סגירת הקניונים פגעה ב-IFF: הביקוש לבישום חללים נחלש
יצרנית תמציות הטעם והריח האמריקאית דיווחה על תוצאות מעורבות - ההכנסות ברבעון השני היו 1.2 מיליארד דולר והחמיצו מעט את הצפי ל-1.23 מיליארד דולר, הרווח המתואם עמד על 1.36 דולר למניה והיכה את התחזיות ל-1.28 דולר למניה
יצרנית תמציות הטעם והריח האמריקאית IFF פירסמה הלילה (ב') תוצאות כספיות שהצביעו על חולשה מול הרבעונים הקודמים ותוצאות מעורבות מול ציפיות האנליסטים. מניית IFF נפלה ב-7.5% אתמול במסחר המאוחר בניו יורק, ובפתיחה בבורסת ת"א הבוקר רשמה ירידה מתונה יותר של 1.4%.
- המגיפה חתכה את הוצאות השיווק: רווחי מטריקס צמחו ב-10.6%
- "השפעת הקורונה הייתה אדירה": הכנסות הילטון צנחו ב-77%
- נגיף הקורונה סייע למכירות הענן של נייס; תוצאותיה בטווח העליון של התחזיות
החברה, שנסחרת גם בתל אביב מאז שרכשה את פרוטרום הישראלית, רשמה ברבעון השני של 2020 הכנסות של 1.2 מיליארד דולר, שמשקפות ירידה של 8% מול הרבעון הקודם ושיעור ירידה דומה לעומת התקופה המקבילה ב-2019.
הרווח התפעולי צנח ב-40.3% ל-119 מיליון דולר והרווח הנקי נפל ב-38.3% ל-74 סנט למניה. הרווח המתואם עמד על 1.36 דולר למניה. אנליסטים בשוק צפו ל-IFF הכנסות של 1.23 מיליארד דולר ורווח מתואם של 1.28 דולר למניה.
IFF הודיעה על הגדלת הדיבידינד שהיא תחלק לבעלי המניות ב-2 סנט למניה ל-77 סנט למניה. החברה לא סיפקה תחזיות להמשך השנה על רקע חוסר וודאות המלווה את משבר הקורונה.
ב-IFF הסבירו כי עיקר החולשה הורגשה בתחום הריחות, כמו למשל מוצרים לבישום חללים, שהביקוש אליהם צנח בשל הסגר והפסקת פעילות הקניונים והחנויות הפיזיות. הכנסות חטיבת הריח נחלשו ב-6% ל-450.4 מיליון דולר ואילו הרווח של החטיבה נחתך ב-25% מול הרבעון המקביל. בחטיבת הטעמים, שמבוססת ברובה על פעילותה של פרוטרום, הכנסות הרבעון התכווצו ב-8% ל-748.3 מיליון דולר והרווח ירד ב-18%.
במהלך הרבעון נפתחה בישראל באופן רשמי חקירת משטרה נגד בכירים לשעבר בפרוטרום בחשד לעבירות שוחד לעובד ציבור, רישום כוזב במסמכי תאגיד והפרת אמונים. במסגרת החקירה עוכבו לחקירה בין היתר המנכ"ל והנשיא לשעבר אורי יהודאי וסמנכ"ל הכספים לשעבר אלון גרנות . הפרשה החלה עם דיווח של IFF לאחר השלמת הרכישה של פרוטרום כי גילתה לכאורה תשלומים שהועברו לפקידי ציבור על ידי פרוטרום.
על פי החשד בפרשה, בין השנים 2009 ל-2018 הפעילה פרוטרום מנגנון תשלומים חשאי בנציגויות החברה ברוסיה ובאוקראינה, על מנת לשלם "שוחד עסקי" בהיקף של מיליוני דולרים לעובדים בחברות שרכשו את מוצרי פרוטרום. זאת על מנת שידאגו להגדלת המכירות ויסכימו למחירים גבוהים יותר. התשלומים, שעל פי מכתב ההתראה לפני תביעה ייצוגית שנשלח בעבר לחברה, השפיעו על הכנסות בהיקף של 80 מיליון דולר, הוסוו על ידי ניפוח השכר של עובדי פרוטרום. אלה פרטו את הכספים למזומן ושילמו לאנשי המפתח בחברות. בנוסף הכספים שימשו על פי החשד לתשלום לפקידי מכס באוקראינה לצורך שחרור מהיר של סחורה.