דיווח שוטף
גואה בעידן הקורונה: המסיבות עברו לווילות - ולג'ונגלים
ממשלת בריטניה תשלם 180 מיליון פאונד למסעדות במסגרת "אכלו ועזרו" ארגון הבריאות העולמי מזהיר: צעירים הפכו למפיצים "משמעותיים" של הקורונה; מרקס אנד ספנסר תפטר 7,000 עובדים; סינגפור: אושרה חבילת סיוע בגובה 5.8 מיליארד דולר
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעול
22:45 - גואה בעידן הקורונה: המסיבות עברו לווילות - ולג'ונגלים
בזמן שמספר חולי הקורונה בגואה מטפס, במדינת המחוז ההודית מתמודדים עם בליינים שממשיכים לחגוג בניגוד לחוק.
גואה היא אחד המקומות האהובים ביותר על מטיילים בהודו. לצד החופים המרהיבים שלה היא ידועה גם במסיבות ובחיי לילה פרועים. בעקבות מגפת הקורונה הודו הטילה סגר קפדני בסוף מרץ, ובגואה נכנסו לתוקף הגבלות על התקהלויות. הפאבים והמסעדות בגואה נפגעו מהמצב, ועובדים רבים ברחו לכפרים שבהם הם גרים.
למרות המגפה המסיבות בגואה לא הופסקו, אלא עברו למחתרת. הן מתקיימות בווילות, במחצבות ובמקומות סודיים בג'ונגלים. לפי התקשורת המקומית במסיבות שנערכות בניגוד לחוק יש סמים בשווי אלפי דולרים. מסיבה שנערכה החודש הידרדרה לקטטה שבה הותקפו אנשים בסכינים ובקבוקים.
שר התיירות של גואה, מנוהאר אזגאונקאר, הזהיר היום את הבליינים שהם חייבים להסתגל למציאות הקורונה. "המסיבות האלה מתרחשות בניגוד לחוק, והמשטרה חוקרת אותן", הוא אמר. השר ביקש מהציבור לגלות ערנות ולדווח למשטרה על מסיבות לא חוקיות. "יש וילות ובתי הארחה שפועלים בניגוד לחוק", הוא הוסיף, והאשים את בעלי הנכסים בהשכרתם למבקרים מבלי לדווח לרשויות.
20:41 - פיצה אקספרס הבריטית תסגור 73 סניפים בהם מועסקים 1,100 עובדים
פיצה אקספרס (Pizza Express) הבריטית אישרה כי התוכניות לסגור 73 מהסניפים, בהם מועסקים 1,100 עובדים, כחלק מתוכנית להתמודדות עם משבר הקורונה.
מנכ"לית בריטניה ואירלנד, זואי באולי, אמרה כי ההשפעה של מגיפת הקורונה הובילה לכמה "החלטות קשות לשמור על פיצה אקספרס לטווח הארוך. קשה ככל שיהיה תהליך זה, הוא יגן על משרותיהם של למעלה מ-9,000 מעמיתינו ויספק בסיס חזק לפיצה אקספרס כדי לעמוד באתגרים וההזדמנויות העתידיות".
18:00 - בריטניה: הממשלה תשלם 180 מיליון פאונד למסעדות במסגרת "אכלו ועזרו"
ממשלת בריטניה תשלם 180 מיליון פאונד כדי לכסות את עלות 35 מיליון הארוחות שהתקיימו עד כה במסגרת תוכנית "אכלו ועזרו". בריטניה מנסה לסייע לענף שקרס בסגר, ומסבסדת 50% ממחיר הארוחות במסעדות, בתי הקפה והפאבים, אך לא אלכוהול. משרד האוצר דיווח כי קיבל 48,000 תביעות מ-85,000 המסעדות שנרשמו. התשלום ממוצע של 5.14 פאונד לארוחה. כחלק מהתכנית, מסעדות גובות מהלקוחות חצי מחיר - עד 10 ליש"ט לסועד - ואז תובעות את הכספים מהממשלה.
14:45 - אזהרה: צעירים הפכו למפיצים "משמעותיים" של הקורונה
ארגוןו הבריאות העולמי (WHO) הזהיר שאנשים בשנות ה-20, ה-30 וה-40 לחייהם שייתכן ואינם מודעים לכך שנדבקו בקורונה "מפיצים משמעותית" את הנגיף.
