ההרפתקה הקולינרית של האחים חג'ג' כבר עלתה 25 מיליון שקל
הדו"חות של חג'ג' נדל"ן מאפשרים הצצה למחיר שגובה העיכוב בהקמת טרקלין העסקים POP AND POPE בגשר שמחבר בין מגדלי הארבעה, שנגרם בשל הקורונה. החברה דיווחה על ירידה של 47% ברווח הנקי ברבעון השני
- מאחורי הקלעים של מגדל היוקרה של חג'ג' בסומייל
- כלל ביטוח רוכשת מטדי שגיא 4 קומות במגדלי הארבעה ב-129 מיליון שקל
- עידו חג'ג' רכש בניין משרדים בלונדון תמורת 100 מיליון שקל
המתחם אמור היה להיפתח ברבעון השני של השנה, מה שהפך לעיתוי אומלל במיוחד על רקע משבר הקורונה וההאטה הכלכלית. לדברי החברה, בשל משבר הקורונה, נכון להיום מרבית העובדים בטרקלין העסקים החדש נמצאים בחל"ת.
אחרי לא מעט עיכובים, ביוני האחרון נפתח המקום החדש להרצה שקטה, אולם מהר מאוד הוא נאלץ לצמצם פעילות כמעט למינימום בשל מגבלות הקורונה והנחיות משרד הבריאות. החברה מציינת בדו"חות כי כבר נחתם הסכם שכירות עם גורם חיצוני להפעלת בר לאונג' לילי, שטרם נפתח לקהל הרחב בשל הקורונה. הסכם השכירות כולל תשלום שכירות חודשי וכן השתתפות של החברה עצמה בהוצאות, ברווחים, או חלילה בהפסדים שינבעו מפעילות הבר. במסגרת הניהול המשותף של שני האחים, האח הצעיר עדו הוא שאמון גם על ההשקעות המשיקות לנדל"ן, בתחומי הפנאי, המסעדנות ועוד. כך, לפני מספר שנים היה עדו שותף למשל לרכישת השליטה בקבוצת הפועל ת"א, השקעה שבעיקר הולידה מפח נפש והפסדים גדולים.
גם סגירת המסעדה של הזוג הורביץ פגעה בתוכניות
משבר נוסף שפגע בתוכניות של המקום החדש במגדל היה סגירת מסעדת ניטן תאי, שישבה על רחוב הארבעה ונסגרה במרץ האחרון בעקבות משבר הקורונה (וצרות שליוו את המסעדה עוד קודם לכן). חג'ג' מציינת בדו"חות כי "בעקבות העובדה שניטן תאי, שליוותה את הקמת הנכס, סגרה את פעילותה הקולינרית, חתמו הצדדים על הסכם המביא לכדי סיום את מלוא הפעילות המשותפת בין הצדדים".
בתמורה לשירותים שהוענקו על ידי המסעדה התאילנדית, שהוקמה לפני חמש שנים על ידי בני הזוג נעמי וחיים הורביץ (ולאחר גירושי הזוג נשארה בידי נעמי), תשלם חג'ג' "סכום לא מהותי".
בכל מקרה, בחברה הדגישו כי השף של מסעדת ניטן טאי לשעבר, שחף שבתאי, ימשיך להעניק משירותיו לטרקלין "באופן ישיר ועצמאי".
מגדלי הארבעה, בשטח כולל של 135 אלף מ"ר, נבנו כפרויקט ששילב יזמות וקבוצת רכישה. האחים חג'ג' קנו את הקרקע שעליה הוקמו המגדלים בשנת 2010 מהאחים משה ויגאל גינדי תמורת 323 מיליון שקל, ומאוחר יותר שילמו עוד כ־34 מיליון שקל לזכויות בנייה לא מנוצלות מבניינים לשימור בעיר, כדי להגביה את הבניין בתשע קומות נוספות.
החברה מציינת בדו"חות הכספיים כי היא התקשרה בעבר בעסקת תשואה בנוגע למכירת שטחי המסחר והגלריה הממוקמים במגדל הצפוני (446 מ"ר ו־537 מ"ר, בהתאמה), תחת התחייבות לתשואה של 8% מהשכרת אותם שטחים. כבר בשנת 2012, בסמוך להתחלת הבנייה של המגדלים, דיווחה חג'ג' כי העסקה צפויה להניב לה כ־25 מיליון שקל — 20.4 מיליון שקל עבור השטחים ועוד 4.5 מיליון שקל עלויות בנייה. עד כה, לפי הדיווח של חג'ג' אתמול, הושכרו כ־100 מ"ר בלבד של שטחי מסחר.
זינוק של 52% ברווח במחצית הראשונה של 2020
אי לכך, נכתב בדו"חות כי "לאור מצב הדברים כיום, אין כל ודאות כי החברה תצליח להשכיר את השטחים הנמכרים שטרם הושכרו במחירים שנהגו ערב משבר הקורונה. לפיכך, כתלות במחירים שבהם תצליח החברה להשכיר את השטחים האמורים בפועל, ייתכן כי הכנסות החברה מעסקת התשואה האמורה יהיו נמוכות מהערכות המוקדמות".
בשורה התחתונה הציגה חג'ג' רווח של 4.4 מיליון שקל ברבעון השני, צניחה של 47% לעומת רווח של 8.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. את המחצית הראשונה של 2020 סיימה החברה עם רווח של 41.5 מיליון שקל ‑ עלייה של 52% לעומת רווח של 27.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה הושגה בעיקר הודות למכירות בפרויקט סומייל בתל אביב ומכירה של שטחי מסחר בפרויקט שבונה החברה ברחוב איינשטיין בתל אביב.
בנוגע להשפעת הקורונה ציינה החברה כי "למעט בנושא שיווק יחידות הקבוצה, שכמעט ונעצר בתקופת הסגר, יתר נדבכי פעילותה של החברה לא הושפעו עד כה באופן מהותי מהמשבר".