מחקר: עלייה בפליטות גזי החממה תזניק את תדירות הבצורות במרכז אירופה
בין 2018 ל-2019, חלק גדול מאירופה סובל מבצורת שלא היתה כמוה זה 250 שנה. גם בקיץ הנוכחי תנאי היובש גדולים משמעותית מהממוצע, ואזורים שונים ביבשת חווים בצורת חמורה
תדירות הבצורות החריפות במרכז אירופה עלול לגדול פי 7 אם היקף פליטות גזי החממה ימשיך לצמוח בקצב גבוה – כך לפי מחקר שפורסם בשבוע שעבר בכתב העת המדעי Nature Scientific Reports.
- מחקר חדש: משבר האקלים תרם לחומרת הבצורת הקשה המכה בארה"ב
- משבר האקלים עצר כמעט לחלוטין את זרימת המים במפלי ויקטוריה
בין 2018 ל-2019, חלק גדול מאירופה סובל מבצורת שוברת שיאים, שלא נראתה כדוגמתה זה 250 שנה לפחות, שהביאה להתייבשות נהרות, אבדן יבולים וגידול בהיקף שריפות הבר. גם בקיץ הנוכחי תנאי היובש גדולים משמעותית מהממוצע, ואזורים שונים ביבשת חווים בצורת חמורה.
לפי המחקר החדש , המשך פליטת גזי חממה בקצב גבוה יגדיל לא רק את הסיכון לבצורות נוספות מסוג זה, אלא גם ירחיב עד פי 2 את האזורים באירופה שסובלים מהן בחצי השני של המאה.
מנגד, עולה מהמחקר שאפילו ירידה מתונה בהיקף הפליטות יכולה לחתוך במחצית את הסיכוי לבצורות כאלו, ולהקטין ב-40% את השטח שיפגע מהן. הפחתה משמעותית בפליטות תקטין את תדירות הבצורות הקיצוניות האלו למספר זניח מאוד.
"הממצאים מצביעים על כך שנקיטה באמעים להפחתת פליטות פחמן עתידיות יכולה להפחית את הסיכון לתדירות גבוהה יותר של בצורות רציפות ברחבי אירופה", אמר לגארדיאן ד"ר רוהיני קומאר מ"מרכז הלמהולץ" לחקר הסביבה בלייפציג. "מצד אחד, אנחנו צריכים להגביר את המאמצים להפחית פליטות גזי חממה בכל העולם, ובו בזמן לפתח אסטרטגיות להתאמה לשינוי אקלים.