חולים נפטרו. מספר החולים קשה עומד על 404, ומספר המונשמים על 117.

 

 

19:00 - מסמך פנימי: כך תמנע אוקראינה הגעת חסידים לאומן

 

לאחר שממשלת אוקראינה הודיעה אתמול על הגבלות ראש השנה, שיאסרו על ההילולה ההמונית באומן – יצאה היום (ג') הודעה משותפת של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, שריככה מאוד את ההחלטה. בהודעה הפצירו מנהיגי המדינות בחסידים להישאר השנה בבית, והבהירו כי ההגבלות באתרים הציבוריים "ייאכפו בקפידה".

 

עם זאת, זלנסקי – שהוא הסמכות העליונה הקובעת באוקראינה – נמנע מלהכריז מפורשות על איסור כניסה של חסידי ברסלב לאומן והטלת סגר באזור, כפי שניסח משרד הפנים של המדינה. אלא שכעת מתברר כי באוקראינה נערכים למנוע את ההילולה ההמונית המוכרת במסמך הנחיות תקיף, שפרטיו הגיעו לידי ynet.

 

בין היתר, קובע המסמך הפנימי כי במהלך חודש ספטמבר לא תורשה הגעת טיסות שכר לאוקראינה (ואלו מהוות אמצעי הגעה מרכזי להילולה). חסידים שיצליחו להגיע למתחם, ייאלצו לציית להנחיות המחמירות של אדם אחד לכל חמישה מ"ר. מי שיפר אותן יגורש מאוקראינה, וייאסר עליו להיכנס אליה למשך שלוש שנים.

 

בכיר ישראלי הבהיר ל-ynet כי האוקראינים יאכפו את ההנחיות בקפדנות יתרה, ואמר: "לא כדאי להגיע לאומן החג". ישראל ואוקראינה נמנעו מלומר במפורש שיאסרו על הגעת חסידים, וזאת מכיוון ששתי המדינות הגיעו למסקנה שיש קושי חוקי לקבל החלטה כזאת, ואולם זו המשמעות בפועל של הקריאה שלהם.   (איתמר אייכנר, ynet)

 

 

ההילולה באומן ההילולה באומן צילום: באדיבות איחוד והצלה

 

 

16:00 - גמזו: "תפסיקו לנהל את הקורונה מירושלים, תנו לרשויות המקומיות"

 

פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר בצהריים (יום ג') כי הוא מבקש להמשיך להימנע מהטלת מגבלות על הציבור ועל הכלכלה, ושב והתנצל על דבריו נגד החברה הערבית באולפן ynet השבוע. עם זאת, הוא ציין כי הוא עלול לשקול הטלת מגבלות בחגי תשרי, בהתאם לרמות התחלואה.

 

גמזו אמר בפתח דבריו בתדרוך השבועי שקיים כי "אנו ממשיכים במתווה שלי - שאני לוקח על כתפיי. הדרך שישראל צריכה ללכת כרגע היא בבניית תשתיות ולא בסגר, הגבלות ומגבלות של פגיעה בכלכלה".

 

הוא התייחס להתבטאות שלו באולפן ynet, שבמסגרתה אמר כי החברה הערבית "עשתה פיגוע המוני בחג הקורבן": "הכתובת הייתה על הקיר. העברנו מסר - תיזהרו, תישמרו. חג הקורבן מתאפיין בארוחות, לא רק עם המשפחה הגרעינית אלא עם המשפחה של המשפחה. ניהול הקורונה הוא אירוע קהילתי - ולכן הוא חייב להיות דרך הרשויות המקומיות. תפסיקו לנהל את הקורונה מירושלים - היא צריכה להיות מנוהלת דרך הקהילה".

 

לדברי גמזו, "הסמכות שאני נותן לפיקוד העורף - לנהל את הקורונה ביישובים - מתחברת עם קטיעת שרשרת ההדבקה ועם מודל הרמזור. גם בחברה החרדית יש עמידה במקום. בחברה הערבית יש קצת עלייה, אבל אני בטוח בחברה הזו ובניהול המאוד נחוש שלה. לא הצלחתי לשלוט בתחלואה בחברה הערבית והחרדית ולהוריד אותה בצורה שמרגיעה אותי".

 

 

רוני גמזו רוני גמזו צילום: לע"מ

 

15:30 - שר האוצר: הושג סיכום על סבסוד הצהרונים בשנה"ל הקורבה

 

שר האוצר ישראל כץ פרסם הודעה לפיה סיכם עם החשב הכלל רוני חזקיהו על פתרון תקציבי למשבר הצהרונים, לפיו הצהרונים באשכולות 4-10 יסובסדו כמו בשנה שעברה בהיקף של 90 מיליון שקל, כלומר 360 מיליון שקל עד סוף 2020. לצהרונים באשכולות הנמוכים 1-3 קיים תקציב ממילא. ההודעה אינה מפרטת מהו המקור התקציבי או איך נמצא הכסף, למרות העובדה שישראל פועלת לפי תקציב המשכי שאינו מאפשר תוספות תקציב.