"המגיפה משתנה", אמר המנהל האזורי של הארגון באזור מערב האוקיאנוס השקט טאקשי קאסאי במהלך מסיבת עיתונאים שקיים היום (ג'). לדבריו, רבים מהנדבקים בגילאים האלה כלל לא מודעים לכך שנדבקו, שכן הם סובלים מתסמינים קלים או בכלל לא. "זה יכול להוביל לכך שאינם מודעים שהם מפיצים את הנגיף לאחרים", הדגיש קאסאי, "זה מגביר את הסיכון להידבקות של קבוצות בסיכון: מבוגרים, חולים, בעלי מחלות רקע, ואנשים שחיים באזורים צפופים או באזורים נחשלים".
12:30 - תאילנד: חשש להאטה חמורה שתקשה על ההתאוששות הכלכלית
ההאטה החמורה בתעשיית התיירות בגלל הקורונה מקשה על ההתאוששות הכלכלית של תאילנד, זאת על אף שהמדינה הצליחה לבלום את המגיפה. לפי הערכות חלק מהכלכלנים, הכלכלה התאילנדית תפגין ביצועים מהחלשים ביותר השנה, זאת מכיוון שתעשיית התיירות הנחשבת אחד המנועים העיקריים לצמיחה הכלכלית לא צפויה להתאושש בחודשים הקרובים.
על אף התלות הגדולה בתיירים זרים, הממשלה מקפיאה כל הזמן תכניות ליצירת "בועות נסיעות" עם מדינות נבחרות. בנוסף, המחאות נגד הממשלה שהתגברו בשבועות האחרונים עלולות להוביל לדחייה בפתיחת הגבולות, כך להערכתה של הכלכלנית נאלין צ'וטצ'וטאיתאם מסיטיבנק. אתמול דיווחה הממשלה כי הכלכלה התכווצה ברבעון השני בשיעור שנתי של 12.2%, ההתכווצות החדה ביותר מאז 1998. במדינה אובחנו מעל 3,300 נדבקים בקורונה ו-58 מתים.
10:05 - פיטורים במרקס אנד ספנר
רשת הכלבו הבריטית מרקס אנד ספנסר הודיעה כי תקצץ 7,000 משרות בשלושת החודשים הקרובים, על רקע פגיעת הקורונה במכירות. לפי הודעת החברה, הפיטורים יהיו בקרב עובדי מרכזי התמיכה, ההנהלות האזוריות והחנויות. בחברה מקווים כי רבי מהמפוטרים יחתמו על הסכמי פרישה מרצון או פרישה מוקדמת.
09:10 - סינגפור: אושרה חבילת סיוע בגובה 5.8 מיליארד דולר
סינגפור מתכוונת להוציא 5.8 מיליארד דולר נוספים לשיקום הנזקים הכלכליים כתוצאה מהמגיפה. סגן ראש הממשלה, הנג סווי קיט הודיע על חבילת תמריצים נוספת בגובה 8 מיליארד דולר סינגפורי (5.8 מיליארד דולר) לתיקון הנזק הכלכלי.
הצעדים החדשים כוללים הארכה בשבעה חודשים של תוכנית לסבסוד משכורות. גובה הסיוע שכל חברה יכולה לקבל תלוי ב"תחזית ההתאוששות" של הסקטור בו היא פועלת, כך לדבריו של הנג המכהן גם כשר האוצר והשר לתיאום מדיניות כלכלית.
09:08 - ארה"ב: יותר מ-50 אלף נדבקים בממוצע ליום בשבוע האחרון
בארה"ב, מספר הנדבקים היומי ממשיך להיות גבוה ובשבעת הימים האחרונים עומד על ממוצע של 51,100 נדבקים חדשים ביום. עם זאת, בתי ספר ואוניברסיטאות כבר החלו להיפתח מחדש. במקביל, מדינות שזכו להצלחה מוקדמת בבלימת הנגיף כמו ניו זילנד, מתמודדות כעת עם מוקדי התפרצות חדשים, שבחלק מהמקרים מקור ההדבקות כלל לא ידוע.
09:00 - הקורונה בברזיל: 684 מתים ביממה, 19,373 נדבקים חדשים
משרד הבריאות של ברזיל עדכן כי ביממה החולפת אובחנו במדינה עוד 19,373 נדבקים בנגיף הקורונה ומתו 684 חולים. יום קודם לכן מתו 657 חולים. מפרוץ המגפה מתו בברזיל 108,536 בני אדם. התחלואה בברזיל היא החמורה ביותר בעולם, אחרי ארה"ב.
08:50 - ניו זילנד: עוד 13 נדבקים בקורונה אובחנו ביממה
בניו זילנד אובחנו ביממה החולפת 13 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. זאת לאחר שאתמול אובחנו תשעה. 12 מהמקרים אובחנו בעיר אוקלנד, שנמצאת בסגר בעקבות ההתפרצות המחודשת.