צהרון (ארכיון) צהרון (ארכיון) צילום: דנה קופל

 

11:50 - מנהל המכון הביולוגי: "המטרה לא לספק חיסון ראשונים אלא לייצר חיסון טוב"

 

מנהל המכון הביולוגי, פרופ' שמואל שפירא, התייחס בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה לחיסון הישראלי נגד קורונה לחיסון: "מהרגע הראשון ידעתי שאנחנו לא נהיה הראשונים ואלה שאולי משיגים אותנו לכאורה, אנחנו משיגים אותם בדברים אחרים. אני חושב שהמטרה שלנו היא לא להיות ראשונים אלא להביא חיסון טוב לאזרחי מדינת ישראל". לדבריו, תחילת הניסויים תיתכן כבר במחצית אוקטובר: "אנחנו מקווים שהפאזה השנייה תיגמר לקראת סוף השנה, סוף דצמבר. הפאזה השלישית הרבה יותר מורכבת ולוקחת זמן". 

 

11:30 - משרד הבריאות מעדכן: 410 חולים במצב קשה, 113 מונשמים

 

משרד הבריאות עדכן כי מחצות ועד השעה 10:00 בבוקר אובחנו 248 נדבקים מאומתים נוספים בנגיף הקורונה. בכך מניין החולים הפעילים בארץ עלה ל-23,399 בני אדם. מצבם של 410 חולים מוגדר קשה, עלייה של 11 חולים מאמש, ומתוכם 113 חולים מונשמים. שישה חולים נפטרו מחצות בשל סיבוכי הנגיף וכעת מניין הנפטרים מפרוץ המגפה בארץ עומד על 698 בני אדם. מחצות נערכו 7,433 בדיקות לאבחון הנגיף, מהן כ-4% נמצאו חיוביות.

 

טבלת נדבקים על פי יישוב

 

 

 

11:00 - הנהגת ההורים הארצית: "פתיחת שנת הלימודים לעשירים בלבד. מפקירים את כיתות ה-ו"

 

"מתוה פתיחת שנת הלימודים הוא לעשירים בלבד. למי שיהיה כסף, יהיה מחשב. למי שיהיה כסף, יהיו שעורים פרטיים למי שיהיה כסף, יהיו מענים רגשיים. רשות שיש לה כסף, יהיו לה פתרונות לכיתות ה-ו", כך לדברי יו"ר הנהגת ההורים הארצית מירום שיף, בישיבה משותפת של ועדת החינוך והקורונה של הכנסת. יושבי הראש של הוועדה ח"כ רם שפע ויפעת שאשא ביטון הובילו בישיבה דרישה להעביר את כיתות ה-ו ללמידה בבתי הספר.

(שחר אילן)

 

חולים פעילים מול מחלימים

 

 

 

10:00 - אתמול אובחנו 1,657 נדבקים, ירידה בחולים קשה

 

משרד הבריאות פרסם הבוקר (ג') נתונים מעודכנים על מצבה של מגפת הקורונה בישראל. לפי הנתונים, אתמול אובחנו 1,657 נדבקים חדשים בנגיף, עלייה מהמספר היומי שלשום, שעמד על 1,060. הפער נובע ממספר הבדיקות. אתמול התקבלו תוצאות 23,668 בדיקות ומתוכן 7% חזרו חיוביות, ושלשום התקבלו תוצאות של 11,638 בדיקות - מתוכן 9.1% היו חיוביות.

 

נדבקים חדשים בכל יום

 

 

 

במספר החולים שמאושפזים במצב קשה חלה ירידה של תשעה מאז אמש, ומספרם עומד כעת על 390. מספר המונשמים זהה לזה שהיה אמש - 111 מאושפזים. גם במספר הנפטרים לא חל שינוי, והוא עומד כעת על 692.

 

 צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

 

לפי משרד הבריאות, ישראל מתקרבת ל-100,000 נדבקים מאז פרוץ המגפה - וכעת המספר הכולל של אלו שאובחנו, ורובם כבר החלימו, עומד על 95,129. מחצות ועד 06:30 אובחנו הבוקר עוד 116 נדבקים. מספר החולים הפעילים, בניכוי המחלימים או הנפטרים, עומד על 23,272.

 

 

x